900.000 støttekroner giver datadreven virksomhed mulighed for at arbejde med kunstig intelligens

14. april 2020

Virksomheden NetHire har udviklet et mobilt materielstyringssystem, der håndterer styring og udlejning af værktøj. Ved hurtigt at levere værktøj hvor kundens medarbejdere skal bruge det, slipper håndværkeren for at spilde arbejdstid på at køre til og fra lager og kontor. NetHire Materielstyring bliver i dag brugt af mere end 1000 udlejere på mere end 100 lokationer.

Om Nethire A/S

NetHire A/S blev grundlagt i 2017 og har i dag 8 ansatte. NetHire A/S håndterer deling/udlejning af værktøj via et materielstyringssystem til installatør-, håndværks-, entreprenør og udlejningsvirksomheder i byggebranchen. Med NetHire kan håndværkere på deres smartphone danne sig et overblik over virksomhedens værktøj og booke det med levering til pladsen. Har virksomheden ikke selv værktøjet på lager, kan han booke udlejningsværktøj fra en virksomhed i NetHire-netværket på samme app. På den måde løber virksomheden aldrig tør for det rigtige værktøj – og medarbejderen slipper for at bruge arbejdstid på at hente det.

NetHire A/S har modtaget TIME finansiering til forskning og udvikling af en algoritme til deres mobile materialesystem. Ved medfinansieringen gennem TIME-programmet skal NetHire teste algoritmen således at de nuværende lagre kan minimeres uden at mindske forsyningssikkerheden.

40 – 50 % mindre lagre med ny algoritme

Virksomheden NetHire A/S har i nogle år arbejdet med en algoritme som kan forudsige hvilke lagre en given udlejningsbutik eller håndværker skal have af maskiner, materiale og værktøj for at have en given forsyningssikkerhed på en given procentsats eks. 99.9 %. Algoritmen tager sit udgangspunkt i tidligere forespørgsler og kombinerer disse med vejrprognoser. Vejrprognoserne skal medregnes i algoritmen. Vejret har stor betydning i byggebranchen, da en lang række opgaver eksempelvis ikke kan løses i regnvejr og derfor kan ændre på projekternes tidsplaner og dermed værktøjs- og ressourceforbrug.

På nuværende tidspunkt er der lavet små stikprøver på algoritmens pålidelighed og disse har været meget lovende idet vi har set resultater på at lagre har kunnet skæres ned med indtil 80%.

Overordnet forventer NetHire A/S at kunne minimere det nuværende lagre med mellem 40-50 %, inden for projektets 12-18 måneder.

 ”Det at vi har modtaget støtte giver os ressourcer til at arbejde med forskning, et område som ellers ligger langt fra den dagligdag vi har. Vores innovationsprojekt består i at arbejde med kunstig intelligens og udvikle vores AI som vi forventer vil give vores virksomhed et enormt boost. Hvis ikke vi havde fået støtte fra Projektet Time, ville dette ikke have været muligt at gennemføre”.  Johnny Noisen, Udviklingsdirektør, NetHire A/S

Støtteprogram hjælper udviklingen på vej

Når innovationsprojektet afsluttes, forventes algoritmen at være testet og udviklet således, at alle partnerne i NetHire community vil kunne få gavn af de besparelser som algoritmen vil give qua mindre lagre og korrekt kombination af produkter samtidig med at sikre en forsyningssikkerhed – gearet til fremtidige efterspørgsler.

 ”Ved at være datadreven og arbejde med digitale og online partnerskaber har vi valgt den rette vej” Johnny Noisen, Udviklingsdirektør, NetHire A/S

NetHire er baseret på Microsoft-teknologi og bliver hosted i Azure. Med NetHires webservices integreres systemet nemt til langt de fleste ERP-systemer, deriblandt Dynamics NAV og AX, Movex, M3 og Aspect4.

Læs mere om NetHire HER 

Om TIME

Energi- og miljøteknologi sektoren står overfor en række udviklingsbehov i forhold til at udvikle nye innovative produkter, løsninger eller koncepter. Projektet TIME (Teknologi Innovation, Miljø og Energi) tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen med DTU kan udvikle miljø- og energiteknologiløsninger og -produkter. CLEAN har tilsvarende fire programmer som dækker øvrige regioner i Danmark. TIME er finansieret af EU’s strukturfond under Region Hovedstaden.