Operative pakkeleverancer med droner

Projektets formål er at udvikle og teste koncepter for skib-til-mølle og land-til-mølle transport af forskellige varer med droner. Der arbejdes på transport af varer over kort distance og lav vægt (op til 10 kg) og tranport over længere distancer med større vægt (op til 30 kg). Konceptet vil effektivisere logistikken i både installations- og servicefasen og bidrage til cost reduction.

Udfordring

De fleste serviceopgaver i forbindelse med havvindmøller bliver udført i nacellen, der blandt andet huser havvindmøllens generator, gearkasse og bremsemekanisme. Når serviceteknikere arbejder i vindmøllens nacelle, kan der opstå behov for leverancer af ekstra materiel, som teknikeren mangler. Det kan fx være bolte, møtrikker eller specialværktøj, som i en del tilfælde kan leveres fra det serviceskib, der følger teknikeren på havet. Hvis udstyret ikke er med ombord, skal det hentes på land og det kræver sejltid.

Idé til løsning

I projektet Operative pakkeleverancer med droner udvikler og tester projektpartnerne to helikopterdroner, der skal forbedre fragten og overdragelsen af materiel til vindmølleteknikere på havet. Den ene drone vil kunne bære op til 30 kg – den anden 5-10 kg. Dronerne skal enten flyve fra et landbaseret lager og ud til havvindmøllen eller fra det serviceskib, der følger teknikeren. Ved at tage pakkedroner i brug vil omkostningerne ved servicering af havvindmøller reduceres.

Problemejere

Problemløsere

Presseklip om OPAL-projektet 

Projekt tidslinje

Status på projektet
Projektet er afsluttet.

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

 

Finansieret af

Fakta

Start: Januar 2019
Slut: Juni 2020
Bevilling: DKK 4.295.750

 

 

Kontaktperson

Henrik Böhmer

Henrik Böhmer
Project Manager
Tlf: +45 4214 9176
E-mail