StableSuperCap

Udfordring

Superkapacitorer er en form for batteri, der har et stort potentiale, da de kan oplade og aflade meget hurtigere end andre batterier. Derfor kan superkapacitorer komme til at spille en stor rolle i en ny energiinfrastruktur baseret på grøn energi. Fremstillingen af superkapacitorer indebærer anvendelse af elektrolytter. For nuværende er den mest bæredygtige elektrolyt vandbaseret, men anvendelsen af den øger korrisonen inde i apparatet, hvilket er med til at gøre nye superkapacitorer mindre konkurrencedygtige.

Løsning

Projektet skal undersøge, hvordan man kan øge levetiden for superkapacitorer fremstillet med vandbaserede elektrolytter ved at indsætte barrierelag inde i supercapacitoren for at beskytte mod korrosion. Projektet skal afprøve forskellige mulige materialer og teste supercapacitorerens stabilitet med henblik på at finde den mest effektive størrelse og tykkelse til et nyt beskyttelseslag.

Effekt

Det anslås, at projektet kan være med til at gøre vandbaserede supercapacitorers levetid op til tre gange så lang. Mere stabile og levedygtige supercapacitore kan betyde, at teknologien hurtigere kan blive konkurrencedygtig og blive brugt som supplement til nuværende batterier i den fremtidig elinfrastruktur.

Partnere

ERD ApS
InnoCell ApS
Syddansk Universitet: Mads Clausen Instituttet

Fakta

Start: August 2021

Slut: Juli 2022

Bevilling: Kr. 800.000

Projektet er finansieret af Uddannelses- og forskningsministeriet

Kontaktperson

Lene Vest Munk Thomsen

Lene Vest Munk Thomsen
Project Manager
Tlf: +45 3152 3072
E-mail