Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

  • 2. december 2024

    Markedssimulator baner vejen for bedre investeringsbeslutninger i elmarkedet
    Når fremtidens investeringer i elmarkedet skal besluttes, er komplekse data og markedets mekanismer ofte afgørende bedste valg.
  • 22. november 2024

    Spæd idé er blevet levetidsforlængende for havvindmøller
    Erfaringer fra olie- og gasindustrien førte i 2021 en række energivirksomheder og forskere sammen om at forlænge levetiden for havvindmøller. I dag er partnerskabet i markedet med et nyt produkt, der kan sikre længere levetid for havvindmøller og dermed mere klimavenlig energi.
  • 19. november 2024

    El-bilbatterier får nyt liv på Samsø
    En container fyldt med brugte Tesla-batterier vil snart forsyne gæster på Samsø med mere grøn strøm. Batteriløsningen er udviklet i et samarbejde mellem 4-Leaf Consulting og forskere fra DTU og skal øge den cirkulære tilgang til el-bilbatteriers balancering af elnettet.
  • 18. november 2024

    Offshore vindindustrien har dimitteret sin første MBA
    I 2019 gik 13 førende energivirksomheder og to erhvervsakademier sammen om at skræddersy en MBA-uddannelse til havvindindustrien. OWEMBA; Offshore Wind Energy MBA, blev født med den fælles ambition om at løfte viden- og kompetenceniveauet for både virksomheder og medarbejdere.
  • 14. november 2024

    Kendte CO2-kompetencer er en ny mulighed for IKM Ocean Team
    Interview: Esbjerg-baserede IKM Ocean Team har i snart 30 år hjulpet de største energiselskaber med serviceopgaver til energiproduktion. En af metoderne handler om superkritisk CO2, der er anvendt i mange år i olie- og gassektoren, og som nu får sin genkomst i grøn omstilling.
  • 7. november 2024

    Ny svejseteknologi til reparation af støbejernskomponenter i vindmøller
    Siemens Gamesa, Vestas og andre partnere har forenet kræfterne for at løse fælles udfordringer inden for vedligeholdelse af vindmøller. Resultatet er en ny svejsemetode med lovende resultater.
  • 7. november 2024

    Vestjysk energilager i spil til Danish Design Award
    I en hal på Esbjerg Havn har et partnerskab med Hyme Energy, Semco Maritime og flere andre udviklet et energilager, der kan gemme grøn strøm i brandvarm smeltet salt. Nu er de store ståltanke og idéerne bag nomineret til en designpris.
  • 25. oktober 2024

    Nyt dansk robotcenter til vindindustrien vil løfte europæisk konkurrencekraft og gavne klimakampen 
    På Odense Havn har man netop taget hul på byggeriet af SDU Center for Large Structure Production (LSP).
  • 2. oktober 2024

    ”Projektet har indiskutabelt været en succes”
    ”Vi solgte vores første projekt i 2021, hvor der var galopperende energipriser, og hvor strømbesparende software som vores var i høj kurs."
  • 1. oktober 2024

    Ny digital tjeneste gør det lettere for virksomheder at klimarapportere
    Platformen hjælper især små og mellemstore virksomheder med at navigere i komplekse klimakrav og reducere deres CO₂-aftryk effektivt.
  • 27. september 2024

    Transport og industri skal omstilles til grønne brændsler: Klimakampen er vores generations månelanding
    Udviklingen af nye grønne brændsler til transport og industri er afgørende for at lykkes med den grønne omstilling. I MissionGreenFuels-partnerskabet vil man udfase fossile brændsler til skibsfart, tung vejtransport, luftfart og søfartsindustrien - allerede inden 2030.
  • 26. september 2024

    Fra teori til praksis: Innovationsprojekt bidrager med ny viden om energiøer
    I innovationsprojektet Offshore Energy Hubs vil en række forskere og virksomheder fra energi-industrien se på, hvordan fremtidens energi-hubs på havet kan konstrueres driftssikkert og omkostningseffektivt.
  • 3. september 2024

    Søg innovationskroner: Millioner til CO2-håndtering og brun bioraffinering
    Virksomheder, forskere og andre energi-eksperter i Nord- eller Sydjylland kan nu søge midler til fangst, anvendelse og lagring af CO2 eller brun bioraffinering såsom pyrolyse. Pengene kommer fra Fonden for Retfærdig Omstilling og Energy Cluster Denmark er klar til at hjælpe alle,
  • 21. august 2024

    Innovation for kronerne? Det siger medlemmerne om energiklyngens tilbud
    Energy Cluster Denmark har undersøgt, om energiklyngens medlemmer er tilfredse med det, de får igen for kontingentet. Resultatet viser både høj tilfredshed og et ønske om tættere dialog.
  • 20. august 2024

    Grøn energi-iværksætter? Nu kan du søge om hjælp til hurtig vækst
    Iværksættere med fokus på grønne teknologier har mulighed for at få hurtig hjælp til vækst og kontakter i energisektoren. Det sker gennem Danmarks største accelerator for energivirksomheder, Beyond Beta, der netop har åbnet for nye ansøgere.
  • 6. august 2024

    Ny AI-chatrobot skal forbedre energimærkning af danske bygninger
    Det netop afsluttede innovationsprojekt "Bedre udnyttelse af data fra energimærker med nye AI-analyseteknikker," har udviklet en prototype på en AI-baseret chatbot.
  • 1. august 2024

    Boligforeningens mure forlænger fjernvarmens værdi
    Betonvægge og mursten kan blive vigtige brikker i omstillingen af Danmarks energisystem. Det viser resultaterne fra et samarbejde mellem Kamstrup, DIN Forsyning, Aalborg Universitet og Nordiq Group, der har brugt murene i den største boligforening i Esbjerg som varmelager.
  • 5. juli 2024

    Dansk virksomhed vil halvere forbrugernes elregning med kunstig intelligens
    AI Power fra Odense har udviklet en kombination af software og batteriteknologi, der kan spare privatforbrugere og store virksomheder for penge og på sigt CO2.
  • 28. juni 2024

    Hao har samlet fem nationaliteter for at omdanne varme til klimavenlig strøm
    Energivirksomheden TEGmat er oprettet i Danmark med et globalt fokus for øje. Med afsæt i forskning og udvikling af et unikt termoelektrisk produkt er de syv kolleger fra fem forskellige lande klar til at indtage klodens energimarked. For at øge tempoet har TEGmat fået hjælp til
  • 26. juni 2024

    CO2-neutral køling af datacentre kan give klimagevinst i pose og sæk
    Et innovationsprojekt på Aalborg Universitet har forvandlet energikrævende afkøling til CO2-neutral fjernvarme.
  • 25. juni 2024

    Lars Bonderup Bjørn:”Værdien er ikke energidata i sig selv. Værdien findes i måden, vi anvender dem på”
    Digitalisering af el, vand, gas og varme kan blive en grøn og gylden forretning for Danmark. Det fortæller Lars Bonderup Bjørn, CEO i EWII, om datadreven innovation mellem forskere, iværksættere og forsyningsselskaber i partnerskabet Digital Energy Hub.
  • 24. juni 2024

    Nyt power-partnerskab vil forbedre energisektorens prognoser med 10 procent
    ENFOR, Ørsted, DMI og flere andre partnere vil forbedre energisektorens prognoser for energi fra sol og vind. Målet er at reducere ubalancer og omkostninger til de systemydelser, der sikrer produktion og forbrug af grøn strøm i Danmark.
  • 19. juni 2024

    Ulrik vil sætte tryk på klimavenlige kompressorer
    Danske Invenio Lab har udviklet en ny type højtrykskompressor, der kan reducere prisen og energiforbruget i alle industriled, der bruger ilt eller gas under tryk. Undervejs har startup-virksomheden fået hjælp af Beyond Beta Energy...
  • 11. juni 2024

    Vestjyske datapiloter flyver til energisektoren med rygvind fra Europa
    DataPilots fra Esbjerg har vundet EU-midler til coaching og ekspertsparring, så virksomhedens digitale kompetencer kan gøre en positiv forskel for den grønne omstilling af Europas energisystem.
  • 4. juni 2024

    Partnerne bag Klima- & Energiscenen på Folkemødet samler endnu engang nøgleaktører på tværs af de grønne dagsordener 
    Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør dette års Folkemøde på Bornholm i juni. Efterhånden som Allinge bliver fyldt med debatlystne danskere, vil Klima- & Energiscenen rette fokus mod klima, energi og den grønne omstilling.
  • 24. maj 2024

    ”Uden soft funding havde vi ikke nået de resultater, som gør, at andre nu tror på os i stor skala.”
    Med friske investorer i ryggen er den digitale vækstvirksomhed Aegir Insights i gang med at gøre digitalisering af havvindindustrien til en eksportsucces.
  • 8. maj 2024

    KurvedCores vil lette kernen i vindmøllevinger
    Et partnerskab af virksomheder og forskere vil spare op til 3 kilo per kvadratmeter vindmøllevinge. Det sker i det nye samarbejde KurvedCores, hvor målet er at indføre en fuldautomatisk produktionsproces i vindindustrien, der skal erstatte manuel produktion af vindmøllekerner ...
  • 2. maj 2024

    Undervandsrobot vinder Årets Innovationsprojekt 2024
    Partnere på tværs af energisektoren har skabt en ny undervandsrobot, som kan spare offshore-industrien for millioner af kroner. ACOMAR-robotten høster nu også prisen som Årets Innovationsprojekt i Energy Cluster Denmark.
  • 1. maj 2024

    Energiklyngen kan hjælpe Danmark med at nå klimamålet for 2030
    Analyseinstituttet Pluss har undersøgt effekten af energisektorens innovationsprojekter i Energy Cluster Denmark. Resultaterne viser, at nye teknologiske løsninger fra energiklyngen har potentiale til at reducere udledningen af drivhusgasser markant i forhold til Danmarks klimamå
  • 29. april 2024

    Fonden for Retfærdig Omstilling annoncerer 100 mio. kroner til udvikling af værdikæder indenfor Power-to-X
    Som led i regeringsaftalen om udvikling og fremme af brint og grønne brændstoffer (PtX-aftalen) udmøntes 100 mio. kr. fra Fonden for Retfærdig Omstilling til støtte af projekter, der bidrager til udviklingen af PtX-teknologier og styrker øget industrialisering og modning af hele
  • 25. april 2024

    Søren Gade indvier nyt termisk energilager i Esbjerg
    Det grønne bånd er netop klippet til et nyt energilager hos Semco Maritime på Esbjerg Havn. Her har Hyme Energy, DIN Forsyning og en række andre partnere bygget verdens første termiske energilager, der skal gemme grøn strøm fra vedvarende energikilder i smeltet hydroxidsalt.
  • 23. april 2024

    Europæiske vindpartnere sparer tid og penge på teknisk dokumentation med nye guidelines
    Siemens Gamesa, Vestas, Ørsted, Vattenfall og en række andre partnere samarbejder om at udvikle nye guidelines, der fortolker vindindustriens standarder. De første guidelines er klar til brug og skal sikre ensartet deling af teknisk information uafhængigt af vindvirksomhed.
  • 19. april 2024

    Årets Innovationsprojekt 2024: Og de nominerede er…
    Tre partnerskaber er i spil til prisen for Årets Innovationsprojekt 2024. Vinderen vælges af alle medlemmer af Danmarks energiklynge, og kåres på Energy Cluster Denmarks årsmøde den 2. maj i København.
  • 17. april 2024

    CSK Group vinder EU-midler til bedre brug af data i energisektoren
    CSK Group ApS har gennem EU-programmet ELBE Eurocluster fået støtte til at forbedre energisektorens arbejde med data og digitalisering. Pengene skal bruges på at udvikle en tilføjelse til ”Software as Service”-systemet Insemito. Dette vil sikre korrekt toldbehandling af udstyr...
  • 16. april 2024

    Missionen er klar: Forskere vil kortlægge det danske landskab for CO2
    Skal den lagres, hvor skal den komme fra og hvad skal vi bruge den til? Spørgsmålene om fremtidens arbejde med CO2 er mange, og derfor har forskere fra Aalborg Universitet sat sig for at kortlægge den samlede danske indsats. Det sker i flere projekter under INNO-CCUS-partnerskabe
  • 16. april 2024

    Ny aftale skal styrke energisektorens rettigheder
    Patent- og Varemærkestyrelsen har netop indgået en samarbejdsaftale med Danmarks energiklynge, Energy Cluster Denmark. Det sker for at sikre, at danske energivirksomheder får mest muligt ud af deres innovative løsninger til det globale marked.
  • 8. april 2024

    DecomBlades-forsker: ”Nu skriver medierne om løsninger, når det gælder udtjente vindmøllevinger”
    Syddansk Universitet har undersøgt mediernes omtale af udtjente vindmøllevinger. Hovedkonklusionen fra forskerne er, at samarbejder om innovation kan flytte den offentlige samtale om en cirkulær vindindustri i en positiv retning.
  • 3. april 2024

    DynElectro er klar til test af Power-to-X i industriel skala
    Efter en succesfuld prototypetest af en ny elektrolyseteknologi er danske DynElectro kommet et skridt nærmere grøn brintproduktion i industriel skala.
  • 15. marts 2024

    Nordjyske havne kan blive internationale forbilleder for håndtering af grønne brændsler og CO2
    Havnene i Hanstholm og Frederikshavn viser vejen for, hvordan fiskeri og færgefart kan overgå til grønne brændsler, og hvordan man kan håndtere CO2, der skal udskibes og lagres under havbunden. Det viser ny rapport, som også konkluderer, at resultaterne kan kopieres verden over.
  • 11. marts 2024

    Energiinfrastrukturen styrkes med ny brintkorridor i Østersøen
    I Europa er der behov for at fremskynde overgangen til ren energi endnu mere og etablere tilstrækkelig energiinfrastruktur i. Grøn brint rummer et stort potentiale i denne henseende, men kræver samarbejde på tværs af grænser og -infrastruktur for at blive udnyttet i stor skala.
  • 8. marts 2024

    Nordic Hydrogens nye vinkel på Power-to-X får hjælp til vækst
    Ved at vende teknologien til brintproduktion 90 grader forventer Nordic Hydrogen at producere grøn brint til halv pris af konkurrenterne. På vejen mod et kommercielt produkt har virksomheden fået hjælp af Danmarks største accelerator for energivirksomheder Beyond Beta, der også k
  • 7. marts 2024

    Missionen er klar: Forskere og FLSmidth Cement vil gøre cement CO2-neutral
    Forskere fra Danmark tester aktuelt en ny teknologi, der skal reducere cementindustriens CO2-udledninger markant. Det sker i samarbejde mellem Teknologisk Institut, DTU, FLSmidth Cement og Lhoist, der ejer Faxe Kalk A/S og er en del af INNO-CCUS-partnerskabet.
  • 29. februar 2024

    Digital innovation er genial innovation til energisystemet
    Mange taler om, hvorvidt at det hele går hurtigt nok med udviklingen og opførelsen af grønne energiteknologier. En smutvej til hurtige CO2-reduktioner kan være kloge digitale løsninger som dem, mindre virksomheder, forskere og energikoncerner samarbejder om i Digital Energy Hub.
  • 26. februar 2024

    ”Projektet har været med til at omforme en stor del af den måde, vi driver virksomhed i dag”
    Besparelser på bundlinjen og nye højder på den innovative tankegang. Et af Europas største jernstøberier fik langt større effekt end forventet af at engagere sig i et innovationsprojekt om datadrevet energiforbedring.
  • 14. februar 2024

    9-cifrede fondsmidler på vej ind hos lille dansk teknologiudvikler
    Med afsæt i et EU innovationsfundsprojekt har virksomheden Floating Power Plant dokumenteret, at vedvarende energi af høj kvalitet kan produceres offshore. Det er der vækstmuligheder i.
  • 2. februar 2024

    Nyt innovationsprojekt om grønne brændsler vil gøre international skibsfart klimaneutral
    Transport og handel over havets blå skal gøres meget grønnere. Det er målet med det nye europæiske GAMMA-projekt, hvor virksomheder og forskere fra Europa med 17 millioner euro i ryggen vil udvikle og ombygge et fragtskib til at sejle på klimaneutrale brændstoffer og grøn strøm.
  • 1. februar 2024

    Brintmøllen har potentiale – men der er stadig mange ubekendte
    Kan man producere brint direkte ved havvindmøller og derved undgå tab af energi og reducere omkostningerne? Det har Green Hydrogen Systems og partnere undersøgt i et innovationsprojekt. Resultaterne peger på, at der er gode muligheder.
  • 31. januar 2024

    Energiklyngens Innovation Roadmap 2024 er klar
    Danmarks energiklynge har netop offentliggjort årets roadmap for klimavenlig teknologiudvikling i Danmark. Udgivelsen skal sætte retning for alle nye innovationsprojekter i 2024 og tager afsæt i strategiske anbefalinger fra Green Power Denmark, Dansk Center for Energilagring (DaC
  • 30. januar 2024

    Danske Enfor gør 15 procent af verdens energiprognoser bedre
    Med en mere effektiv integration af vedvarende energi i Europa har innovationsprojektet EuroGrid anvist en potentiel besparelse på 200-300 mio. kr.
  • 30. januar 2024

    Profiler din virksomhed i Energy Cluster Denmarks innovationsmagasin
    Energy Cluster Denmark udgiver sit årlige innovationsmagasin Energy TECH digitalt og på tryk ved årsmødet 2. maj 2024, Crown Plaza, Ørestad, København. Som medlem har du mulighed for at få eksklusiv promovering af jeres virksomhedsprofil gennem annoncering.
  • 24. januar 2024

    ”Vi vil kunne producere mere energi med færre materialer”
    Innovationsprojekt støttet af EUDP leder efter reduktion af vægt i vindmøllevinger, hvilket potentielt kan løfte produktionen og reducere prisen.
  • 20. december 2023

    Danmarks energiklynge sikrer 750 millioner kroner til nye innovationsprojekter
    Danske energikompetencer i Indien og udviklingen af en CO2-industri i Nordjylland er to ud af ti nye innovationsprojekter, som netop har modtaget økonomisk støtte i samarbejde med den danske energiklynge.
  • 13. december 2023

    Nyt samarbejde om standardløsninger inden for vindindustrien
    Med afsæt i et succesfuldt partnerskab om tårnfødder og guidelines for løft har Siemens Gamesa og Vestas – med Energy Cluster Denmark som facilitator – underskrevet en ny samarbejdsaftale, der skal øge standardisering på tværs af virksomheder i vindindustrien. I første omgang gæl
  • 11. december 2023

    WaveFuels vil præsentere pyrolysens version 2.0
    En ny mikrobølge-proces kan omdanne slam fra spildevand og andet organisk materiale til biokul og nye klimaneutrale brændstoffer. I WaveFuels vil Organic Fuel Technology m.fl. designe et fuldskalaanlæg baseret på teknologien, der om få år skal kommercialiseres globalt.
  • 29. november 2023

    Nyudviklet sensor har skabt en vækstvirksomhed og reduceret brugen af kemikalier offshore
    Innovationsprojekt har ført til et nyt marked for Sulfilogger, som har ottedoblet omsætningen og fundet kunder på to kontinenter.” Vi fik et helt nyt marked gennem projektet,” siger direktør.
  • 28. november 2023

    Første e-metan biogasanlæg til kommercielt brug sat i drift på Als
    “Verdenshistorie”, kaldte erhvervsminister Morten Bødskov det, da Andel og Nature Energy i oktober indviede det første anlæg i verden, der på kommerciel basis øger produktionen af biogas via elektrolyse og biologisk metanisering.
  • 22. november 2023

    Dansk-brasiliansk værdikædesamarbejde skaber potentiale til trecifret millionomsætning
    Gennem INNOWIND Denmark & Brazil, et 15 måneder langt værdikædeforløb finansieret af Energistyrelsen skabt til at knytte bånd mellem danske og brasilianske energiaktører, har man gennemført 11 forskellige aktiviteter med deltagelse af godt 40 danske virksomheder.
  • 31. oktober 2023

    Beyond Beta Energy er klar til at booste nye grønne startups
    Danmarks nationale acceleratorprogram for nye energi-iværksættere er klar til at hjælpe virksomheder hurtigere mod vækst, netværk og branchekendskab. Frist for ansøgere er den 6. december 2023.
  • 27. oktober 2023

    Sensor til sikker brintproduktion runder 2000 timer i test
    Nyudviklet brintsensor fra SulfiLogger A/S har rundet tusind timers testdrift i et elektrolyseanlæg fra Green Hydrogen Systems. Milepælen er nået sammen med flere innovative partnere fra den danske værdikæde for Power-to-X, og skal sikre sikker og billig produktion af grøn brint.
  • 26. oktober 2023

    Fjernvarmen i Brønderslev bliver klogere med kunstig intelligens
    Fjernvarmeselskaber kan spare op til 15 procent af det årlige energiforbrug til produktion og distribution gennem øget digitalisering. Det fortæller partnerne i et nyt innovationsprojekt, der skal optimere fjernvarmeproduktionen i Brønderslev med realtidssensorer og AI.
  • 20. oktober 2023

    Gennembrud for genanvendelse af vindmøllevinger i DecomBlades
    Nye resultater fra innovationsprojektet DecomBlades viser, at det er muligt at processere og omsmelte glasfibre fra vindmøllevinger til højkvalitetsfibre, der kan kvalificeres til brug i nye vinger. Det er et stort gennembrud på vejen mod en cirkulær vindindustri.
  • 13. oktober 2023

    Ny droneteknologi benytter kunstig intelligens til at undersøge vindmøllevinger offshore
    RWE, DTU og Quali Drone er klar med en ny, højteknologisk løsning, der kombinerer droner og kunstig intelligens i arbejdet med inspektion af skader på havvindmøllevinger – mens vingerne svinger.
  • 11. oktober 2023

    Mød fem virksomheder, der sætter turbo på Power-to-X på Sjælland
    Power-to-X skal op i skala og ned i pris. Derfor udvikler en håndfuld sjællandske virksomheder nye teknologier med fokus på både hoved- og sidestrømme, når grøn elektricitet skal omdannes til brint og grønne brændsler. Du kan møde dem her.
  • 28. september 2023

    Aegir Insights: ”Radikal innovation kræver frie rammer”
    Digitalisering af energisektoren kan blive en grøn guldgrube for Danmark. Det mener Rikke Nørgaard fra den digitale vækstvirksomhed Ager Insights, der har bygget en eksportsucces på dataanalyser til havvindindustrien. Planen er global vækst og en fordobling af teamet i 2024.
  • 26. september 2023

    ”Vi havde et problem – nu har vi en eksportvare”
    I CCUS Minifyrtårn Vesthimmerland tester man i et grønt, offentlig-privat partnerskab potentialet i pyrolysering af landbrugets biomasse, så CO2 kan bindes i jorden. Det kan den – og den løsning kan endda eksporteres.
  • 21. september 2023

    Nye retningslinjer baner vejen for brint
    FORCE Technology, Dansk Gasteknisk Center og flere andre partnere vil gøre det lettere for alle med fokus på Power-to-X at navigere i kravene til brintinfrastruktur i Danmark. Det sker med afsæt i en ny guideline, der skal hjælpe hele værdikæden med udrulningen af rørføring og
  • 20. september 2023

    Beyond Beta Energy: ”Små ting har gjort en kæmpe forskel”
    ”Hvad er det, der gør din virksomhed til noget særligt?”

    Det spørgsmål har en række startups besvaret i det landsdækkende inkubator-forløb Beyond Beta Energy, der bliver varetaget af Next Step Challenge på vegne af Energy Cluster Denmark, der er national klyngeorganisation for
  • 1. september 2023

    Grøn strøm sendes på lager hos Semco Maritime
    Hyme Energy påbegynder i dag installationen af et nyt energilager baseret på smeltet salt. Det sker i samarbejde med en række projektpartnere og Semco Maritime, der skal huse anlægget i Esbjerg.
  • 28. august 2023

    Brintbunkering i vindsektoren kan spare enorme mængder CO2, tid og penge
    Fyrtårnsprojekt afdækker potentialet i at lade skibe bunkre brint produceret af grøn strøm fra nærliggende havvindmøller. Og det er stort: ”Det kan betyde enorme besparelser i CO2, tid og penge,” siger partner.
  • 11. august 2023

    Der er flere veje til at lette den tunge transport 
    Den tunge vejtransport er en af de store CO2-udledere, og decarbonisering af last- og varevogne er afgørende for at nå vores reduktionsmål i 2030.
    Men hvor langt er vi, og er der bump på vejen forude?
  • 7. august 2023

    Innovationsprojekt har vist stort potentiale for droneinspektion – og skabt en helt ny SMV
    En mere effektiv og bedre inspektion af store strukturer og en opstartsvirksomhed, som netop har ansat sin fjerde medarbejder. Innovationsprojektet Quali Drone har skabt stærke resultater.
  • 27. juli 2023

    I Ulriks kaffeklub holder de kaffen og pyrolysen varm
    Pyrolysens grand old man, seniorforsker Ulrik Birk Henriksen, forlader DTU efter 30 år med snuden i sporet. Hans tidligere elever og samarbejdspartnere vil dog ikke lade ham slippe og mødes i ’Ulriks Kaffeklub’ hver anden måned.
  • 24. juli 2023

    Kronprinsen indvier historisk innovationsprojekt
    Lagringen af indfanget CO2 i undergrunden, som det INEOS-ledede konsortium bag Project Greensand arbejder med, har som de første i verden demonstreret, at CO2 kan transporteres på tværs af landegrænser og lagres offshore.
  • 23. juni 2023

    Fossile energikæmper genfødes som grønne batterier
    På Bornholm skal en nedlagt kraftværksblok konverteres til et batteri, der lagrer overskydende grønne elektroner og sender dem tilbage i elnettet. Det europæiske Horizon-projekt 2LiPP giver den uddøende fossile infrastruktur et nyt, grønt liv i den vedvarende energiforsyning.
  • 16. juni 2023

    36 mio. kroner skal styrke Nordjyllands position inden for CO2-fangst, anvendelse, transport og lagring
    Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har tildelt erhvervsfyrtårnet CO2Vision 36 mio. kr. Midlerne skal bruges til at videreudvikle bæredygtige teknologier og sikre den grønne arbejdsstyrke inden for CO2 fangst, anvendelse, transport og lagring frem mod 2026.
  • 14. juni 2023

    Ansøg om midler til Bio Ressource Innovationssamarbejder og DanBiRSCH
    På baggrund af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses annoncering “Cirkulære Værdikæder for SMV’er” og Pyrolyse mm. indkalder Energy Cluster Denmark ansøgninger om innovationssamarbejder indenfor bioressourcer og cirkulær økonomi.
  • 14. juni 2023

    Indkaldelse til projektforslag til CO2Vision – Fonden for Retfærdig Omstilling
    Ansøg om midler til det nordjyske erhvervsfyrtårn CO2Vision ved Fonden for Retfærdig Omstilling
  • 12. juni 2023

    Danmarks første elektrolysemodul i storskala er leveret
    Installationen af en 6 MW elektrolyse-prototype i industriparken GreenLab i Skive er netop påbegyndt. Leverancen er en del af GreenHyScale-projektet, og er et vigtigt skridt på vejen mod storskala-produktion af grøn brint globalt.
  • 9. juni 2023

    Når vi tænder for smelteriet…
    Forbrug i de mængder er altid værd at gå efter i sømmene – noget, de aktuelle energipriser kun har forstærket. Blandt andet derfor engagerede BIRN sig som problemejer i Datadrevet Energiovervågning og Optimering af Industrielle Processer; et Energy Cluster Denmark-projekt...
  • 30. maj 2023

    Vingeproducenter går sammen om genanvendelse med nye materialepas
    For at understøtte enkel, omkostningseffektiv og skalerbar genanvendelse af vindmøllevinger har flere store vingeproducenter fra vindindustrien forpligtiget sig til at skabe nye materialepas – blade material passports – for vinger. Det sker med afsæt i anbefalinger fra...
  • 24. maj 2023

    Intelligent fjernvarme vinder Årets Innovationsprojekt
    Borgerne i Listed på Bornholm har sammen med flere virksomheder og forskere testet et intelligent fjernvarmesystem i et innovationsprojekt, der er så godt, at Danmarks samlede energiklynge har kåret det som årets bedste i 2023.
    Solskinsøen i Østersøen har fået endnu mere at...
  • 24. maj 2023

    Energy Cluster Denmark får ny bestyrelsesformand
    Bo Svoldgaard er valgt som ny formand for Danmarks samlede energiklynge. Den tidligere Vestas-profil overtager efter Peder Østermark Andreasen, der har varetaget posten siden etableringen af Energy Cluster Denmark i 2020.

    Det er et kendt ansigt i energiklyngen, der fremover...
  • 17. maj 2023

    Energy Cluster Denmark samler energisektoren til årsmøde i Fredericia
    Ørsted, Energinet, CrossBridge Energy, Everfuel, ADP…

    Fredericia er hjemby for mange af Danmarks energirelaterede virksomheder, og en række af dem kan se frem til at netværke med kolleger fra resten af landet, når Energy Cluster Denmark holder årsmøde i MESSE C den 24. maj...
  • 16. maj 2023

    Mød vores advisory board for mindre virksomheder
    Mød vores advisory board for mindre virksomheder

    Små og mellemstore virksomheder udgør over halvdelen af Energy Cluster Denmarks medlemmer, og medlemmernes engagement er højt. Men vi vil gerne have endnu flere aktive medlemmer.

    Derfor har vi etableret et advisory board for...
  • 15. maj 2023

    Optimeret brug af kemikalier letter både miljøaftryk og omkostninger
    Innovationsprojekt sparer både penge og miljøbelastning ved olie- og gasproduktion. ”Projektet kombinerer det bedste fra to verdner”, siger partner.

    Svovlbrinte er en del af pakken, når man producerer olie- og gas i Nordsøen.

    Men: Specielt velkommen er den ikke. Svovlbrinte...
  • 14. maj 2023

    Innovationsprojekt skaber grøn spåkugle til energimarkedet
    Ørsted, Qampo, ENFOR og DTU har i fællesskab udviklet prognose-modeller, der kan optimere handlen med grøn strøm og produktion af brint i det nordiske energimarked. Det er sket i innovationsprojektet Nordic Market Based Balancing System, der er nomineret til Årets Innovations...
  • 14. maj 2023

    Intelligent fjernvarme øger energieffektiviteten i Bornholmsk by
    Over det sidste år er et intelligent fjernvarmesystem blevet afprøvet i byen Listed på Bornholm. Målet har været at øge effektiviteten af fjernvarmesystemet og bidrage til den grønne omstilling ved hjælp af en ny databaseret styringsmodel.

    I et år har Bornholms Energi & ...
  • 9. maj 2023

    Innovationsprojekt gør smartere og billigere inspektion mulig – også uden for energisektoren
    Partnerne i innovationsprojektet Quali Drone har udviklet en automatiseret droneinspektion, som har potentiale til at spare tid og penge og samtidig forbedre sikkerheden betydeligt. Projektet har skabt en startupvirksomhed, som allerede er på vej til at brede sig til andre...
  • 3. maj 2023

    Beyond Beta Energy understøtter startups i energibranchen
    Det nationale vækstprogram Beyond Beta er et samarbejde mellem de centrale aktører i startup-økosystemet i Danmark, herunder erhvervshusene og de sektorspecifikke klynger. Gennem halvandet år har Energy Cluster Denmark været en aktiv del af programmet, hvor formålet er at skabe..
  • 25. april 2023

    Blade manufacturers announce joint commitment to support recycling by providing material passports
    Today, there is a market for recycling most of a wind turbine, but there has not been a market for the composite that makes up the blades.
  • 25. april 2023

    Oplev en af verdens førende klimaforskere på Energy Cluster Denmarks årsmøde d.24 maj
    Sebastian H. Mernild er en af verdens førende klimaforskere – og vi er glade for at kunne præsentere ham på Energy Cluster Denmarks årsmøde den 24. maj i MESSE C, Fredericia.
  • 19. april 2023

    DecomBlades og 3B-Fibreglass gør klar til cirkulær genanvendelse af glasfibre fra vindmøllevinger 
    Partnerne i DecomBlades og 3B-Fibreglass samarbejder om at gøre anvendelse af udtjente vindmøllevinger cirkulær. Projektet har potentiale til at kunne aftage de kommende års mængder af vingeaffald.
  • 29. marts 2023

    Ny animationsfilm: Samarbejder om innovation
    Samarbejde om nye energiteknologier er nøglen til en grønnere fremtid og nye forretningsområder – vil du være med?
  • 28. marts 2023

    Mangel på svejsere i den grønne omstilling: SDU-forskere får 13 millioner til at udvikle robot, der kan løse problemet
    Et nyt forskningsprojekt på Center for Large Structure Production (LSP) på Syddansk Universitet har fået en bevilling på godt 13 millioner kroner til at udvikle en mobil robotkran, der bl.a. kan svejse. Sådan én kan nemlig blive nødvendig, hvis vi skal nå i mål.
  • 21. marts 2023

    Internationalt partnerskab sikrer finansiering til udvikling af flydende offshore substation
    Det internationale partnerskab kombinerer to årtiers erfaring fra havvind og fixed-bottom offshore substations med stærke kompetencer indenfor marine konstruktioner. Målet er at markedsføre et robust og omkostningseffektivt koncept for flydende offshore substations.
  • 1. marts 2023

    Nyt partnerskab bag Sekretariatet for Energi og CO2
    Det skal være lettere for kommunerne at samarbejde om databaseret grøn omstilling. Det er ambitionen fra Center Denmark og Energy Cluster Denmark, som sammen udgør sekretariatet for kommunernes digitale energi- og CO2-regnskaber. 
  • 28. februar 2023

    Vi skal gøre det nemmere for mindre virksomheder at tage del i innovationen
    Der er vækst, arbejdspladser og udvikling at hente, når de små og mellemstore virksomheder arbejder med innovation. Derfor skal vi gøre det nemmere for rygraden i dansk erhvervsliv at gå med i værdiskabende innovationsprojekter.
  • 28. februar 2023

    Innovationsprojekt: Op til 75 procent af operatørtiden til dataanalyse sparet på test af vinger 
    Med afsæt i kunstig intelligens og billedgenkendelse har førende forskere og virksomheder fra Danmark optimeret arbejdet med test af slid på vindmøllevinger.
  • 31. januar 2023

    Droneleverancer kan effektivisere havvind
    Vi skal servicere havmølleparker billigere, hurtigere og mere effektivt. Droneprojekt med ESVAGT, Upteko og Siemens Gamesa kan reducere nedetid og fjerne faste udgifter til service af offshore vind.
  • 31. januar 2023

    Nyt advisory board for mindre virksomheder
    Arbejder du i en lille eller mellemstor energirelateret virksomhed – og vil du have indflydelse på, hvad Energy Cluster Denmark tilbyder dig og dine virksomhedskolleger i energiklyngen?
  • 31. januar 2023

    Innovationsprojekt har vist stort potentiale for droneinspektion – og skabt en ny virksomhed
    En mere effektiv og bedre inspektion af store strukturer og en opstartsvirksomhed, som netop har ansat sin fjerde medarbejder. Innovationsprojektet Quali Drone har skabt stærke resultater. 
  • 25. januar 2023

    Bliv en del af Erhvervsfyrtårn for CCUS, CO2Vision
    Erhvervsfremmebestyrelsen har åbnet for annonceringen af fase II og dermed ansøgninger til at blive en del af erhvervsfyrtårnet for CCUS test- og demonstrationssites.
  • 16. januar 2023

    Fem sjællandske virksomheder vil gøre grønne brændsler billigere
    I et nyt projekt vil fem sjællandske virksomheder udvikle teknologier, der med fokus på sidestrømme og CO2 kan gøre produktion af brint og grønne brændsler billigere. Det sker blandt andet med opførslen af et elektrolyseanlæg hos Kalundborg Forsyning.
  • 9. januar 2023

    Indkaldelse af ansøgninger til EUDP 2023
    EUDP giver tilskud til innovative projekter, som bidrager til at indfri Danmarks politiske målsætninger inden for energi og klima samt til at skabe danske arbejdspladser og eksport af energiteknologi. 
  • 2. januar 2023

    Indkaldelse af ansøgninger til Erhvervsfyrtårn Syd 
    På baggrund af Erhvervsfremmebestyrelsens annoncering af fase 2 for de lokale Erhvervsfyrtårn, indkalder Energy Cluster Denmark på vegne af komiteen for Erhvervsfyrtårn Syd til ansøgninger indenfor grøn energi og sektorkobling. Ansøgningsfristen er d. 10. februar 2023.
  • 23. december 2022

    Julehilsen fra Energy Cluster Denmark
    Det er ingen tilfældighed, at kandidaterne til årets ord i 2022 blandt andre var ”elskam” og ”energikrise”. 2022 har – på godt og ondt – været et år i energiens tegn.
  • 22. december 2022

    Danske havne kan blive grønne tankstationer
    CO2 og e-metanol kan blive big business for fremtidens havne. Derfor vil en række partnere nu undersøge, hvordan to nordjyske havne kan blive forretningsmæssige rollemodeller i den grønne omstilling.
  • 16. december 2022

    Indkaldelse: Ansøg om midler til innovationssamarbejder  
    Nu kan små og mellemstore virksomheder og GTS-institutter i Danmarks energiklynge søge innovationsmidler til samarbejder i mindre innovationsprojekter gennem Energy Cluster Denmark. Fristen for ansøgere er den 14/2 2023 kl. 08.00.  
  • 15. december 2022

    “Vi hjælper jer med adgang til internationale partnerskaber og EU-midler til innovation”
    Bliv klogere på dine muligheder i denne Q&A med Helene Urth, projektdirektør for Energy Cluster Denmarks internationale aktiviteter.
  • 15. december 2022

    Et fælleseuropæisk spørgsmål: Hvad gør vi med de gamle vindmøllevinger?   
    Det spørgsmål præsenterer en række partnere fra EU-projektet Decom Tools svar på i januar 2023 – og du kan komme med.
  • 9. december 2022

    Brintproduktion på møllen vil revolutionere den grønne omstilling
    Danmark kan blive helt fri for olie og gas, hvis vi forstår at udnytte potentialet. ‘Offshore Hydrogen Wind Turbine’ -innovationsprojektet søger at tage et vigtigt skridt mod målet om en grøn omstilling.
  • 1. december 2022

    Ansøg om vidensbroprojekt
    Ansøg om videnbroprojekter hos Energy Cluster Denmark, hvor videninstitutioner arbejder sammen med virksomheder om at løfte innovations- og teknologiudviklingen i energisektoren.
  • 17. november 2022

    Fremtidens materialer til CO2-lagring testes i Danmark
    En vigtig del af kampen mod klimaforandringer kan i fremtiden blive lagring af CO2 i udtjente olie- og gasfelter offshore. Aktuelt tester flere danske og internationale partnere de materialer, der skal til for, at CO2-lagringen kan blive en grøn og gylden succes.
  • 16. november 2022

    Nyt EU-projekt: Gårsdagens sorte kraftværker kan få nøglerolle i morgendagens grønne omstilling
    Banebrydende energilagringsteknologi skal give gamle fossile kraft- varmeværker ny fremtid som grønne batterier.
  • 26. oktober 2022

    Europas fjernvarme får nemmere ved at blive bæredygtig
    HEATflex samler den bedste viden, gode råd, konkrete tekniske løsninger og stærke cases på, hvordan man kan inkludere overskudsvarme og integrere vedvarende energikilder i fjernvarmen.
  • 21. oktober 2022

    Nyt salt-energilager skal bygges i Esbjerg
    110.000 ton CO2. Så meget kan et nyt energilager fra Hyme Energy, DIN Forsyning og flere andre partnere spare klimaet for om året. Lageret baseres på flydende hydroxidsalt.
  • 19. oktober 2022

    Innovationsprojekter gør gode ideer til vækstkometer
    Virksomheden ReMoni har udviklet et markedsledende produkt; ansat 43 medarbejdere og fået tilført millioner i kapitalindsprøjtning fra investorer.
  • 5. oktober 2022

    Fælles manifest skal sikre EU-midler til innovation i Nordsøen
    Energy Cluster Denmark har i dag i Esbjerg underskrevet et fælles manifest med seks europæiske energiklynger. Samarbejdet skal sikre flere EU-midler til innovationsprojekter med fokus på energi på tværs af hele Nordsø-regionen.
  • 29. september 2022

    21 mio. kr. til nye energiteknologier skal løfte innovation i energiklyngen
    Den samlede danske energiklynge får en styrket, neutral platform til samarbejdet om innovation og ny energiteknologi. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter yderligere 21 mio. kroner til Energy Cluster Denmark til og med 2024.
  • 29. september 2022

    AquaGreen har skabt vækst på pyrolyse af spildevandsslam
    Et vellykket innovationsprojekt har fået stor betydning for AquaGreen, som i dag leverer spildevandsløsninger på flere kontinenter.
  • 29. september 2022

    ”Innovationsprojekter fjerner den risiko, som investorer ikke bryder sig om”
    Vækstkometen Remoni har sikret sig 60 mio. kroner i kapital til en international satsning. Men uden soft money til udvikling havde investorerne aldrig haft en dokumenteret god ide at satse på
  • 31. august 2022

    Ny analyse: 138.000 jobs og 3200 virksomheder i energiklyngen
    Vækst og nye tværgående sammenhængende værdikæder kendetegner det danske energisystem. Et energisystem som lige nu bevæger sig fra siloer til sektorkobling. Det viser en helt ny analyse af Danmarks energiklynge udarbejdet af IRIS Group.
  • 29. august 2022

    Nyt samarbejde løfter forskning og innovationen på energilagring
    For bedst muligt at understøtte både omstilling og udvikling på energilagring har Energy Cluster Denmark og Dansk Center for Energilagring (DaCES) nu indgået en samarbejdsaftale, som skal sikre en forskningsorienteret og innovativ sektor den optimale sparring
  • 4. august 2022

    Ny software optimerer test af vinger
    I innovationsprojektet REQUIM udvikler flere partnere en ny teknologi, der kan forbedre erosionstest af vindmøllevingers forkanter. Produktet forbedrer både kvaliteten af test og gør testen hurtigere at gennemføre.
  • 1. august 2022

    SkyClean: Kendte teknologier kan blive den store gamechanger
    ”Vi har kendt og brugt pyrolyse i mange år, blandt andet til at fremstille koks til brændsel. Det nye er at betragte pyrolyse som en kilde til at fange CO2 og udnytte teknologien i klimaindsatsen, siger Jesper Ahrenfeldt, chefingeniør i Stiesdal SkyClean.
  • 28. juli 2022

    ”Målet er selvfølgelig 100% biogas i gasnettet. Og det er realistisk”
    ”Med vores teknologi kan vi sammen gøre det danske gasforbrug CO2-neutralt allerede i 2034 – seks år tidligere end forventet”.
  • 26. juli 2022

    Energy Cluster Denmark i Maskinmesteren
    Maskinmesteren bringer en artikelserie om Energy Cluster Denmark, som er den nationale innovationsklynge for den samlede energisektor.
  • 22. juli 2022

    TotalEnergies: Væksten skal være grøn
    ”Vi tilsluttede os Paris-aftalen helt fra begyndelsen og påtager os vores del af ansvaret. Det vil afspejle sig i vores portefølje. Vi skal forholde os til, hvad vi leverer til vores kunder i dag, i 2030 og i 2050,” siger TotalEnergies danske landechef, Martin Rune Pedersen.
  • 18. juli 2022

    “Vores løsninger vil kunne inspirere udlandet og være en eksportvare på linje med vindenergi”
    ”Danmark har de bedste forudsætninger for at vise verden, at vi kan etablere et fuldt elektrificeret samfund. Det kan der da kun være vækstpotentiale i”.
    Kamilla Thingvad, direktør, Energiproduktion, -udvikling og handel, Green Power Denmark
  • 15. juli 2022

    Hvis vi vil vinde det her game, så skal energiøerne give værdi
    ”Det vilde med energiøerne er måske nok, at hvert eneste element kræver en løsning, vi skal opfinde,” siger Stine Grenaa Jensen, Energinets Vice President for Systemudvikling.
  • 11. juli 2022

    Vi mangler skovle, beslutninger og elektrikere
    ”Der er mange velmenende mennesker i både industri og forsyning, der gerne vil videre, end de kan komme for lovgivning. Mange muligheder for sektorkobling udnyttes og gribes ikke i dag,” siger EWII-koncernens administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn
  • 7. juli 2022

    Hvis vi skal nå målsætningerne, skal vi integrere systemer og koble sektorer
    ”Hvis vi skal nå målsætningerne, er det utroligt vigtigt, at vi får integreret systemer og koblet sektorer.”
    Sten Arendt Stoltze, Senior Vice President, Engineering i Ørsted
  • 4. juli 2022

    Den grønne omstilling er mange bække små
    ”Det positive er, at vi allerede kender de teknologier, som kan gøre os uafhængige af fossil energi. Vi skal bare accelerere det, vi allerede gør,” siger Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.
  • 30. juni 2022

    Vind ny viden om vind!
    DU kan blive opdateret på den seneste viden om vindsektoren og de krav, som professionelle beslutningstagere står med og kommer til at stå med de kommende år med OWEMBA; vindindustriens egen MBA.
  • 30. juni 2022

    Startups får hestesko ind i energisektoren
    Med Beyond Beta-programmet løftes opstartsvirksomheder til vækst indenfor energisektoren.
  • 30. juni 2022

    100+ mio. kroner til ny innovation i energisektoren
    Fra sensommeren indleder Energy Cluster Denmark fire nye innovationsprojekter indenfor grønne energiteknologier. Alle er støttet af EUDP og tilfører med industriens medfinansiering mere end 100 mio. kroner til ny innovation.
  • 27. juni 2022

    Nyt forsknings- og innovationspartnerskab vil gøre Danmark til centrum for Power-to-X og fremtidens grønne brændstoffer
    Partnerskabet MissionGreenFuels skal arbejde for at udfase de fossile brændsler i skibsfart, tung vejtransport, luftfarten og den maritime shippingindustri frem mod 2030. Det skal hjælpe Danmark i mål med en af de største udfordringer i den grønne omstilling. Det er en af Innovat
  • 16. juni 2022

    Sammen kan vi bygge Nordsøens europæiske grønne kraftværk
    Med Esbjerg-deklarationen har fire af verdens mest ambitiøse lande på vedvarende energi netop forpligtet sig til at omdanne Nordsøen til Europas grønne kraftværk. Samtidig har Det internationale Energiagentur (IEA) i Sønderborg drøftet vigtigheden af energieffektivitet i den grøn
  • 13. juni 2022

    Bedre udnyttelse af solenergi kan give strøm, fjernvarme og lagring
    Nyt innovationsprojekt vil udnytte alle solens stråler endnu bedre og bidrage til markante CO2-reduktioner.
    ”Projektet har potentiale til at ændre, hvordan vi forstår solen som energikilde.”
  • 8. juni 2022

    Ny software optimerer energikonsulenters arbejde
    Smart energi. Med en blanding af software og sensorik kan virksomheden Seluxit spare industri-Danmark for store mængder energi. Det er konklusionen fra det afsluttede innovationsprojekt AVES.
  • 31. maj 2022

    Nyt Innovation Roadmap 2022: Energiklyngens  udfordringskatalog bliver mere fintmasket
    Næste runde af Energy Cluster Denmarks Innovation Roadmap er netop lanceret, og fremover er ambitionen at få SMV’erne og universiteterne tættere involveret i at definere energiklyngens største udfordringer. 
  • 17. maj 2022

    Energisektorens innovative virksomheder jagter udvikling og vækst
    Siden februar 2022 har en række virksomheder medvirket i Beyond Beta-programmet, der flytter opstartsvirksomheder mod øget vækst. Magfu, Waves2Power og HB-Tech er tre af de medvirkende virksomheder i Danmarks nye store inkubator for energivirksomheder iværksat af Energy Cluster D
  • 11. maj 2022

    Ny specifikation gør det lettere, mere omkostningseffektiv og skalerbart at genanvende møllevinger
    DecomBlades innovationsprojektet har udformet en ny bortskaffelsesspecifikation målrettet genbrugsvirksomheder, der vil genbruge møllevinger.
  • 9. maj 2022

    ECO-RAN vinder Årets Innovationsprojekt
    Innovativ software til mobilmaster vinder Årets Innovationsprojekt på Energy Cluster Denmarks årsmøde 2022.
  • 28. april 2022

    Ny sensor gør brintproduktion bedre og billigere
    I innovationsprojektet SafePTX udvikler Green Hydrogen Systems, SulfiLogger og flere andre partnere en sensor, der gør brintproduktion billigere, bedre og mere sikker.
  • 27. april 2022

    Hvem vinder Årets Innovationsprojekt?
    Hvert år kårer Energy Cluster Denmark vinderen af Årets Innovationsprojekt. Her kan du læse om de projekter, der er nomineret til prisen, der overrækkes på Energy Cluster Denmarks årsmøde 5. maj.
  • 25. april 2022

    Sektorkobling er løsningen…
    …på en stor del af klimakrisen. Det er nemlig ved at nedbryde siloer og koble sektorer på tværs, at vi kan nå vores fælles klimamål for 2030 og 2050
  • 31. marts 2022

    Haldor Topsøe træder ind i konsortium om grønt brændstof 
    I projektet LowCarbFuels.dk vil et bredt konsortium gøre brændstof til fly og skibe grønnere. Nu tager Haldor Topsøe del i partnerkredsen for at booste indsatsen.
  • 16. marts 2022

    Danmarks energiklynge flytter ind i Region Sjælland
    Energy Cluster Denmark styrker sit engagement i Region Sjælland med en plads i Vordingborg. Indsatsen skal være med til at øge den grønne omstilling af hele landsdelen.
  • 14. marts 2022

    Innovativ software sparer penge og strøm for mobilselskaber
    Bedre bundlinje og mindre CO2-aftryk er grunden til, at Telia og Telenor har investeret i ny software udviklet af nordjyske 2operate i et innovationsprojekt
  • 2. marts 2022

    Droner skal levere grej offshore
    ESVAGT, Upteko og Siemens Gamesa vil gøre det lettere at levere udstyr fra skibe til havvindmølleteknikere. Et nyt projekt ser på muligheden for at løse opgaven med fuldautomatiske droner.
  • 25. februar 2022

    Så kom der grønt lys i Danmarks fyrtårne
    Tre af Danmarks nye erhvervsfyrtårne har heldigvis fokus på energiteknologier og endnu flere af de nye fyrtårne er på forskellig vis relateret til grøn omstilling.
  • 24. februar 2022

    Grønnere færgefart på vej til Læsø
    Læsø-færgen skal være både CO2-neutral og partikelfri – og ikke mindst have et bæredygtigt perspektiv i hele sin livsbane. Nyt innovationsprojekt afsøger muligheden for at bunkre med andet end diesel; et projekt, som har potentiale for 53 færgeruter alene i Danmark.
  • 24. februar 2022

    Energiklyngen er sat i verden som innovationsplatform for den grønne omstilling
    Majbrit Høyer, indehaver af WorldPower Consulting, har været medlem af bestyrelsen i Energy Cluster Denmark i halvandet år.
  • 27. januar 2022

    Er din startup fyldt med energi til at give energibranchen et boost?
    Så er Beyond Beta og Energy Cluster Denmarks incubator helt sikkert noget for dig. Forløbet er for ambitiøse startups med innovative løsninger til energibranchen – i idéfasen eller allerede på markedet.
  • 24. januar 2022

    Udvikling af fremtidens nordiske havne
    Den 20. februar var vi med på havnefronten i København sammen med de nordiske klyngepartnere, Norwegian Offshore Wind Cluster, MARLOG og RISE Research Institutes of Sweden, da der var arbejdsmøde i NOWPorts 2 – et af vores internationale innovationsprojekter finansieret af Nordic
  • 14. januar 2022

    Grønne nytårstanker for 2022
    2022 bliver et spændende år! Vi i energiklyngen skal arbejde mere i grønne innovationspartnerskaber med energiklyngens virksomheder og videninstitutioner – og vi skal samarbejde i større grønne partnerskaber på tværs af sektorer.
  • 13. januar 2022

    Uret tikker, tiden løber og 2050 er lige om hjørnet
    Et forsæt udtrykker en hensigt; noget nyt, man vælger at gøre og sætter viljestyrke bag.
    I år har jeg både et nytårsforsæt og et nytårsfortsæt – med t.
  • 7. januar 2022

    Innovationsprojekt: Fuglescreeninger kan spare vindmølleparker for millioner
    Innovationsprojekt har udviklet digitale screeninger af fugleliv, hvilket kan reducere nedetid og spare vindmølleparker for driftstab. Samtidig kan screeningerne gøre vindenergi muligt, hvor man ellers ikke kunne få lov.
  • 21. december 2021

    260 milioner kroner til nye energiprojekter
    Ny grøn innovation: Semco Maritime og Aegir Insights er blandt de virksomheder, der sammen med Energy Cluster Denmark netop har modtaget støtte fra EUDP til ny innovation på energiområdet.
  • 17. december 2021

    Energivirksomheder får fri adgang til Center Danmarks energidata
    Nyt strategisk samarbejde betyder, at medlemmer af Energy Cluster Denmark nu får gratis adgang til energidata fra Center Denmark. 
  • 16. december 2021

    Millionstøtte: Ny accelerator for start-ups i energiklyngen
    Beyond Beta-programmet under Erhvervsstyrelsen dedikerer 85 mio. kroner til at accelerere startups i hele Danmark. På energiområdet skal Energy Cluster Denmark og Next Step Challenge finde de nye spændende energi tech-starters og accelerere deres kurs mod global vækst.
  • 22. november 2021

    Nyt nordisk innovationsprojekt skal fremtidssikre havne til vindindustrien
    NOW Ports2 - New Offshore Wind Ports in the Nordics - er et innovationsprojekt, som med støtte fra Nordic Innovation-fonden samler et stort, internationalt konsortium om en fælles udvikling af nordiske havne.
  • 19. november 2021

    Energy Cluster Denmark bliver forgyldt i EU
    Energy Cluster Denmark er netop blevet certificeret til guld for fremragende klyngearbejde
  • 29. oktober 2021

    Klar, parat, skala! GreenHyScale er officielt skudt i gang
    Den 26. oktober 2021 er der officielt kick-off på innovationsprojektet, GreenHyScale, hvis formål er at udforske storskalaproduktion af grøn brint.
  • 6. oktober 2021

    Kun for medlemmer: Seks nye energiteknologiske Innovationsnetværk
    Energy Cluster Denmark tilbyder nu en række innovationsnetværk eksklusivt til vores medlemmer. Det er gratis for medlemmer at deltage og det er muligt at deltage i flere innovationsnetværk pr. medlem. Her mødes virksomheder, videninstitutioner og andre medlemmer i Energy Cluster.
  • 27. september 2021

    Digitalisering rummer store muligheder for energisektoren
    STRATEGISK SAMARBEJDE: Klyngeorganisationerne Energy Cluster Denmark og DigitalLead vil øge udbredelsen af digitalisering i energisektoren. Gennem fælles digitaliseringsevents og hackaton kan man både forenkle, forbedre og forny energisektoren.
  • 24. september 2021

    WIND ENERGY DENMARK 2021 byder på exceptionelle netværksmuligheder
    WIND ENERGY DENMARK 2021 er et eksklusivt samlingssted for hele vindsektoren, og vi byder dig indenfor d. 5. oktober i Herning.
  • 23. september 2021

    Energy Innovation Matchmaking 2021 – din mulighed for vækst, nye samarbejder og netværk
    Energy Cluster Denmark samler hele energisektoren til en intensiv netværksdag med eventet; Energy Innovation Matchmaking 2021 d. 13. oktober i Fængslet i Horsens. Så tilmeld dig nu!
  • 13. september 2021

    Energi- og transportklynger forenet i missionen om fremtidens grønne transport
    Transportsektoren efterspørger nye, innovative brændsler for at reducere sit klimaaftryk, og energisektoren vil gerne levere. Udviklingen af fremtidens klimaneutrale brændstoffer har topprioritet for MARLOG og Energy Cluster Denmark.
  • 8. september 2021

    Vindparkejere og mølleproducenter går sammen om droneleverancer af reservedele
    Fire af vindindustriens giganter vil forsyne havmølleparker med reservedele ved hjælp af innovative droner. Vestas, Siemens Gamesa, Ørsted og Vattenfall ser stort potentiale i hurtig og fleksibel droneleverance med innovationsprojektet ADD2wind i regi af Energy Cluster Denmark.
  • 7. september 2021

    COWI giver topkarakter til Energy Cluster Denmark
    I en ny større afsluttende evaluering får Energy Cluster Denmarks innovationsmodel topkarakter fra COWI for at etablere og gennemføre mange samarbejder mellem knap 50 små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner i hele Danmark.
  • 26. august 2021

    To klynger får et ben på Lolland – velkommen til Energy Cluster Denmark og WE BUILD DENMARK
    Lollands grønne strøm skal løftes helt frem i udviklingen af fremtidens energisystem. Det er målet for det nye samarbejde mellem Danmarks erhvervsfremmeklynge og Lollands store energipartnerskab, REEL. Det vil skabe ny grøn vækst for den danske energiklynge.
  • 19. august 2021

    Nyt stort CCS-projekt sigter efter at omstille olie- og gasvirksomheder og skabe nye forretningsområder
    Ambitionen om at lagre millioner af tons CO2 i undergrunden er kommet et stort skridt nærmere, efter at 30 danske og udenlandske virksomheder og forskningsinstitutioner netop har underskrevet en aftale om næste fase af projekt Greensand under ledelse af Ineos.
  • 17. august 2021

    Droneinspektion viser stort potentiale i flere industrier
    Innovationsprojektet Quali Drone kan effektivisere og forbedre inspektion af store strukturer og samtidig reducere risiko ved arbejde i højden. Det kan mange industrier bruge.
  • 11. august 2021

    “Vi har ikke bare udviklet en app, men en helt ny telefon”
    Innovationsprojekt i Energy Cluster Denmark har vist Semco Maritime overraskende store gevinster ved at digitalisere overvågning af korrosion. “Vi kan potentielt fjerne to tredjedele af udgifterne,” lyder meldingen.
  • 4. august 2021

    “Med PTX bliver elektricitet et råstof, der dekarboniserer nye sektorer”
    Hvis landbruget og skibsfarten skal nå deres klimamål, så skal grøn strøm forædles til klimaneutral gødning og brændstof. Derfor bygger CIP Europas største Power-to-X-anlæg i Esbjerg.
  • 26. juli 2021

    Overskudsvarme fra supermarkeders afkøling kan genanvendes som fjernvarme
    Med klimaaftalen er det blevet muligt at lede overskudsvarme fra supermarkederne direkte ind i fjernvarmenettet. Dermed kan overskudsvarmen fra 2.700 danske supermarkeders køleanlæg fremover få ny værdi som fjernvarme.
  • 26. juli 2021

    Vi understøtter den historiske omstilling i energisektoren
    Sektorkobling er kernen i fremtidens grønne samfund, som alle lande, virksomheder og borgere kommer til at forholde sig til. Energisektoren er nøglen dertil og formentlig den mest spændende og innovative sektor i Danmark i dag.
  • 20. juli 2021

    Frugtbart internationalt samarbejde
    Energy Cluster Denmark samarbejder med andre klyngeorganisationer i udlandet omkring konkrete B2B matchmaking events, klyngesamarbejder, videnbro-projekter og værdikædeopbygning.
  • 13. juli 2021

    Stort potentiale i at udvikle nyt bæredygtigt brændstof
    Nyt innovationsprojekt skal bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering. Projektet faciliteres af Energy Cluster Denmark.
  • 1. juli 2021

    Danmarks energiklynge og Erhvervshus Nordjylland styrker samarbejdet
    Der skal være nemmere adgang til innovationspartnerskaber og samarbejder med videninstitutioner for nordjyske energivirksomheder. Det er ambitionen bag ny fælles indsats mellem Energy Cluster Denmark og Erhvervshus Nordjylland.
  • 1. juli 2021

    KLOG SOMMERFERIE: Se Energy Cluster Denmarks tidligere webinarer, når det passer dig!
    KLOG SOMMERFERIE: Se Energy Cluster Denmarks tidligere webinarer, når det passer dig!
  • 28. juni 2021

    Algoritmer viser vejen til bedre køb og salg af energi
    Algoritmeoptimeringer gør det muligt at håndtere større fleksibilitet i forbrug og produktion af energi, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.
  • 7. juni 2021

    EWII: Fjernvarmen har store innovationsbehov
    Hvis forsyningsselskabet kunne få lov til at regulere varmen i Fru Hansens stue med en grad eller to, så̊ kunne fjernvarmenettet blive det største X i sektorkoblingen.
  • 4. juni 2021

    Innovationsprojekt: Udtømte olie- og gasfelter som effektive CO2-lagre
    Stort innovationsprojekt undersøger om særlige typer af sand i undergrunden i Nordsøen kan anvendes som sikker oplagring af CO2. Innovationsprojektet faciliteres af Energy Cluster Denmark.
  • 2. juni 2021

    “Sektorkobling vil løfte den grønne omstilling”
    Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister, anerkender de danske virksomheders indsats på vejen til at nå målet for 2030.
  • 1. juni 2021

    Nyt stort innovationsprojekt skal få prisen ned på vindenergi
    Vindmølleproducenterne Siemens Gamesa Renewable Energy og Vestas går sammen med bl.a. Force Technology, DTU Vindenergi og Baettr om at udvikle en ny metode til at svejse komponenterne til vindmøller, som kan blive en ”game changer" for hele industrien.
  • 1. juni 2021

    Hvor er der potentialer for udnyttelse af overskudsvarme i Sønderjylland?
    Kortlægning af virksomheder i 4 sønderjyske kommuner gør det lettere at identificere de uudnyttede overskudsvarmepotentialer. Udarbejdelse af businesscases skal nu konkret belyse hvilke potentialer der er for lokal udnyttelse af overskudsvarme.
  • 12. maj 2021

    Innovativt studie viser potentiale for op til 70 procents reduktion af CO2-udledningen fra offshore olie- og gasproduktion
    En nyt studie af et innovationsprojekt baseret på Power-to-X og flydende vindteknologi viser, at CO2-emissionerne fra produktionen af olie og gas offshore kan reduceres betydeligt, hvis offshore olie- og gasproduktionsplatforme forsynes med bæredygtig energi.
  • 11. maj 2021

    Optimistisk energisektor på årsmødet: Vi har teknologierne til at få os i mål med 2030-målet!
    Vores årsmøde sendte en tydeligt budskab i sidste uge. Det er ikke de energiteknologiske løsninger, der vil agere stopklods for klimamålet i 2030, sådan lød konklusionen fra energisektoren på vores årsmøde 2021 i sidste uge. Men der er brug for teknologisk innovation.
  • 11. maj 2021

    Når Ønskeøen går i opfyldelse
    Det begyndte som en vild idé, men den var ikke til at skyde ned. Nu bygger Danmark verdens første energiøer og indleder en markant ny epoke for vindenergi. I 2030 skal de to energiøer i Nordsøen og Østersøen levere 5 GW effekt og producere strøm nok til det årlige elforbrug i fem
  • 6. maj 2021

    EuroGrid vinder Innovationsprisen 2021
    EuroGrid har medvirket til en besparelse på 200-300 mio. kr. i omkostninger til en mere effektiv integration af vedvarende energi i Europa. Derfor vandt innovationsprojektet EuroGrid Energy Cluster Denmarks Innovationspris 2021. 
  • 4. maj 2021

    Tre innovations-tendenser i energiklyngen
    D. 6. maj sætter vi spot på innovation, nye energiteknologier, værdikæder og markedsmuligheder, når vi inviterer hele den danske energisektor til digitalt årsmøde i Energy Cluster Denmark. Så skynd dig og tilmeld dig nu!
  • 20. april 2021

    Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
    Energi- og fibernetkoncernen Andel investerer 75 mio. DKK i Stiesdal Storage Technologies. Ambitionen er at tage energilagring i sten til nyt niveau.
  • 9. april 2021

    Energy Cluster Denmark lancerer nyt Roadmap for alle energiklyngens innovationsprojekter
    Den danske energisektor bobler af innovation, nye teknologier og grønne forretningsmodeller, og energivirksomheder og forskningsinstitutioner søger at forme fremtidens energisystem baseret på vedvarende energi.
  • 9. april 2021

    ESVAGTs skibe vil sejle grønt
    Kan et serviceskib arbejde på batterier, brint og brændselsceller i en vindmøllepark? Kan tanken bunkres med biodiesel eller ammoniak fra vedvarende energikilder? De spørgsmål besvares i et innovationsprojektet Green Vessel.
  • 7. april 2021

    Vindsektorens nye masteruddannelse får et akademisk stempel 
    Med en international akkreditering er Offshore Wind Energy MBA anerkendt som vindsektorens fælles masteruddannelse. ”Kombinationen af højt akademisk niveau og praktisk hverdag er ideel”, lyder vurderingen fra sektoren.
  • 16. marts 2021

    Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark indgår nyt strategisk samarbejde om at styrke innovationskraften i Nordjylland
    Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark vil fremover samarbejde tæt omkring udvikling af grønne energiteknologiske løsninger samt sikre Nordjylland som væsentlig demonstrator, testfacilitet og Living Lab for demonstrationsprojekter på energiområdet.
  • 15. marts 2021

    Leder til internationalisering og partnerskaber søges!
    Hos Energy Cluster Denmark har vi brug for en stærk ansvarlig leder, der både får ansvaret for udvikling og gennemførelse af internationale innovationsaktiviteter samt opdyrkning af spændende partnerskaber i og udenfor Danmark i tæt samarbejde med et stærkt team af projektledere.
  • 4. marts 2021

    Brug af bioaffald og rest-biomasse. Charterferie på biomasse venter forude
    Det lyder fantasifuldt, at man skulle kunne sende en containerfragt jorden rundt på biomasse, eller at man kan fragte turister på charterferie med slagteriaffald i tankene. At det er fantasifuldt, er dog på ingen måde en hindring for, at det kan realiseres.
  • 3. marts 2021

    Energi- og transportklynger vil realisere missionen om fremtidens grønne transport sammen
    Innovationsfonden har peget på udvikling af klimaneutrale brændstoffer som en af de fire missioner, man vil fokusere på i foråret 2021. To af Danmarks nye nationale klyngeorganisationer vil sammen udfolde det innovation roadmap, som skal udvikle fremtidens grønne brændstof.
  • 2. marts 2021

    Grøn strøm går til spilde: 12 partnere vil finde løsningen gennem digital styring af elnettet
    Det går ud over klimaet, når den grønne strøm fra solceller og vindmøller går tabt. Og vi skal som samfund blive langt bedre til at udnytte, når solen skinner, og vinden blæser, hvis vi skal nå i mål med grøn omstilling af samfundet.
  • 26. februar 2021

    En samlet energiklynge kan forkorte hockeystaven
    Med samarbejder på tværs af hele energiklyngen, hurtigere implementering af teknologisk innovation og en klar køreplan for projekter med fremtidens teknologier tror den danske energiklynge på, at man kan accelerere den grønne omstilling tilstrækkeligt til at nå målet om at reduce
  • 18. februar 2021

    Nyt konsortium skal bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering
    Et konsortium med i alt 17 partnere fra Danmark og andre europæiske lande modtager over 30 mio kr fra Innovationsfonden til at bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering.
  • 11. februar 2021

    Energiø sætter barren for innovation i 2021
    En energiø på størrelse med 20 fodboldbaner er et godt sted at starte, hvis man har ambitioner om at være innovativ på energiområdet i 2021.
  • 8. februar 2021

    ”Vi har fået to års forspring til resten af markedet”
    Bedre kvalitet, længere holdbarhed og helt op til 60 procent besparelse på strømforbruget. ViewNet fik meget ud af at udvikle næste generations LED-skærme i et innovationsprojekt med Energy Cluster Denmark.
  • 2. februar 2021

    Når teknologisk innovation har værdi, kan vi flytte de helt store hegnspæle
    Nye, teknologiske løsninger og værdiskabende innovation er afgørende for udvikling. Med fælles innovationsprojekter kan vi løfte på tværs af industrier og sektorer.
  • 25. januar 2021

    DecomBlades konsortium modtager støtte til et stort tværsektorielt projekt om genanvendelse af vindmøllevinger
    Et konsortium bestående af ti projektpartnere har modtaget støtte fra Innovationsfonden til projektet ’DecomBlades’, som i løbet af de næste tre år vil forsøge at danne basis for kommercialisering af bæredygtige løsninger til genanvendelse af vindmøllevinger.
  • 14. januar 2021

    Hvilke teknologier sætter dagsordenen på energiområdet i 2021?
    2021 kan blive året, hvor der for alvor kommer teknologiske gennembrud på energiområdet herhjemme. En række lovende teknologier og innovative projekter er sat i søen, så vi i år måske tager nogle af de store skridt i retning mod den grønne omstilling.
  • 17. december 2020

    Shell Raffinaderiet tester potentialet i droneinspektion
    Der kan være stort potentiale i at bruge droner til inspektion og tilsyn af rør og tanke, f.eks. på Shell Raffinaderiet i Fredericia. Energy Cluster Denmark samlede droneeksperter i innovationsprojekt til test af flyvende inspektion.
  • 16. december 2020

    100 mio. kr. til nye innovationsprojekter på vej til Energy Cluster Denmark
    Innovationskraften i den danske energiklynge styrkes, efter at Energy Cluster Denmark har sikret EUDP-funding til seks nye innovationsprojekter til et samlet budget på 100 mio. kroner.
  • 11. december 2020

    Olie- og gassektoren er allerede langt med den grønne omstilling
    Innovation og ny teknologiske løsninger har vist vejen videre for mange virksomheder i den danske olie- og gassektor.
  • 8. december 2020

    Sammen om grøn innovation
    Skibsfarten bør blive klimaneutral, og vi skal bruge mere vedvarende energi i mange flere sektorer end hidtil for at nå vores klimamål. Derfor indgår MARLOG og Energy Cluster Denmark et nyt strategisk samarbejde om fremtidens grønne transport.
  • 3. december 2020

    Uden en innovativ energisektor, når vi ikke klimamålene
    En væsentligt grønnere industri og transportsektor er en forudsætning for, at vi kan nå vores mål om en 70 procent reduktion i 2030.
  • 26. november 2020

    Pilen peger på Power to X
    Vi er nået langt med den grønne omstilling, og nu begynder det at spidse til. Skal vi nå målet om 70 procent reduktion i 2030, så skal vi finde de nye teknologier og innovative løsninger, som gør os i stand til at forsyne endnu flere sektorer med grøn energi. 
  • 18. november 2020

    Uden grøn transport når vi ikke frem
    Vi skal bogstaveligt talt hælde grønnere brændstof i tanken, hvis vi skal nå hele vejen til målet om 70 procent reduktion i 2030. Power-2-Mobility-konferencen giver et bud på fremtidens grønne transport.
  • 5. november 2020

    Invitation til Energy Cluster Denmarks Kick-Off Events!
    Etableringen af Danmarks nye klyngeorganisation for den samlede energisektor skal fejres med manér – og du er inviteret med, når vi går live fra vores forskellige kontorer rundt om i Danmark og går i dybden med vores fem faglige fokusområder, herunder energiproduktion, energilagering, energiinfrastruktur, energieffektivitet samt sektorkobling, systemintegration og digitalisering.
  • 4. november 2020

    Nordsøprojekt har skabt 1700 internationale kontakter for danske virksomheder
    Stærk matchmaking, nye netværk, klogere havnerum og en international MBA-uddannelse. Et større internationalt projekt i Energy Cluster Denmark har givet tydelige resultater, siger vores medlemmer.
  • 1. november 2020

    Overskudsvarme fra supermarkeders afkøling kan genanvendes som fjernvarme
    Med klimaaftalen er det blevet muligt at lede overskudsvarme fra supermarkederne direkte ind i fjernvarmenettet. Nu viser innovationsprojektet, at det også er økonomisk rentabelt.
  • 6. oktober 2020

    Dronen høster data og et væld af muligheder
    Dronebaseret dataindsamling har potentiale til at sparke mange nye døre ind i energisektoren, viser Offshore Operating Drones, der er et innovationsprojekt faciliteret af Energy Cluster Denmark.
  • 5. oktober 2020

    Ministeriet udpeger Energy Cluster Denmark til national klyngeorganisation for hele energisektoren
    Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget de klynger, som fra 2021-2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og sikre mere innovation i samfundet. Energy Cluster Denmark er udpeget til at løfte området for energiteknologi.
  • 2. oktober 2020

    Ny stærk bestyrelse har ambitioner for Energy Cluster Denmark
    ”Med Energy Cluster Denmark favner vi hele energisystemet. Det er der brug for”, vurderer klyngeorganisationens nyvalgte bestyrelse.
  • 28. september 2020

    Danske klynger skal være en åben favn
    Et endnu tættere samarbejde med brancheorganisationer på energiområdet skal sikre, at energisektorens udfordringer sætter kursen for Energy Cluster Denmark. Nye innovations boards giver vigtig strategisk forankring og retning for klyngeorganisationens arbejde.
  • 31. august 2020

    Industriens strategiske udfordringer skal forme Energy Cluster Denmark
    Et endnu tættere samarbejde med brancheorganisationer på energiområdet skal sikre, at energisektorens udfordringer sætter kursen for Energy Cluster Denmark. Nye innovations boards giver vigtig strategisk forankring og retning for klyngeorganisationens arbejde.
  • 31. august 2020

    Energy Cluster Denmark afholder ekstraordinær generalforsamling den 1. oktober i Vejle
    Med Energy Cluster Denmark har energisektoren fået én samlet, tværgående innovationsindsats og en forening med 400 medlemmer. I oktober kan alle medlemmer på en ekstraordinær generalforsamling bidrage til at sætte præg på klyngens arbejde.
  • 29. juli 2020

    Over 100 mio. kroner sikret til ny energi-innovation
    I løbet af sommeren har Energy Cluster Denmark sikret funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner. Energy Cluster Denmark skal styrke innovationskraften indenfor alle energiområder fra energiproduktion og lagring til infrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling, og med helt friske tilsagn til seks nye innovationsprojekter for mere end 100 mio. kroner er klyngeorganisationen kommet stærkt fra start.
  • 26. juni 2020

    Vindvirksomheder sparer tid og penge med 3D-print
    Fra 3D-tegning til prototype. 15 små og mellemstore virksomheder har i to projekter implementeret 3D-print som en del af forretningen. Resultaterne viser, at teknologien kan gavne hele leverandørkæden indenfor vind.
  • 26. juni 2020

    Ny energiklynge står stærkt i Esbjerg
    Virksomheder og forskere får én indgang til samarbejder om energi-innovation, når Energy Cluster Denmark den 1. juli 2020 samler den danske energiinnovation i én klynge. Energy Cluster Denmark får seks kontorer i hele landet – et af de største placeres i Esbjerg.
  • 26. juni 2020

    Sønderborg bliver styrket af Energy Cluster Denmark
    Den nye nationale energiklynge Energy Cluster Denmark vil styrke den danske energiinnovation – ikke mindst i Sønderborg.
  • 24. juni 2020

    Energiklynge får hovedsæde i Aalborg
    Virksomheder og forskere får én indgang til samarbejder om energi-innovation, når Energy Cluster Denmark den 1. juli 2020 samler den danske energiinnovation i én klynge. Energy Cluster Denmark får seks kontorer i hele landet og hovedsæde i Aalborg.
  • 18. juni 2020

    Så er direktøren for Danmarks nye energiklynge udpeget
    Glenda Napier bliver ny CEO for Energy Cluster Denmark; Danmarks nye, fusionerede klyngeorganisation for hele energisektoren.
  • 15. juni 2020

    Fælles ansøgning styrker en samlet energisektor
    Danmarks styrkepositioner på energiområdet skal løftes yderligere. Ny, samlet ansøgning på 120 mio. kroner fra Energy Cluster Denmark sikrer fokuseret innovation indenfor vedvarende energi, energieffektivitet og sammenhængende energisystemer.
  • 11. juni 2020

    Samarbejde giver medvind
    Sammen med MHI Vestas Offshore Wind? Det kan du ikke mene!“

    Jesper Møller, Principal Expert i Siemens Gamesa, husker tydeligt de forbløffede reaktioner fra kollegerne forud for opstarten af innovationsprojektet Common Equipment Towers.
  • 11. juni 2020

    ”Vi skal skabe et energisystem i verdensklasse”
    Peder Østermark Andreasen, ny bestyrelsesformand for Danmarks nye, stærke klyngeorganisation for energi, Energy Cluster Denmark, ser både et stort behov for og et stort potentiale i at udvikle ét sammenhængende energisystem. 
  • 7. juni 2020

    Software fra nordjyske 2operate bidrager til bæredygtig teknologi i mobilnettet
    Forsøg rundt omkring i verden viser en anseelig økonomisk gevinst ved at optimere strømforbruget i mobilnetværket, og det er præcis her, den nordjyske software og televirksomhed 2operate kommer ind i billedet. 2operate arbejder nemlig på at udvikle en ny type algoritme.
  • 25. maj 2020

    Mød et medlem – Seaborg Technologies ApS
    Selvom sol og vind energi er utrolig vigtige spillere i den grønne omstilling skal der ifølge Seaborg Technologies nye teknologier og løsninger på bordet for at nå klimamålene. For at udsluse kul, olie og gas skal der tænkes ud af boksen.
  • 18. maj 2020

    Se virtuelle oplæg om smart energi
    Missede du workshoppen om smart energi i slutningen af april? Partnerne bag har netop offentliggjort flere af præsentationerne fra dagen, der blandt andet bød på oplæg om Power-to-X, energi i boliger og fleksible energisystemer.
  • 7. maj 2020

    VR-briller har stort træningspotentiale
    Energisektoren kan spare tid og omkostninger ved at benytte virtual reality i sikkerhedstræning. Med Covid-19’s begrænsninger af alles rejseaktiviteter kan virtuel træning hurtigt blive udbredt. Et nyt innovationsprojekt vil speede processen op.
  • 28. april 2020

    Clobotics opkøber AtSite for at udvide vind service portefølje
    Global markedsleder indenfor visuel inspektion og kunstig intelligens opkøber danske vindmølle vinge specialist virksomhed for bedre at imødekomme kundernes behov for automatisering og intelligent vedligehold.
  • 27. april 2020

    Salt gør den grønne energi langtidsholdbar
    Konservering: DTU og Seaborg Technologies er blandt partnerne i et nyt innovationsprojekt om energilagring i flydende fluorsalt. Målet er at gemme grøn strøm over tid på konkurrencedygtig vis – om nødvendigt i flere uger.
  • 27. april 2020

    Nyt innovationsprojekt vil reducere CO2-udledningen fra offshore olie- og gasproduktion
    Kan man drive offshore-produktionen af olie og gas med grøn energi fra vind- og bølgeenergi og brint? Total og en gruppe projektpartnere vil undersøge potentialet med et nyt innovationsprojekt. 
  • 14. april 2020

    900.000 støttekroner giver datadreven virksomhed mulighed for at arbejde med kunstig intelligens
    Udviklingen af en ny algoritme vil kunne forudsige hvilke maskiner, materialer og værktøjer en udlejningsbutik eller håndværker skal have på lager for at sikre en given forsyningssikkerhed.
  • 26. marts 2020

    Arbejdskøretøjer kan også køre på el
    Ingeniørvirksomheden Converdan A/S arbejder sammen med Banke ApS og Syddansk Universitet på en løsning til effektiv opladning af eldrevne arbejdskøretøjer – for her er der nemlig et stort potentiale.
  • 24. marts 2020

    Knap 2,8 millioner kroner skal være med til at gøre cementproduktionen grønnere
    Også Cement branchen står overfor en stor opgave, hvis Danmarks klimamål 2030 skal nås. Men der er håb forude…. Virksomheden CemGreen ApS har nemlig udviklet et supplerende cementmateriale der skal erstatte den flyveaske som der i dag bruges til cementproduktion.
  • 19. marts 2020

    Energy Cluster Denmark: Energien samles i én ny national klynge
    House of Energy, CLEAN Energi og Energy Innovation Cluster går sammen i en ny klyngeorganisation, som samler og styrker fælles innovation på tværs af hele energisektoren.
  • 18. marts 2020

    ”Med klyngen bliver industriens udfordringer gjort operationelle”
    Energisektorens strategiske partnerskaber bruger Energy Innovation Cluster til at give  de vigtigste teknologiske megatrends og tendenser konkret form og handling. 
  • 17. marts 2020

    Energiens næste innovationsprojekter runder 200 mio. kr.
    Sporene til energiindustriens næste innovationssamarbejder er lagt: Energy Innovation Cluster har sammen med partnere og medlemmer indleveret 12 projektansøgninger til en værdi af over 200 mio. kroner.
  • 17. marts 2020

    70 deltagere til Power-to-X
    Power-to-X-møde er proppet med muligheder, og mange industrier kan se et potentiale i Power-to-X-teknologien.
  • 25. februar 2020

    Mød vores medlem AquaGreen
    Med det stigende fokus på drivhusgasudledningen fra biomasser, herunder slam, og på de miljøfremmede stoffer og tungmetaller der er i slam kombineret med den mangel der er på fosfor/gødning i landbruget, kan AquaGreens damptørrings- og pyrolyseteknologi afhjælpe de udfordringer.
  • 31. januar 2020

    Algoritmer skal balancere den grønne energi
    Mere vedvarende energi i energisystemet udfordrer forsyning og stabilitet. I CRIF-projektet FIRE skal Energinet, Energi Danmark, QAMPO og en række andre partnere udvikle algoritmer til bedre balancering af de grønne energikilder. 
  • 29. januar 2020

    Klynger styrker vores innovationskraft
    ”Innovation er grundlaget for, at vi kan gå fra en sort energi til en grøn energi i vores forretning”.
  • 28. januar 2020

    Droner skal levere reservedele direkte til vindmøllen
    Droneteknologien har på kort tid etableret sig som en gamechanger med potentiale til at revolutionere snart sagt alle brancher.
  • 23. januar 2020

    Ny beregningsmodel – En accelerator til at fremme udnyttelsen af genbrugsvarme
    Super Supermarkets projektet er nu afsluttet. Men afslutningen markerer kun starten på langt bedre udnyttelse af overskudsvarme fra danske supermarkeder. Formålet med projektet har nemlig været at udvikle, demonstrere og verificere bedste praksis.
  • 21. januar 2020

    Kan du spare penge med en grøn forretningsplan?
    Med CLEAN Green Plan kan du spare penge i din virksomhed, opnå en grønnere profil og samtidig være med til at reducere energi- og materialeforbruget til gavn for økonomien, miljøet og klimaet!
  • 9. januar 2020

    Innovationskraft.nu: Værdien af klynger og netværk
    Det lyder fantasifuldt, at man skulle kunne sende en containerfragt jorden rundt på biomasse, eller at man kan fragte turister på charterferie med slagteriaffald i tankene. At det er fantasifuldt, er dog på ingen måde en hindring for, at det kan realiseres.
1 - 1