Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 17. maj 2022

  Energisektorens innovative virksomheder jagter udvikling og vækst
  Siden februar 2022 har en række virksomheder medvirket i Beyond Beta-programmet, der flytter opstartsvirksomheder mod øget vækst. Magfu, Waves2Power og HB-Tech er tre af de medvirkende virksomheder i Danmarks nye store inkubator for energivirksomheder iværksat af Energy Cluster D
 • 11. maj 2022

  Ny specifikation gør det lettere, mere omkostningseffektiv og skalerbart at genanvende møllevinger
  DecomBlades innovationsprojektet har udformet en ny bortskaffelsesspecifikation målrettet genbrugsvirksomheder, der vil genbruge møllevinger.
 • 9. maj 2022

  ECO-RAN vinder Årets Innovationsprojekt
  Innovativ software til mobilmaster vinder Årets Innovationsprojekt på Energy Cluster Denmarks årsmøde 2022.
 • 28. april 2022

  Ny sensor gør brintproduktion bedre og billigere
  I innovationsprojektet SafePTX udvikler Green Hydrogen Systems, SulfiLogger og flere andre partnere en sensor, der gør brintproduktion billigere, bedre og mere sikker.
 • 27. april 2022

  Hvem vinder Årets Innovationsprojekt?
  Hvert år kårer Energy Cluster Denmark vinderen af Årets Innovationsprojekt. Her kan du læse om de projekter, der er nomineret til prisen, der overrækkes på Energy Cluster Denmarks årsmøde 5. maj.
 • 25. april 2022

  Sektorkobling er løsningen…
  …på en stor del af klimakrisen. Det er nemlig ved at nedbryde siloer og koble sektorer på tværs, at vi kan nå vores fælles klimamål for 2030 og 2050
 • 31. marts 2022

  Haldor Topsøe træder ind i konsortium om grønt brændstof 
  I projektet LowCarbFuels.dk vil et bredt konsortium gøre brændstof til fly og skibe grønnere. Nu tager Haldor Topsøe del i partnerkredsen for at booste indsatsen.
 • 16. marts 2022

  Danmarks energiklynge flytter ind i Region Sjælland
  Energy Cluster Denmark styrker sit engagement i Region Sjælland med en plads i Vordingborg. Indsatsen skal være med til at øge den grønne omstilling af hele landsdelen.
 • 14. marts 2022

  Innovativ software sparer penge og strøm for mobilselskaber
  Bedre bundlinje og mindre CO2-aftryk er grunden til, at Telia og Telenor har investeret i ny software udviklet af nordjyske 2operate i et innovationsprojekt
 • 2. marts 2022

  Droner skal levere grej offshore
  ESVAGT, Upteko og Siemens Gamesa vil gøre det lettere at levere udstyr fra skibe til havvindmølleteknikere. Et nyt projekt ser på muligheden for at løse opgaven med fuldautomatiske droner.
 • 25. februar 2022

  Så kom der grønt lys i Danmarks fyrtårne
  Tre af Danmarks nye erhvervsfyrtårne har heldigvis fokus på energiteknologier og endnu flere af de nye fyrtårne er på forskellig vis relateret til grøn omstilling.
 • 24. februar 2022

  Grønnere færgefart på vej til Læsø
  Læsø-færgen skal være både CO2-neutral og partikelfri – og ikke mindst have et bæredygtigt perspektiv i hele sin livsbane. Nyt innovationsprojekt afsøger muligheden for at bunkre med andet end diesel; et projekt, som har potentiale for 53 færgeruter alene i Danmark.
1 - 10