Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 26. februar 2021

  En samlet energiklynge kan forkorte hockeystaven
  Med samarbejder på tværs af hele energiklyngen, hurtigere implementering af teknologisk innovation og en klar køreplan for projekter med fremtidens teknologier tror den danske energiklynge på, at man kan accelerere den grønne omstilling tilstrækkeligt til at nå målet om at reduce
 • 25. februar 2021

  Studentermedhjælpere søges til kommunikation i Aarhus og København
  Vil du gerne arbejde med kommunikation i en grøn NGO – og sætte dit aftryk i en organisation med 40 engagerede medarbejdere, som hver dag arbejder for at gøre Danmark til grøn førernation for udvikling af innovative og globale energiløsninger?
 • 18. februar 2021

  Projektleder og facilitator til Energy Cluster Denmark
  Vil du være med til at udvikle og gennemføre grønne innovationsprojekter mellem virksomheder i energiindustrien indenfor hele energisektoren? Vi søger en projektleder - så ansøg i dag - og bliv en del af Danmarks samlede energiklynge.
 • 18. februar 2021

  Nyt konsortium skal bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering
  Et konsortium med i alt 17 partnere fra Danmark og andre europæiske lande modtager over 30 mio kr fra Innovationsfonden til at bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering.
 • 11. februar 2021

  Energiø sætter barren for innovation i 2021
  En energiø på størrelse med 20 fodboldbaner er et godt sted at starte, hvis man har ambitioner om at være innovativ på energiområdet i 2021.
 • 8. februar 2021

  ”Vi har fået to års forspring til resten af markedet”
  Bedre kvalitet, længere holdbarhed og helt op til 60 procent besparelse på strømforbruget. ViewNet fik meget ud af at udvikle næste generations LED-skærme i et innovationsprojekt med Energy Cluster Denmark.
 • 2. februar 2021

  Når teknologisk innovation har værdi, kan vi flytte de helt store hegnspæle
  Nye, teknologiske løsninger og værdiskabende innovation er afgørende for udvikling. Med fælles innovationsprojekter kan vi løfte på tværs af industrier og sektorer.
 • 25. januar 2021

  DecomBlades konsortium modtager støtte til et stort tværsektorielt projekt om genanvendelse af vindmøllevinger
  Et konsortium bestående af ti projektpartnere har modtaget støtte fra Innovationsfonden til projektet ’DecomBlades’, som i løbet af de næste tre år vil forsøge at danne basis for kommercialisering af bæredygtige løsninger til genanvendelse af vindmøllevinger.
 • 14. januar 2021

  Hvilke teknologier sætter dagsordenen på energiområdet i 2021?
  2021 kan blive året, hvor der for alvor kommer teknologiske gennembrud på energiområdet herhjemme. En række lovende teknologier og innovative projekter er sat i søen, så vi i år måske tager nogle af de store skridt i retning mod den grønne omstilling.
 • 17. december 2020

  Shell Raffinaderiet tester potentialet i droneinspektion
  Der kan være stort potentiale i at bruge droner til inspektion og tilsyn af rør og tanke, f.eks. på Shell Raffinaderiet i Fredericia. Energy Cluster Denmark samlede droneeksperter i innovationsprojekt til test af flyvende inspektion.
 • 16. december 2020

  100 mio. kr. til nye innovationsprojekter på vej til Energy Cluster Denmark
  Innovationskraften i den danske energiklynge styrkes, efter at Energy Cluster Denmark har sikret EUDP-funding til seks nye innovationsprojekter til et samlet budget på 100 mio. kroner.
 • 11. december 2020

  Olie- og gassektoren er allerede langt med den grønne omstilling
  Innovation og ny teknologiske løsninger har vist vejen videre for mange virksomheder i den danske olie- og gassektor.
1 - 3