SunStore

Nyt salt-varmelagringsbatterier som oplades ved solvarme til brug for kogeblus i 3. verdenslande. Varmebatteriet, kan oplades/opvarmes og derefter inden for et døgn eller to bruges til at lave mad på. Opladningen sker automatiseret på Heliac’s solvarmeenheder.

Udfordring

Design og konstruktion af solopladet varmebatteri baseret på saltsmelte faseskift til brug for kogeblus i 3. verdenslande.

Idé til løsning

Formålet med SunCook er at demonstrere dette i praksis ved at opstille en solvarmeenhed på DTU, hvor både opladning, evnen til at holde på varmen når enheden ikke er i brug og madlavning kan testes. Demonstration af dette i praksis vil være afgørende for at kunne kommercialisere konceptet gennem hjælpeorganisationer og lokale virksomheder. Det er muligt, at der bliver behov for yderligere funding i projektet til test og demonstration.

Projektleveringer

I projektet arbejdes der på både design og konstruktion af modificerede solfanger samt optimering af varmebatteri. Arbejdet er baseret på en eksisterende teknologi til produktion af fjernvarme og industriel procesvarme.

Problemejer

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Teknologi Innovation, Miljø og Energi (TIME), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. TIME projektet støttes af Regionalfonden.

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

 

Finansieret af

Fakta

Start: November 2019
Slut: December 2022
Bevilling: DKK 3.126.000

Kontaktperson

Christian Boysen

Christian Boysen
COO
Tlf: +45 6171 8663
E-mail