Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 6. maj 2021

  EuroGrid vinder Innovationsprisen 2021
  EuroGrid har et potentiale til at spare 200-300 millioner kroner årligt ved at sikre en mere effektiv integration af vedvarende energi i det europæiske energisystem. Derfor vinder netop innovationsprojektet EuroGrid Energy Cluster Denmarks Innovationspris 2021.
 • 4. maj 2021

  Tre innovations-tendenser i energiklyngen
  D. 6. maj sætter vi spot på innovation, nye energiteknologier, værdikæder og markedsmuligheder, når vi inviterer hele den danske energisektor til digitalt årsmøde i Energy Cluster Denmark. Så skynd dig og tilmeld dig nu!
 • 20. april 2021

  Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
  Energi- og fibernetkoncernen Andel investerer 75 mio. DKK i Stiesdal Storage Technologies. Ambitionen er at tage energilagring i sten til nyt niveau.
 • 9. april 2021

  Energy Cluster Denmark lancerer nyt Roadmap for alle energiklyngens innovationsprojekter
  Den danske energisektor bobler af innovation, nye teknologier og grønne forretningsmodeller, og energivirksomheder og forskningsinstitutioner søger at forme fremtidens energisystem baseret på vedvarende energi.
 • 9. april 2021

  ESVAGTs skibe vil sejle grønt
  Kan et serviceskib arbejde på batterier, brint og brændselsceller i en vindmøllepark? Kan tanken bunkres med biodiesel eller ammoniak fra vedvarende energikilder? De spørgsmål besvares i et innovationsprojektet Green Vessel.
 • 7. april 2021

  Vindsektorens nye masteruddannelse får et akademisk stempel 
  Med en international akkreditering er Offshore Wind Energy MBA anerkendt som vindsektorens fælles masteruddannelse. ”Kombinationen af højt akademisk niveau og praktisk hverdag er ideel”, lyder vurderingen fra sektoren.
 • 16. marts 2021

  Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark indgår nyt strategisk samarbejde om at styrke innovationskraften i Nordjylland
  Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark vil fremover samarbejde tæt omkring udvikling af grønne energiteknologiske løsninger samt sikre Nordjylland som væsentlig demonstrator, testfacilitet og Living Lab for demonstrationsprojekter på energiområdet.
 • 15. marts 2021

  Leder til internationalisering og partnerskaber søges!
  Hos Energy Cluster Denmark har vi brug for en stærk ansvarlig leder, der både får ansvaret for udvikling og gennemførelse af internationale innovationsaktiviteter samt opdyrkning af spændende partnerskaber i og udenfor Danmark i tæt samarbejde med et stærkt team af projektledere.
 • 4. marts 2021

  Brug af bioaffald og rest-biomasse. Charterferie på biomasse venter forude
  Det lyder fantasifuldt, at man skulle kunne sende en containerfragt jorden rundt på biomasse, eller at man kan fragte turister på charterferie med slagteriaffald i tankene. At det er fantasifuldt, er dog på ingen måde en hindring for, at det kan realiseres.
 • 3. marts 2021

  Energi- og transportklynger vil realisere missionen om fremtidens grønne transport sammen
  Innovationsfonden har peget på udvikling af klimaneutrale brændstoffer som en af de fire missioner, man vil fokusere på i foråret 2021. To af Danmarks nye nationale klyngeorganisationer vil sammen udfolde det innovation roadmap, som skal udvikle fremtidens grønne brændstof.
 • 2. marts 2021

  Grøn strøm går til spilde: 12 partnere vil finde løsningen gennem digital styring af elnettet
  Det går ud over klimaet, når den grønne strøm fra solceller og vindmøller går tabt. Og vi skal som samfund blive langt bedre til at udnytte, når solen skinner, og vinden blæser, hvis vi skal nå i mål med grøn omstilling af samfundet.
 • 26. februar 2021

  En samlet energiklynge kan forkorte hockeystaven
  Med samarbejder på tværs af hele energiklyngen, hurtigere implementering af teknologisk innovation og en klar køreplan for projekter med fremtidens teknologier tror den danske energiklynge på, at man kan accelerere den grønne omstilling tilstrækkeligt til at nå målet om at reduce
1 - 6