Startups får hestesko ind i energisektoren

30. juni 2022

Med Beyond Beta-programmet løftes opstartsvirksomheder til vækst indenfor energisektoren. Ny ansøgningsrunde med deadline efter sommerferien for innovative startups.

Den grønne energitransformation kalder på innovative ideer og nye teknologiske løsninger, og rigtig mange af dem findes hos små startups og innovative iværksættere.

Nu kan de få hjælp til at træde ind i energisektorens værdikæde med Beyond Beta Energy – et vækstforløb for innovative virksomheder, der har potentiale til udvikling og vækst indenfor energisektoren.

Og det gør en forskel, siger Christian Neerus Grant, CTO i Waves2Power, som gennem inkubatorforløbet har fået et stort løft:

”Vi har fået et advisory board med branchefolk, som virkelig forstår industrien. De har givet os en indsigt, vi manglede, og vi er blevet langt skarpere på at præsentere værdien af vores løsninger”, siger han.

Beyond Beta Energy-programmet, som er en energi-inkubator på vegne af Energy Cluster Denmark under Beyond Beta-programmet, har åbnet for nye ansøgninger frem til den 15. august, og opstart af nye virksomheder forventes allerede i september.

”Alle kan deltage – fra en idé til en etableret startup. Man behøver ikke have CVR nummer – bare et CPR-nummer og en rigtig god idé,” siger Søren Røn, CEO i Next Step Challenge, der faciliterer inkubatoren under Energy Cluster Denmark.

Forløbene, som løber frem til januar 2023, vil bl.a. bestå af 3 workshops:

1: Hvad er min værdiskabelsen i energisektoren – og hvor passer min startup ind i værdikæden?

2: Hvordan får jeg solgt mit produkt / service i energisektoren – og hvordan ønsker mine kunder at købe og få det leveret?

3: Hvordan laver jeg den bedst præsentation af mit produkt/service?

”Udover de tre workshops er der løbende sparring med erfarne forretningsudviklere fra Next Step Challenge samt et individuelt sammensat Advisory Board med stærke profiler fra sektoren. Desuden kan deltagerne trække på et omfattende netværk indenfor både kunder og sparringspartnere som en del af forløbet,” siger Søren Røn.

Det er gratis at deltage i Beyond Beta. Dog skal startup registrere egne timer forbrugt på projektet i Beyond Betas platform.

FAKTA:

Områderne, som Beyond Beta Energy indleder inkubator-forløb indenfor, er energieffektivitet, energiproduktion, energiinfrastruktur, energilagring samt sektorkobling.

Ansøgning sker via dette link:  https://beyond-beta.dk/forloeb/vis/18233351-8897-4f2e-0c98-08da3d558cb5

Beyond Beta er Danmarks største startup program fra ide til investering. Programmet kombinerer styrkerne fra de 13 erhvervsklynger med sparring fra landets 6 erhvervshuse og den førende accelerator, Accelerace. Beyond Beta kører en lang række inkubations- og acceleratorforløb henvendt til iværksættere med et klart vækstpotentiale og et maksimalt 5 år gammelt CVR-nummer. Der er i alt afsat cirka 145 mio. kroner til Beyond Beta-programmet, som er finansieret af EU’s Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

For yderligere information:

Noor Meng, Tlf: 4020 9280, Email: nm@nextstepchallenge.com

Søren Røn, Tlf: 5124 2120, Email: sr@nextstepchallenge.com

Sune Falther, Tlf 6160 0180, Email: sfa@energycluster.dk