R-ACES

Udfordring

Udfordringen er at skabe meningsfuld indflydelse på energiefterspørgelsen på opvarmning og køling i Europa (Af 50% af den samlede efterspørgsel; kun 16% kommer fra vedvarende energi). Potentialet for varme og kulde udveksling er blevet bredt anerkendt, dog underudnyttes dette på grund af en række udfordringer, såsom bl.a. juridiske forpligtelser og økonomiske krav, der hindrer udviklingen af industriparker.

Løsning

R-Aces udvikler tre praktiske værktøjer til at understøtte hele processen med at organisere økoregioner. De tre værktøjer er det strukturende element i R-ACES projektet, som inkorporerer eksisterende viden og er i overensstemmelse med behovene hos interessenter i industrielle klynger for at støtte dem under implementeringen af deres energisamarbejde.

R-ACES-værktøjskassen består af:

  • Selvvurderingsværktøj
  • Platform til energistyring
  • Juridisk beslutningsværktøj

Effekt

Visionen med R-ACES projektet er at støtte industriparker og klynger med højt potentiale til at blive økoregioner, der kan reducere deres CO2-udligning med mindst 10%. Dette gøres ved at udveksle overskydende energi, udnytte vedvarende energi og skabe sammenhængende forbindelser med det såkaldte Smart Energy Management Systems.
Læs mere om projektet her: www.r-aces.eu

Projektpartnere

Finansieret af

Fakta

Start: Juni 2020

Slut: Maj 2022

Finansiering: DKK 15.000.000

Kontaktperson

Charlotte Baumgartner

Charlotte Baumgartner
Project Manager
Tlf: +45 8144 9255
E-mail