Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 5. juli 2024

  Dansk virksomhed vil halvere forbrugernes elregning med kunstig intelligens
  AI Power fra Odense har udviklet en kombination af software og batteriteknologi, der kan spare privatforbrugere og store virksomheder for penge og på sigt CO2.
 • 28. juni 2024

  Hao har samlet fem nationaliteter for at omdanne varme til klimavenlig strøm
  Energivirksomheden TEGmat er oprettet i Danmark med et globalt fokus for øje. Med afsæt i forskning og udvikling af et unikt termoelektrisk produkt er de syv kolleger fra fem forskellige lande klar til at indtage klodens energimarked. For at øge tempoet har TEGmat fået hjælp til
 • 26. juni 2024

  CO2-neutral køling af datacentre kan give klimagevinst i pose og sæk
  Et innovationsprojekt på Aalborg Universitet har forvandlet energikrævende afkøling til CO2-neutral fjernvarme.
 • 25. juni 2024

  Lars Bonderup Bjørn:”Værdien er ikke energidata i sig selv. Værdien findes i måden, vi anvender dem på”
  Digitalisering af el, vand, gas og varme kan blive en grøn og gylden forretning for Danmark. Det fortæller Lars Bonderup Bjørn, CEO i EWII, om datadreven innovation mellem forskere, iværksættere og forsyningsselskaber i partnerskabet Digital Energy Hub.
 • 24. juni 2024

  Nyt power-partnerskab vil forbedre energisektorens prognoser med 10 procent
  ENFOR, Ørsted, DMI og flere andre partnere vil forbedre energisektorens prognoser for energi fra sol og vind. Målet er at reducere ubalancer og omkostninger til de systemydelser, der sikrer produktion og forbrug af grøn strøm i Danmark.
 • 19. juni 2024

  Ulrik vil sætte tryk på klimavenlige kompressorer
  Danske Invenio Lab har udviklet en ny type højtrykskompressor, der kan reducere prisen og energiforbruget i alle industriled, der bruger ilt eller gas under tryk. Undervejs har startup-virksomheden fået hjælp af Beyond Beta Energy...
 • 11. juni 2024

  Vestjyske datapiloter flyver til energisektoren med rygvind fra Europa
  DataPilots fra Esbjerg har vundet EU-midler til coaching og ekspertsparring, så virksomhedens digitale kompetencer kan gøre en positiv forskel for den grønne omstilling af Europas energisystem.
 • 4. juni 2024

  Partnerne bag Klima- & Energiscenen på Folkemødet samler endnu engang nøgleaktører på tværs af de grønne dagsordener 
  Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og det samme gør dette års Folkemøde på Bornholm i juni. Efterhånden som Allinge bliver fyldt med debatlystne danskere, vil Klima- & Energiscenen rette fokus mod klima, energi og den grønne omstilling.
 • 24. maj 2024

  ”Uden soft funding havde vi ikke nået de resultater, som gør, at andre nu tror på os i stor skala.”
  Med friske investorer i ryggen er den digitale vækstvirksomhed Aegir Insights i gang med at gøre digitalisering af havvindindustrien til en eksportsucces.
 • 8. maj 2024

  KurvedCores vil lette kernen i vindmøllevinger
  Et partnerskab af virksomheder og forskere vil spare op til 3 kilo per kvadratmeter vindmøllevinge. Det sker i det nye samarbejde KurvedCores, hvor målet er at indføre en fuldautomatisk produktionsproces i vindindustrien, der skal erstatte manuel produktion af vindmøllekerner ...
 • 6. maj 2024

  Erhvervsfyrtårn Syd åben pulje – Indkaldelse til projekter inden for grøn energi og sektorkobling
  Det er nu muligt for ansøgere, der ønsker økonomisk tilskud til energirelateret innovation, at søge om støtte gennem det sydjyske erhvervsfyrtårn. Søg nu, og få svar indenfor to måneder – så er du i gang.
 • 2. maj 2024

  Undervandsrobot vinder Årets Innovationsprojekt 2024
  Partnere på tværs af energisektoren har skabt en ny undervandsrobot, som kan spare offshore-industrien for millioner af kroner. ACOMAR-robotten høster nu også prisen som Årets Innovationsprojekt i Energy Cluster Denmark.
 • 1. maj 2024

  Energiklyngen kan hjælpe Danmark med at nå klimamålet for 2030
  Analyseinstituttet Pluss har undersøgt effekten af energisektorens innovationsprojekter i Energy Cluster Denmark. Resultaterne viser, at nye teknologiske løsninger fra energiklyngen har potentiale til at reducere udledningen af drivhusgasser markant i forhold til Danmarks klimamå
 • 29. april 2024

  Fonden for Retfærdig Omstilling annoncerer 100 mio. kroner til udvikling af værdikæder indenfor Power-to-X
  Som led i regeringsaftalen om udvikling og fremme af brint og grønne brændstoffer (PtX-aftalen) udmøntes 100 mio. kr. fra Fonden for Retfærdig Omstilling til støtte af projekter, der bidrager til udviklingen af PtX-teknologier og styrker øget industrialisering og modning af hele
 • 25. april 2024

  Søren Gade indvier nyt termisk energilager i Esbjerg
  Det grønne bånd er netop klippet til et nyt energilager hos Semco Maritime på Esbjerg Havn. Her har Hyme Energy, DIN Forsyning og en række andre partnere bygget verdens første termiske energilager, der skal gemme grøn strøm fra vedvarende energikilder i smeltet hydroxidsalt.
 • 23. april 2024

  Europæiske vindpartnere sparer tid og penge på teknisk dokumentation med nye guidelines
  Siemens Gamesa, Vestas, Ørsted, Vattenfall og en række andre partnere samarbejder om at udvikle nye guidelines, der fortolker vindindustriens standarder. De første guidelines er klar til brug og skal sikre ensartet deling af teknisk information uafhængigt af vindvirksomhed.
 • 19. april 2024

  Årets Innovationsprojekt 2024: Og de nominerede er…
  Tre partnerskaber er i spil til prisen for Årets Innovationsprojekt 2024. Vinderen vælges af alle medlemmer af Danmarks energiklynge, og kåres på Energy Cluster Denmarks årsmøde den 2. maj i København.
 • 17. april 2024

  CSK Group vinder EU-midler til bedre brug af data i energisektoren
  CSK Group ApS har gennem EU-programmet ELBE Eurocluster fået støtte til at forbedre energisektorens arbejde med data og digitalisering. Pengene skal bruges på at udvikle en tilføjelse til ”Software as Service”-systemet Insemito. Dette vil sikre korrekt toldbehandling af udstyr...
 • 16. april 2024

  Missionen er klar: Forskere vil kortlægge det danske landskab for CO2
  Skal den lagres, hvor skal den komme fra og hvad skal vi bruge den til? Spørgsmålene om fremtidens arbejde med CO2 er mange, og derfor har forskere fra Aalborg Universitet sat sig for at kortlægge den samlede danske indsats. Det sker i flere projekter under INNO-CCUS-partnerskabe
 • 16. april 2024

  Ny aftale skal styrke energisektorens rettigheder
  Patent- og Varemærkestyrelsen har netop indgået en samarbejdsaftale med Danmarks energiklynge, Energy Cluster Denmark. Det sker for at sikre, at danske energivirksomheder får mest muligt ud af deres innovative løsninger til det globale marked.
 • 8. april 2024

  DecomBlades-forsker: ”Nu skriver medierne om løsninger, når det gælder udtjente vindmøllevinger”
  Syddansk Universitet har undersøgt mediernes omtale af udtjente vindmøllevinger. Hovedkonklusionen fra forskerne er, at samarbejder om innovation kan flytte den offentlige samtale om en cirkulær vindindustri i en positiv retning.
 • 3. april 2024

  DynElectro er klar til test af Power-to-X i industriel skala
  Efter en succesfuld prototypetest af en ny elektrolyseteknologi er danske DynElectro kommet et skridt nærmere grøn brintproduktion i industriel skala.
 • 15. marts 2024

  Nordjyske havne kan blive internationale forbilleder for håndtering af grønne brændsler og CO2
  Havnene i Hanstholm og Frederikshavn viser vejen for, hvordan fiskeri og færgefart kan overgå til grønne brændsler, og hvordan man kan håndtere CO2, der skal udskibes og lagres under havbunden. Det viser ny rapport, som også konkluderer, at resultaterne kan kopieres verden over.
 • 11. marts 2024

  Energiinfrastrukturen styrkes med ny brintkorridor i Østersøen
  I Europa er der behov for at fremskynde overgangen til ren energi endnu mere og etablere tilstrækkelig energiinfrastruktur i. Grøn brint rummer et stort potentiale i denne henseende, men kræver samarbejde på tværs af grænser og -infrastruktur for at blive udnyttet i stor skala.
 • 8. marts 2024

  Nordic Hydrogens nye vinkel på Power-to-X får hjælp til vækst
  Ved at vende teknologien til brintproduktion 90 grader forventer Nordic Hydrogen at producere grøn brint til halv pris af konkurrenterne. På vejen mod et kommercielt produkt har virksomheden fået hjælp af Danmarks største accelerator for energivirksomheder Beyond Beta, der også k
 • 7. marts 2024

  Missionen er klar: Forskere og FLSmidth Cement vil gøre cement CO2-neutral
  Forskere fra Danmark tester aktuelt en ny teknologi, der skal reducere cementindustriens CO2-udledninger markant. Det sker i samarbejde mellem Teknologisk Institut, DTU, FLSmidth Cement og Lhoist, der ejer Faxe Kalk A/S og er en del af INNO-CCUS-partnerskabet.
 • 29. februar 2024

  Digital innovation er genial innovation til energisystemet
  Mange taler om, hvorvidt at det hele går hurtigt nok med udviklingen og opførelsen af grønne energiteknologier. En smutvej til hurtige CO2-reduktioner kan være kloge digitale løsninger som dem, mindre virksomheder, forskere og energikoncerner samarbejder om i Digital Energy Hub.
 • 26. februar 2024

  ”Projektet har været med til at omforme en stor del af den måde, vi driver virksomhed i dag”
  Besparelser på bundlinjen og nye højder på den innovative tankegang. Et af Europas største jernstøberier fik langt større effekt end forventet af at engagere sig i et innovationsprojekt om datadrevet energiforbedring.
 • 14. februar 2024

  9-cifrede fondsmidler på vej ind hos lille dansk teknologiudvikler
  Med afsæt i et EU innovationsfundsprojekt har virksomheden Floating Power Plant dokumenteret, at vedvarende energi af høj kvalitet kan produceres offshore. Det er der vækstmuligheder i.
 • 2. februar 2024

  Nyt innovationsprojekt om grønne brændsler vil gøre international skibsfart klimaneutral
  Transport og handel over havets blå skal gøres meget grønnere. Det er målet med det nye europæiske GAMMA-projekt, hvor virksomheder og forskere fra Europa med 17 millioner euro i ryggen vil udvikle og ombygge et fragtskib til at sejle på klimaneutrale brændstoffer og grøn strøm.
 • 1. februar 2024

  Brintmøllen har potentiale – men der er stadig mange ubekendte
  Kan man producere brint direkte ved havvindmøller og derved undgå tab af energi og reducere omkostningerne? Det har Green Hydrogen Systems og partnere undersøgt i et innovationsprojekt. Resultaterne peger på, at der er gode muligheder.
 • 31. januar 2024

  Energiklyngens Innovation Roadmap 2024 er klar
  Danmarks energiklynge har netop offentliggjort årets roadmap for klimavenlig teknologiudvikling i Danmark. Udgivelsen skal sætte retning for alle nye innovationsprojekter i 2024 og tager afsæt i strategiske anbefalinger fra Green Power Denmark, Dansk Center for Energilagring (DaC
 • 30. januar 2024

  Danske Enfor gør 15 procent af verdens energiprognoser bedre
  Med en mere effektiv integration af vedvarende energi i Europa har innovationsprojektet EuroGrid anvist en potentiel besparelse på 200-300 mio. kr.
 • 30. januar 2024

  Profiler din virksomhed i Energy Cluster Denmarks innovationsmagasin
  Energy Cluster Denmark udgiver sit årlige innovationsmagasin Energy TECH digitalt og på tryk ved årsmødet 2. maj 2024, Crown Plaza, Ørestad, København. Som medlem har du mulighed for at få eksklusiv promovering af jeres virksomhedsprofil gennem annoncering.
 • 24. januar 2024

  ”Vi vil kunne producere mere energi med færre materialer”
  Innovationsprojekt støttet af EUDP leder efter reduktion af vægt i vindmøllevinger, hvilket potentielt kan løfte produktionen og reducere prisen.
 • 20. december 2023

  Danmarks energiklynge sikrer 750 millioner kroner til nye innovationsprojekter
  Danske energikompetencer i Indien og udviklingen af en CO2-industri i Nordjylland er to ud af ti nye innovationsprojekter, som netop har modtaget økonomisk støtte i samarbejde med den danske energiklynge.
 • 13. december 2023

  Nyt samarbejde om standardløsninger inden for vindindustrien
  Med afsæt i et succesfuldt partnerskab om tårnfødder og guidelines for løft har Siemens Gamesa og Vestas – med Energy Cluster Denmark som facilitator – underskrevet en ny samarbejdsaftale, der skal øge standardisering på tværs af virksomheder i vindindustrien. I første omgang gæl
 • 11. december 2023

  WaveFuels vil præsentere pyrolysens version 2.0
  En ny mikrobølge-proces kan omdanne slam fra spildevand og andet organisk materiale til biokul og nye klimaneutrale brændstoffer. I WaveFuels vil Organic Fuel Technology m.fl. designe et fuldskalaanlæg baseret på teknologien, der om få år skal kommercialiseres globalt.
 • 29. november 2023

  Nyudviklet sensor har skabt en vækstvirksomhed og reduceret brugen af kemikalier offshore
  Innovationsprojekt har ført til et nyt marked for Sulfilogger, som har ottedoblet omsætningen og fundet kunder på to kontinenter.” Vi fik et helt nyt marked gennem projektet,” siger direktør.
 • 28. november 2023

  Første e-metan biogasanlæg til kommercielt brug sat i drift på Als
  “Verdenshistorie”, kaldte erhvervsminister Morten Bødskov det, da Andel og Nature Energy i oktober indviede det første anlæg i verden, der på kommerciel basis øger produktionen af biogas via elektrolyse og biologisk metanisering.
 • 22. november 2023

  Dansk-brasiliansk værdikædesamarbejde skaber potentiale til trecifret millionomsætning
  Gennem INNOWIND Denmark & Brazil, et 15 måneder langt værdikædeforløb finansieret af Energistyrelsen skabt til at knytte bånd mellem danske og brasilianske energiaktører, har man gennemført 11 forskellige aktiviteter med deltagelse af godt 40 danske virksomheder.
 • 31. oktober 2023

  Beyond Beta Energy er klar til at booste nye grønne startups
  Danmarks nationale acceleratorprogram for nye energi-iværksættere er klar til at hjælpe virksomheder hurtigere mod vækst, netværk og branchekendskab. Frist for ansøgere er den 6. december 2023.
 • 27. oktober 2023

  Sensor til sikker brintproduktion runder 2000 timer i test
  Nyudviklet brintsensor fra SulfiLogger A/S har rundet tusind timers testdrift i et elektrolyseanlæg fra Green Hydrogen Systems. Milepælen er nået sammen med flere innovative partnere fra den danske værdikæde for Power-to-X, og skal sikre sikker og billig produktion af grøn brint.
 • 26. oktober 2023

  Fjernvarmen i Brønderslev bliver klogere med kunstig intelligens
  Fjernvarmeselskaber kan spare op til 15 procent af det årlige energiforbrug til produktion og distribution gennem øget digitalisering. Det fortæller partnerne i et nyt innovationsprojekt, der skal optimere fjernvarmeproduktionen i Brønderslev med realtidssensorer og AI.
 • 20. oktober 2023

  Gennembrud for genanvendelse af vindmøllevinger i DecomBlades
  Nye resultater fra innovationsprojektet DecomBlades viser, at det er muligt at processere og omsmelte glasfibre fra vindmøllevinger til højkvalitetsfibre, der kan kvalificeres til brug i nye vinger. Det er et stort gennembrud på vejen mod en cirkulær vindindustri.
 • 13. oktober 2023

  Ny droneteknologi benytter kunstig intelligens til at undersøge vindmøllevinger offshore
  RWE, DTU og Quali Drone er klar med en ny, højteknologisk løsning, der kombinerer droner og kunstig intelligens i arbejdet med inspektion af skader på havvindmøllevinger – mens vingerne svinger.
 • 11. oktober 2023

  Mød fem virksomheder, der sætter turbo på Power-to-X på Sjælland
  Power-to-X skal op i skala og ned i pris. Derfor udvikler en håndfuld sjællandske virksomheder nye teknologier med fokus på både hoved- og sidestrømme, når grøn elektricitet skal omdannes til brint og grønne brændsler. Du kan møde dem her.
 • 28. september 2023

  Aegir Insights: ”Radikal innovation kræver frie rammer”
  Digitalisering af energisektoren kan blive en grøn guldgrube for Danmark. Det mener Rikke Nørgaard fra den digitale vækstvirksomhed Ager Insights, der har bygget en eksportsucces på dataanalyser til havvindindustrien. Planen er global vækst og en fordobling af teamet i 2024.
 • 26. september 2023

  ”Vi havde et problem – nu har vi en eksportvare”
  I CCUS Minifyrtårn Vesthimmerland tester man i et grønt, offentlig-privat partnerskab potentialet i pyrolysering af landbrugets biomasse, så CO2 kan bindes i jorden. Det kan den – og den løsning kan endda eksporteres.
 • 21. september 2023

  Nye retningslinjer baner vejen for brint
  FORCE Technology, Dansk Gasteknisk Center og flere andre partnere vil gøre det lettere for alle med fokus på Power-to-X at navigere i kravene til brintinfrastruktur i Danmark. Det sker med afsæt i en ny guideline, der skal hjælpe hele værdikæden med udrulningen af rørføring og
 • 20. september 2023

  Beyond Beta Energy: ”Små ting har gjort en kæmpe forskel”
  ”Hvad er det, der gør din virksomhed til noget særligt?”

  Det spørgsmål har en række startups besvaret i det landsdækkende inkubator-forløb Beyond Beta Energy, der bliver varetaget af Next Step Challenge på vegne af Energy Cluster Denmark, der er national klyngeorganisation for
 • 1. september 2023

  Grøn strøm sendes på lager hos Semco Maritime
  Hyme Energy påbegynder i dag installationen af et nyt energilager baseret på smeltet salt. Det sker i samarbejde med en række projektpartnere og Semco Maritime, der skal huse anlægget i Esbjerg.
 • 28. august 2023

  Brintbunkering i vindsektoren kan spare enorme mængder CO2, tid og penge
  Fyrtårnsprojekt afdækker potentialet i at lade skibe bunkre brint produceret af grøn strøm fra nærliggende havvindmøller. Og det er stort: ”Det kan betyde enorme besparelser i CO2, tid og penge,” siger partner.
 • 11. august 2023

  Der er flere veje til at lette den tunge transport 
  Den tunge vejtransport er en af de store CO2-udledere, og decarbonisering af last- og varevogne er afgørende for at nå vores reduktionsmål i 2030.
  Men hvor langt er vi, og er der bump på vejen forude?
 • 7. august 2023

  Innovationsprojekt har vist stort potentiale for droneinspektion – og skabt en helt ny SMV
  En mere effektiv og bedre inspektion af store strukturer og en opstartsvirksomhed, som netop har ansat sin fjerde medarbejder. Innovationsprojektet Quali Drone har skabt stærke resultater.
 • 27. juli 2023

  I Ulriks kaffeklub holder de kaffen og pyrolysen varm
  Pyrolysens grand old man, seniorforsker Ulrik Birk Henriksen, forlader DTU efter 30 år med snuden i sporet. Hans tidligere elever og samarbejdspartnere vil dog ikke lade ham slippe og mødes i ’Ulriks Kaffeklub’ hver anden måned.
 • 24. juli 2023

  Kronprinsen indvier historisk innovationsprojekt
  Lagringen af indfanget CO2 i undergrunden, som det INEOS-ledede konsortium bag Project Greensand arbejder med, har som de første i verden demonstreret, at CO2 kan transporteres på tværs af landegrænser og lagres offshore.
 • 23. juni 2023

  Fossile energikæmper genfødes som grønne batterier
  På Bornholm skal en nedlagt kraftværksblok konverteres til et batteri, der lagrer overskydende grønne elektroner og sender dem tilbage i elnettet. Det europæiske Horizon-projekt 2LiPP giver den uddøende fossile infrastruktur et nyt, grønt liv i den vedvarende energiforsyning.
 • 16. juni 2023

  36 mio. kroner skal styrke Nordjyllands position inden for CO2-fangst, anvendelse, transport og lagring
  Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har tildelt erhvervsfyrtårnet CO2Vision 36 mio. kr. Midlerne skal bruges til at videreudvikle bæredygtige teknologier og sikre den grønne arbejdsstyrke inden for CO2 fangst, anvendelse, transport og lagring frem mod 2026.
 • 14. juni 2023

  Ansøg om midler til Bio Ressource Innovationssamarbejder og DanBiRSCH
  På baggrund af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses annoncering “Cirkulære Værdikæder for SMV’er” og Pyrolyse mm. indkalder Energy Cluster Denmark ansøgninger om innovationssamarbejder indenfor bioressourcer og cirkulær økonomi.
 • 14. juni 2023

  Indkaldelse til projektforslag til CO2Vision – Fonden for Retfærdig Omstilling
  Ansøg om midler til det nordjyske erhvervsfyrtårn CO2Vision ved Fonden for Retfærdig Omstilling
 • 12. juni 2023

  Danmarks første elektrolysemodul i storskala er leveret
  Installationen af en 6 MW elektrolyse-prototype i industriparken GreenLab i Skive er netop påbegyndt. Leverancen er en del af GreenHyScale-projektet, og er et vigtigt skridt på vejen mod storskala-produktion af grøn brint globalt.
 • 9. juni 2023

  Når vi tænder for smelteriet…
  Forbrug i de mængder er altid værd at gå efter i sømmene – noget, de aktuelle energipriser kun har forstærket. Blandt andet derfor engagerede BIRN sig som problemejer i Datadrevet Energiovervågning og Optimering af Industrielle Processer; et Energy Cluster Denmark-projekt...
 • 30. maj 2023

  Vingeproducenter går sammen om genanvendelse med nye materialepas
  For at understøtte enkel, omkostningseffektiv og skalerbar genanvendelse af vindmøllevinger har flere store vingeproducenter fra vindindustrien forpligtiget sig til at skabe nye materialepas – blade material passports – for vinger. Det sker med afsæt i anbefalinger fra...
 • 24. maj 2023

  Intelligent fjernvarme vinder Årets Innovationsprojekt
  Borgerne i Listed på Bornholm har sammen med flere virksomheder og forskere testet et intelligent fjernvarmesystem i et innovationsprojekt, der er så godt, at Danmarks samlede energiklynge har kåret det som årets bedste i 2023.
  Solskinsøen i Østersøen har fået endnu mere at...
 • 24. maj 2023

  Energy Cluster Denmark får ny bestyrelsesformand
  Bo Svoldgaard er valgt som ny formand for Danmarks samlede energiklynge. Den tidligere Vestas-profil overtager efter Peder Østermark Andreasen, der har varetaget posten siden etableringen af Energy Cluster Denmark i 2020.

  Det er et kendt ansigt i energiklyngen, der fremover...
 • 17. maj 2023

  Energy Cluster Denmark samler energisektoren til årsmøde i Fredericia
  Ørsted, Energinet, CrossBridge Energy, Everfuel, ADP…

  Fredericia er hjemby for mange af Danmarks energirelaterede virksomheder, og en række af dem kan se frem til at netværke med kolleger fra resten af landet, når Energy Cluster Denmark holder årsmøde i MESSE C den 24. maj...
 • 16. maj 2023

  Mød vores advisory board for mindre virksomheder
  Mød vores advisory board for mindre virksomheder

  Små og mellemstore virksomheder udgør over halvdelen af Energy Cluster Denmarks medlemmer, og medlemmernes engagement er højt. Men vi vil gerne have endnu flere aktive medlemmer.

  Derfor har vi etableret et advisory board for...
 • 15. maj 2023

  Optimeret brug af kemikalier letter både miljøaftryk og omkostninger
  Innovationsprojekt sparer både penge og miljøbelastning ved olie- og gasproduktion. ”Projektet kombinerer det bedste fra to verdner”, siger partner.

  Svovlbrinte er en del af pakken, når man producerer olie- og gas i Nordsøen.

  Men: Specielt velkommen er den ikke. Svovlbrinte...
 • 14. maj 2023

  Innovationsprojekt skaber grøn spåkugle til energimarkedet
  Ørsted, Qampo, ENFOR og DTU har i fællesskab udviklet prognose-modeller, der kan optimere handlen med grøn strøm og produktion af brint i det nordiske energimarked. Det er sket i innovationsprojektet Nordic Market Based Balancing System, der er nomineret til Årets Innovations...
 • 14. maj 2023

  Intelligent fjernvarme øger energieffektiviteten i Bornholmsk by
  Over det sidste år er et intelligent fjernvarmesystem blevet afprøvet i byen Listed på Bornholm. Målet har været at øge effektiviteten af fjernvarmesystemet og bidrage til den grønne omstilling ved hjælp af en ny databaseret styringsmodel.

  I et år har Bornholms Energi & ...
 • 9. maj 2023

  Innovationsprojekt gør smartere og billigere inspektion mulig – også uden for energisektoren
  Partnerne i innovationsprojektet Quali Drone har udviklet en automatiseret droneinspektion, som har potentiale til at spare tid og penge og samtidig forbedre sikkerheden betydeligt. Projektet har skabt en startupvirksomhed, som allerede er på vej til at brede sig til andre...
 • 3. maj 2023

  Beyond Beta Energy understøtter startups i energibranchen
  Det nationale vækstprogram Beyond Beta er et samarbejde mellem de centrale aktører i startup-økosystemet i Danmark, herunder erhvervshusene og de sektorspecifikke klynger. Gennem halvandet år har Energy Cluster Denmark været en aktiv del af programmet, hvor formålet er at skabe..
 • 25. april 2023

  Blade manufacturers announce joint commitment to support recycling by providing material passports
  Today, there is a market for recycling most of a wind turbine, but there has not been a market for the composite that makes up the blades.
 • 25. april 2023

  Oplev en af verdens førende klimaforskere på Energy Cluster Denmarks årsmøde d.24 maj
  Sebastian H. Mernild er en af verdens førende klimaforskere – og vi er glade for at kunne præsentere ham på Energy Cluster Denmarks årsmøde den 24. maj i MESSE C, Fredericia.
 • 19. april 2023

  DecomBlades og 3B-Fibreglass gør klar til cirkulær genanvendelse af glasfibre fra vindmøllevinger 
  Partnerne i DecomBlades og 3B-Fibreglass samarbejder om at gøre anvendelse af udtjente vindmøllevinger cirkulær. Projektet har potentiale til at kunne aftage de kommende års mængder af vingeaffald.
 • 29. marts 2023

  Ny animationsfilm: Samarbejder om innovation
  Samarbejde om nye energiteknologier er nøglen til en grønnere fremtid og nye forretningsområder – vil du være med?
 • 28. marts 2023

  Mangel på svejsere i den grønne omstilling: SDU-forskere får 13 millioner til at udvikle robot, der kan løse problemet
  Et nyt forskningsprojekt på Center for Large Structure Production (LSP) på Syddansk Universitet har fået en bevilling på godt 13 millioner kroner til at udvikle en mobil robotkran, der bl.a. kan svejse. Sådan én kan nemlig blive nødvendig, hvis vi skal nå i mål.
 • 21. marts 2023

  Internationalt partnerskab sikrer finansiering til udvikling af flydende offshore substation
  Det internationale partnerskab kombinerer to årtiers erfaring fra havvind og fixed-bottom offshore substations med stærke kompetencer indenfor marine konstruktioner. Målet er at markedsføre et robust og omkostningseffektivt koncept for flydende offshore substations.
 • 1. marts 2023

  Nyt partnerskab bag Sekretariatet for Energi og CO2
  Det skal være lettere for kommunerne at samarbejde om databaseret grøn omstilling. Det er ambitionen fra Center Denmark og Energy Cluster Denmark, som sammen udgør sekretariatet for kommunernes digitale energi- og CO2-regnskaber. 
 • 28. februar 2023

  Vi skal gøre det nemmere for mindre virksomheder at tage del i innovationen
  Der er vækst, arbejdspladser og udvikling at hente, når de små og mellemstore virksomheder arbejder med innovation. Derfor skal vi gøre det nemmere for rygraden i dansk erhvervsliv at gå med i værdiskabende innovationsprojekter.
 • 28. februar 2023

  Innovationsprojekt: Op til 75 procent af operatørtiden til dataanalyse sparet på test af vinger 
  Med afsæt i kunstig intelligens og billedgenkendelse har førende forskere og virksomheder fra Danmark optimeret arbejdet med test af slid på vindmøllevinger.
 • 31. januar 2023

  Droneleverancer kan effektivisere havvind
  Vi skal servicere havmølleparker billigere, hurtigere og mere effektivt. Droneprojekt med ESVAGT, Upteko og Siemens Gamesa kan reducere nedetid og fjerne faste udgifter til service af offshore vind.
 • 31. januar 2023

  Nyt advisory board for mindre virksomheder
  Arbejder du i en lille eller mellemstor energirelateret virksomhed – og vil du have indflydelse på, hvad Energy Cluster Denmark tilbyder dig og dine virksomhedskolleger i energiklyngen?
 • 31. januar 2023

  Innovationsprojekt har vist stort potentiale for droneinspektion – og skabt en ny virksomhed
  En mere effektiv og bedre inspektion af store strukturer og en opstartsvirksomhed, som netop har ansat sin fjerde medarbejder. Innovationsprojektet Quali Drone har skabt stærke resultater. 
 • 25. januar 2023

  Bliv en del af Erhvervsfyrtårn for CCUS, CO2Vision
  Erhvervsfremmebestyrelsen har åbnet for annonceringen af fase II og dermed ansøgninger til at blive en del af erhvervsfyrtårnet for CCUS test- og demonstrationssites.
 • 16. januar 2023

  Fem sjællandske virksomheder vil gøre grønne brændsler billigere
  I et nyt projekt vil fem sjællandske virksomheder udvikle teknologier, der med fokus på sidestrømme og CO2 kan gøre produktion af brint og grønne brændsler billigere. Det sker blandt andet med opførslen af et elektrolyseanlæg hos Kalundborg Forsyning.
 • 9. januar 2023

  Indkaldelse af ansøgninger til EUDP 2023
  EUDP giver tilskud til innovative projekter, som bidrager til at indfri Danmarks politiske målsætninger inden for energi og klima samt til at skabe danske arbejdspladser og eksport af energiteknologi. 
 • 2. januar 2023

  Indkaldelse af ansøgninger til Erhvervsfyrtårn Syd 
  På baggrund af Erhvervsfremmebestyrelsens annoncering af fase 2 for de lokale Erhvervsfyrtårn, indkalder Energy Cluster Denmark på vegne af komiteen for Erhvervsfyrtårn Syd til ansøgninger indenfor grøn energi og sektorkobling. Ansøgningsfristen er d. 10. februar 2023.
 • 23. december 2022

  Julehilsen fra Energy Cluster Denmark
  Det er ingen tilfældighed, at kandidaterne til årets ord i 2022 blandt andre var ”elskam” og ”energikrise”. 2022 har – på godt og ondt – været et år i energiens tegn.
 • 22. december 2022

  Danske havne kan blive grønne tankstationer
  CO2 og e-metanol kan blive big business for fremtidens havne. Derfor vil en række partnere nu undersøge, hvordan to nordjyske havne kan blive forretningsmæssige rollemodeller i den grønne omstilling.
 • 16. december 2022

  Indkaldelse: Ansøg om midler til innovationssamarbejder  
  Nu kan små og mellemstore virksomheder og GTS-institutter i Danmarks energiklynge søge innovationsmidler til samarbejder i mindre innovationsprojekter gennem Energy Cluster Denmark. Fristen for ansøgere er den 14/2 2023 kl. 08.00.  
 • 15. december 2022

  “Vi hjælper jer med adgang til internationale partnerskaber og EU-midler til innovation”
  Bliv klogere på dine muligheder i denne Q&A med Helene Urth, projektdirektør for Energy Cluster Denmarks internationale aktiviteter.
 • 15. december 2022

  Et fælleseuropæisk spørgsmål: Hvad gør vi med de gamle vindmøllevinger?   
  Det spørgsmål præsenterer en række partnere fra EU-projektet Decom Tools svar på i januar 2023 – og du kan komme med.
 • 9. december 2022

  Brintproduktion på møllen vil revolutionere den grønne omstilling
  Danmark kan blive helt fri for olie og gas, hvis vi forstår at udnytte potentialet. ‘Offshore Hydrogen Wind Turbine’ -innovationsprojektet søger at tage et vigtigt skridt mod målet om en grøn omstilling.
 • 1. december 2022

  Ansøg om vidensbroprojekt
  Ansøg om videnbroprojekter hos Energy Cluster Denmark, hvor videninstitutioner arbejder sammen med virksomheder om at løfte innovations- og teknologiudviklingen i energisektoren.
 • 17. november 2022

  Fremtidens materialer til CO2-lagring testes i Danmark
  En vigtig del af kampen mod klimaforandringer kan i fremtiden blive lagring af CO2 i udtjente olie- og gasfelter offshore. Aktuelt tester flere danske og internationale partnere de materialer, der skal til for, at CO2-lagringen kan blive en grøn og gylden succes.
 • 16. november 2022

  Nyt EU-projekt: Gårsdagens sorte kraftværker kan få nøglerolle i morgendagens grønne omstilling
  Banebrydende energilagringsteknologi skal give gamle fossile kraft- varmeværker ny fremtid som grønne batterier.
 • 26. oktober 2022

  Europas fjernvarme får nemmere ved at blive bæredygtig
  HEATflex samler den bedste viden, gode råd, konkrete tekniske løsninger og stærke cases på, hvordan man kan inkludere overskudsvarme og integrere vedvarende energikilder i fjernvarmen.
 • 21. oktober 2022

  Nyt salt-energilager skal bygges i Esbjerg
  110.000 ton CO2. Så meget kan et nyt energilager fra Hyme Energy, DIN Forsyning og flere andre partnere spare klimaet for om året. Lageret baseres på flydende hydroxidsalt.
 • 19. oktober 2022

  Innovationsprojekter gør gode ideer til vækstkometer
  Virksomheden ReMoni har udviklet et markedsledende produkt; ansat 43 medarbejdere og fået tilført millioner i kapitalindsprøjtning fra investorer.
 • 5. oktober 2022

  Fælles manifest skal sikre EU-midler til innovation i Nordsøen
  Energy Cluster Denmark har i dag i Esbjerg underskrevet et fælles manifest med seks europæiske energiklynger. Samarbejdet skal sikre flere EU-midler til innovationsprojekter med fokus på energi på tværs af hele Nordsø-regionen.
 • 29. september 2022

  21 mio. kr. til nye energiteknologier skal løfte innovation i energiklyngen
  Den samlede danske energiklynge får en styrket, neutral platform til samarbejdet om innovation og ny energiteknologi. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse afsætter yderligere 21 mio. kroner til Energy Cluster Denmark til og med 2024.
 • 29. september 2022

  AquaGreen har skabt vækst på pyrolyse af spildevandsslam
  Et vellykket innovationsprojekt har fået stor betydning for AquaGreen, som i dag leverer spildevandsløsninger på flere kontinenter.
 • 29. september 2022

  ”Innovationsprojekter fjerner den risiko, som investorer ikke bryder sig om”
  Vækstkometen Remoni har sikret sig 60 mio. kroner i kapital til en international satsning. Men uden soft money til udvikling havde investorerne aldrig haft en dokumenteret god ide at satse på
 • 31. august 2022

  Ny analyse: 138.000 jobs og 3200 virksomheder i energiklyngen
  Vækst og nye tværgående sammenhængende værdikæder kendetegner det danske energisystem. Et energisystem som lige nu bevæger sig fra siloer til sektorkobling. Det viser en helt ny analyse af Danmarks energiklynge udarbejdet af IRIS Group.
 • 29. august 2022

  Nyt samarbejde løfter forskning og innovationen på energilagring
  For bedst muligt at understøtte både omstilling og udvikling på energilagring har Energy Cluster Denmark og Dansk Center for Energilagring (DaCES) nu indgået en samarbejdsaftale, som skal sikre en forskningsorienteret og innovativ sektor den optimale sparring
 • 4. august 2022

  Ny software optimerer test af vinger
  I innovationsprojektet REQUIM udvikler flere partnere en ny teknologi, der kan forbedre erosionstest af vindmøllevingers forkanter. Produktet forbedrer både kvaliteten af test og gør testen hurtigere at gennemføre.
 • 1. august 2022

  SkyClean: Kendte teknologier kan blive den store gamechanger
  ”Vi har kendt og brugt pyrolyse i mange år, blandt andet til at fremstille koks til brændsel. Det nye er at betragte pyrolyse som en kilde til at fange CO2 og udnytte teknologien i klimaindsatsen, siger Jesper Ahrenfeldt, chefingeniør i Stiesdal SkyClean.
 • 28. juli 2022

  ”Målet er selvfølgelig 100% biogas i gasnettet. Og det er realistisk”
  ”Med vores teknologi kan vi sammen gøre det danske gasforbrug CO2-neutralt allerede i 2034 – seks år tidligere end forventet”.
 • 26. juli 2022

  Energy Cluster Denmark i Maskinmesteren
  Maskinmesteren bringer en artikelserie om Energy Cluster Denmark, som er den nationale innovationsklynge for den samlede energisektor.
 • 22. juli 2022

  TotalEnergies: Væksten skal være grøn
  ”Vi tilsluttede os Paris-aftalen helt fra begyndelsen og påtager os vores del af ansvaret. Det vil afspejle sig i vores portefølje. Vi skal forholde os til, hvad vi leverer til vores kunder i dag, i 2030 og i 2050,” siger TotalEnergies danske landechef, Martin Rune Pedersen.
 • 18. juli 2022

  “Vores løsninger vil kunne inspirere udlandet og være en eksportvare på linje med vindenergi”
  ”Danmark har de bedste forudsætninger for at vise verden, at vi kan etablere et fuldt elektrificeret samfund. Det kan der da kun være vækstpotentiale i”.
  Kamilla Thingvad, direktør, Energiproduktion, -udvikling og handel, Green Power Denmark
 • 15. juli 2022

  Hvis vi vil vinde det her game, så skal energiøerne give værdi
  ”Det vilde med energiøerne er måske nok, at hvert eneste element kræver en løsning, vi skal opfinde,” siger Stine Grenaa Jensen, Energinets Vice President for Systemudvikling.
 • 11. juli 2022

  Vi mangler skovle, beslutninger og elektrikere
  ”Der er mange velmenende mennesker i både industri og forsyning, der gerne vil videre, end de kan komme for lovgivning. Mange muligheder for sektorkobling udnyttes og gribes ikke i dag,” siger EWII-koncernens administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn
 • 7. juli 2022

  Hvis vi skal nå målsætningerne, skal vi integrere systemer og koble sektorer
  ”Hvis vi skal nå målsætningerne, er det utroligt vigtigt, at vi får integreret systemer og koblet sektorer.”
  Sten Arendt Stoltze, Senior Vice President, Engineering i Ørsted
 • 4. juli 2022

  Den grønne omstilling er mange bække små
  ”Det positive er, at vi allerede kender de teknologier, som kan gøre os uafhængige af fossil energi. Vi skal bare accelerere det, vi allerede gør,” siger Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.
 • 30. juni 2022

  Vind ny viden om vind!
  DU kan blive opdateret på den seneste viden om vindsektoren og de krav, som professionelle beslutningstagere står med og kommer til at stå med de kommende år med OWEMBA; vindindustriens egen MBA.
 • 30. juni 2022

  Startups får hestesko ind i energisektoren
  Med Beyond Beta-programmet løftes opstartsvirksomheder til vækst indenfor energisektoren.
 • 30. juni 2022

  100+ mio. kroner til ny innovation i energisektoren
  Fra sensommeren indleder Energy Cluster Denmark fire nye innovationsprojekter indenfor grønne energiteknologier. Alle er støttet af EUDP og tilfører med industriens medfinansiering mere end 100 mio. kroner til ny innovation.
 • 27. juni 2022

  Nyt forsknings- og innovationspartnerskab vil gøre Danmark til centrum for Power-to-X og fremtidens grønne brændstoffer
  Partnerskabet MissionGreenFuels skal arbejde for at udfase de fossile brændsler i skibsfart, tung vejtransport, luftfarten og den maritime shippingindustri frem mod 2030. Det skal hjælpe Danmark i mål med en af de største udfordringer i den grønne omstilling. Det er en af Innovat
 • 16. juni 2022

  Sammen kan vi bygge Nordsøens europæiske grønne kraftværk
  Med Esbjerg-deklarationen har fire af verdens mest ambitiøse lande på vedvarende energi netop forpligtet sig til at omdanne Nordsøen til Europas grønne kraftværk. Samtidig har Det internationale Energiagentur (IEA) i Sønderborg drøftet vigtigheden af energieffektivitet i den grøn
 • 13. juni 2022

  Bedre udnyttelse af solenergi kan give strøm, fjernvarme og lagring
  Nyt innovationsprojekt vil udnytte alle solens stråler endnu bedre og bidrage til markante CO2-reduktioner.
  ”Projektet har potentiale til at ændre, hvordan vi forstår solen som energikilde.”
 • 8. juni 2022

  Ny software optimerer energikonsulenters arbejde
  Smart energi. Med en blanding af software og sensorik kan virksomheden Seluxit spare industri-Danmark for store mængder energi. Det er konklusionen fra det afsluttede innovationsprojekt AVES.
 • 31. maj 2022

  Nyt Innovation Roadmap 2022: Energiklyngens  udfordringskatalog bliver mere fintmasket
  Næste runde af Energy Cluster Denmarks Innovation Roadmap er netop lanceret, og fremover er ambitionen at få SMV’erne og universiteterne tættere involveret i at definere energiklyngens største udfordringer. 
 • 17. maj 2022

  Energisektorens innovative virksomheder jagter udvikling og vækst
  Siden februar 2022 har en række virksomheder medvirket i Beyond Beta-programmet, der flytter opstartsvirksomheder mod øget vækst. Magfu, Waves2Power og HB-Tech er tre af de medvirkende virksomheder i Danmarks nye store inkubator for energivirksomheder iværksat af Energy Cluster D
 • 11. maj 2022

  Ny specifikation gør det lettere, mere omkostningseffektiv og skalerbart at genanvende møllevinger
  DecomBlades innovationsprojektet har udformet en ny bortskaffelsesspecifikation målrettet genbrugsvirksomheder, der vil genbruge møllevinger.
 • 9. maj 2022

  ECO-RAN vinder Årets Innovationsprojekt
  Innovativ software til mobilmaster vinder Årets Innovationsprojekt på Energy Cluster Denmarks årsmøde 2022.
 • 28. april 2022

  Ny sensor gør brintproduktion bedre og billigere
  I innovationsprojektet SafePTX udvikler Green Hydrogen Systems, SulfiLogger og flere andre partnere en sensor, der gør brintproduktion billigere, bedre og mere sikker.
 • 27. april 2022

  Hvem vinder Årets Innovationsprojekt?
  Hvert år kårer Energy Cluster Denmark vinderen af Årets Innovationsprojekt. Her kan du læse om de projekter, der er nomineret til prisen, der overrækkes på Energy Cluster Denmarks årsmøde 5. maj.
 • 25. april 2022

  Sektorkobling er løsningen…
  …på en stor del af klimakrisen. Det er nemlig ved at nedbryde siloer og koble sektorer på tværs, at vi kan nå vores fælles klimamål for 2030 og 2050
 • 31. marts 2022

  Haldor Topsøe træder ind i konsortium om grønt brændstof 
  I projektet LowCarbFuels.dk vil et bredt konsortium gøre brændstof til fly og skibe grønnere. Nu tager Haldor Topsøe del i partnerkredsen for at booste indsatsen.
 • 16. marts 2022

  Danmarks energiklynge flytter ind i Region Sjælland
  Energy Cluster Denmark styrker sit engagement i Region Sjælland med en plads i Vordingborg. Indsatsen skal være med til at øge den grønne omstilling af hele landsdelen.
 • 14. marts 2022

  Innovativ software sparer penge og strøm for mobilselskaber
  Bedre bundlinje og mindre CO2-aftryk er grunden til, at Telia og Telenor har investeret i ny software udviklet af nordjyske 2operate i et innovationsprojekt
 • 2. marts 2022

  Droner skal levere grej offshore
  ESVAGT, Upteko og Siemens Gamesa vil gøre det lettere at levere udstyr fra skibe til havvindmølleteknikere. Et nyt projekt ser på muligheden for at løse opgaven med fuldautomatiske droner.
 • 25. februar 2022

  Så kom der grønt lys i Danmarks fyrtårne
  Tre af Danmarks nye erhvervsfyrtårne har heldigvis fokus på energiteknologier og endnu flere af de nye fyrtårne er på forskellig vis relateret til grøn omstilling.
 • 24. februar 2022

  Grønnere færgefart på vej til Læsø
  Læsø-færgen skal være både CO2-neutral og partikelfri – og ikke mindst have et bæredygtigt perspektiv i hele sin livsbane. Nyt innovationsprojekt afsøger muligheden for at bunkre med andet end diesel; et projekt, som har potentiale for 53 færgeruter alene i Danmark.
 • 24. februar 2022

  Energiklyngen er sat i verden som innovationsplatform for den grønne omstilling
  Majbrit Høyer, indehaver af WorldPower Consulting, har været medlem af bestyrelsen i Energy Cluster Denmark i halvandet år.
 • 27. januar 2022

  Er din startup fyldt med energi til at give energibranchen et boost?
  Så er Beyond Beta og Energy Cluster Denmarks incubator helt sikkert noget for dig. Forløbet er for ambitiøse startups med innovative løsninger til energibranchen – i idéfasen eller allerede på markedet.
 • 24. januar 2022

  Udvikling af fremtidens nordiske havne
  Den 20. februar var vi med på havnefronten i København sammen med de nordiske klyngepartnere, Norwegian Offshore Wind Cluster, MARLOG og RISE Research Institutes of Sweden, da der var arbejdsmøde i NOWPorts 2 – et af vores internationale innovationsprojekter finansieret af Nordic
 • 14. januar 2022

  Grønne nytårstanker for 2022
  2022 bliver et spændende år! Vi i energiklyngen skal arbejde mere i grønne innovationspartnerskaber med energiklyngens virksomheder og videninstitutioner – og vi skal samarbejde i større grønne partnerskaber på tværs af sektorer.
 • 13. januar 2022

  Uret tikker, tiden løber og 2050 er lige om hjørnet
  Et forsæt udtrykker en hensigt; noget nyt, man vælger at gøre og sætter viljestyrke bag.
  I år har jeg både et nytårsforsæt og et nytårsfortsæt – med t.
 • 7. januar 2022

  Innovationsprojekt: Fuglescreeninger kan spare vindmølleparker for millioner
  Innovationsprojekt har udviklet digitale screeninger af fugleliv, hvilket kan reducere nedetid og spare vindmølleparker for driftstab. Samtidig kan screeningerne gøre vindenergi muligt, hvor man ellers ikke kunne få lov.
 • 21. december 2021

  260 milioner kroner til nye energiprojekter
  Ny grøn innovation: Semco Maritime og Aegir Insights er blandt de virksomheder, der sammen med Energy Cluster Denmark netop har modtaget støtte fra EUDP til ny innovation på energiområdet.
 • 17. december 2021

  Energivirksomheder får fri adgang til Center Danmarks energidata
  Nyt strategisk samarbejde betyder, at medlemmer af Energy Cluster Denmark nu får gratis adgang til energidata fra Center Denmark. 
 • 16. december 2021

  Millionstøtte: Ny accelerator for start-ups i energiklyngen
  Beyond Beta-programmet under Erhvervsstyrelsen dedikerer 85 mio. kroner til at accelerere startups i hele Danmark. På energiområdet skal Energy Cluster Denmark og Next Step Challenge finde de nye spændende energi tech-starters og accelerere deres kurs mod global vækst.
 • 22. november 2021

  Nyt nordisk innovationsprojekt skal fremtidssikre havne til vindindustrien
  NOW Ports2 - New Offshore Wind Ports in the Nordics - er et innovationsprojekt, som med støtte fra Nordic Innovation-fonden samler et stort, internationalt konsortium om en fælles udvikling af nordiske havne.
 • 19. november 2021

  Energy Cluster Denmark bliver forgyldt i EU
  Energy Cluster Denmark er netop blevet certificeret til guld for fremragende klyngearbejde
 • 29. oktober 2021

  Klar, parat, skala! GreenHyScale er officielt skudt i gang
  Den 26. oktober 2021 er der officielt kick-off på innovationsprojektet, GreenHyScale, hvis formål er at udforske storskalaproduktion af grøn brint.
 • 6. oktober 2021

  Kun for medlemmer: Seks nye energiteknologiske Innovationsnetværk
  Energy Cluster Denmark tilbyder nu en række innovationsnetværk eksklusivt til vores medlemmer. Det er gratis for medlemmer at deltage og det er muligt at deltage i flere innovationsnetværk pr. medlem. Her mødes virksomheder, videninstitutioner og andre medlemmer i Energy Cluster.
 • 27. september 2021

  Digitalisering rummer store muligheder for energisektoren
  STRATEGISK SAMARBEJDE: Klyngeorganisationerne Energy Cluster Denmark og DigitalLead vil øge udbredelsen af digitalisering i energisektoren. Gennem fælles digitaliseringsevents og hackaton kan man både forenkle, forbedre og forny energisektoren.
 • 24. september 2021

  WIND ENERGY DENMARK 2021 byder på exceptionelle netværksmuligheder
  WIND ENERGY DENMARK 2021 er et eksklusivt samlingssted for hele vindsektoren, og vi byder dig indenfor d. 5. oktober i Herning.
 • 23. september 2021

  Energy Innovation Matchmaking 2021 – din mulighed for vækst, nye samarbejder og netværk
  Energy Cluster Denmark samler hele energisektoren til en intensiv netværksdag med eventet; Energy Innovation Matchmaking 2021 d. 13. oktober i Fængslet i Horsens. Så tilmeld dig nu!
 • 13. september 2021

  Energi- og transportklynger forenet i missionen om fremtidens grønne transport
  Transportsektoren efterspørger nye, innovative brændsler for at reducere sit klimaaftryk, og energisektoren vil gerne levere. Udviklingen af fremtidens klimaneutrale brændstoffer har topprioritet for MARLOG og Energy Cluster Denmark.
 • 8. september 2021

  Vindparkejere og mølleproducenter går sammen om droneleverancer af reservedele
  Fire af vindindustriens giganter vil forsyne havmølleparker med reservedele ved hjælp af innovative droner. Vestas, Siemens Gamesa, Ørsted og Vattenfall ser stort potentiale i hurtig og fleksibel droneleverance med innovationsprojektet ADD2wind i regi af Energy Cluster Denmark.
 • 7. september 2021

  COWI giver topkarakter til Energy Cluster Denmark
  I en ny større afsluttende evaluering får Energy Cluster Denmarks innovationsmodel topkarakter fra COWI for at etablere og gennemføre mange samarbejder mellem knap 50 små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner i hele Danmark.
 • 26. august 2021

  To klynger får et ben på Lolland – velkommen til Energy Cluster Denmark og WE BUILD DENMARK
  Lollands grønne strøm skal løftes helt frem i udviklingen af fremtidens energisystem. Det er målet for det nye samarbejde mellem Danmarks erhvervsfremmeklynge og Lollands store energipartnerskab, REEL. Det vil skabe ny grøn vækst for den danske energiklynge.
 • 19. august 2021

  Nyt stort CCS-projekt sigter efter at omstille olie- og gasvirksomheder og skabe nye forretningsområder
  Ambitionen om at lagre millioner af tons CO2 i undergrunden er kommet et stort skridt nærmere, efter at 30 danske og udenlandske virksomheder og forskningsinstitutioner netop har underskrevet en aftale om næste fase af projekt Greensand under ledelse af Ineos.
 • 17. august 2021

  Droneinspektion viser stort potentiale i flere industrier
  Innovationsprojektet Quali Drone kan effektivisere og forbedre inspektion af store strukturer og samtidig reducere risiko ved arbejde i højden. Det kan mange industrier bruge.
 • 11. august 2021

  “Vi har ikke bare udviklet en app, men en helt ny telefon”
  Innovationsprojekt i Energy Cluster Denmark har vist Semco Maritime overraskende store gevinster ved at digitalisere overvågning af korrosion. “Vi kan potentielt fjerne to tredjedele af udgifterne,” lyder meldingen.
 • 4. august 2021

  “Med PTX bliver elektricitet et råstof, der dekarboniserer nye sektorer”
  Hvis landbruget og skibsfarten skal nå deres klimamål, så skal grøn strøm forædles til klimaneutral gødning og brændstof. Derfor bygger CIP Europas største Power-to-X-anlæg i Esbjerg.
 • 26. juli 2021

  Overskudsvarme fra supermarkeders afkøling kan genanvendes som fjernvarme
  Med klimaaftalen er det blevet muligt at lede overskudsvarme fra supermarkederne direkte ind i fjernvarmenettet. Dermed kan overskudsvarmen fra 2.700 danske supermarkeders køleanlæg fremover få ny værdi som fjernvarme.
 • 26. juli 2021

  Vi understøtter den historiske omstilling i energisektoren
  Sektorkobling er kernen i fremtidens grønne samfund, som alle lande, virksomheder og borgere kommer til at forholde sig til. Energisektoren er nøglen dertil og formentlig den mest spændende og innovative sektor i Danmark i dag.
 • 20. juli 2021

  Frugtbart internationalt samarbejde
  Energy Cluster Denmark samarbejder med andre klyngeorganisationer i udlandet omkring konkrete B2B matchmaking events, klyngesamarbejder, videnbro-projekter og værdikædeopbygning.
 • 13. juli 2021

  Stort potentiale i at udvikle nyt bæredygtigt brændstof
  Nyt innovationsprojekt skal bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering. Projektet faciliteres af Energy Cluster Denmark.
 • 1. juli 2021

  Danmarks energiklynge og Erhvervshus Nordjylland styrker samarbejdet
  Der skal være nemmere adgang til innovationspartnerskaber og samarbejder med videninstitutioner for nordjyske energivirksomheder. Det er ambitionen bag ny fælles indsats mellem Energy Cluster Denmark og Erhvervshus Nordjylland.
 • 1. juli 2021

  KLOG SOMMERFERIE: Se Energy Cluster Denmarks tidligere webinarer, når det passer dig!
  KLOG SOMMERFERIE: Se Energy Cluster Denmarks tidligere webinarer, når det passer dig!
 • 28. juni 2021

  Algoritmer viser vejen til bedre køb og salg af energi
  Algoritmeoptimeringer gør det muligt at håndtere større fleksibilitet i forbrug og produktion af energi, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.
 • 7. juni 2021

  EWII: Fjernvarmen har store innovationsbehov
  Hvis forsyningsselskabet kunne få lov til at regulere varmen i Fru Hansens stue med en grad eller to, så̊ kunne fjernvarmenettet blive det største X i sektorkoblingen.
 • 4. juni 2021

  Innovationsprojekt: Udtømte olie- og gasfelter som effektive CO2-lagre
  Stort innovationsprojekt undersøger om særlige typer af sand i undergrunden i Nordsøen kan anvendes som sikker oplagring af CO2. Innovationsprojektet faciliteres af Energy Cluster Denmark.
 • 2. juni 2021

  “Sektorkobling vil løfte den grønne omstilling”
  Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister, anerkender de danske virksomheders indsats på vejen til at nå målet for 2030.
 • 1. juni 2021

  Nyt stort innovationsprojekt skal få prisen ned på vindenergi
  Vindmølleproducenterne Siemens Gamesa Renewable Energy og Vestas går sammen med bl.a. Force Technology, DTU Vindenergi og Baettr om at udvikle en ny metode til at svejse komponenterne til vindmøller, som kan blive en ”game changer" for hele industrien.
 • 1. juni 2021

  Hvor er der potentialer for udnyttelse af overskudsvarme i Sønderjylland?
  Kortlægning af virksomheder i 4 sønderjyske kommuner gør det lettere at identificere de uudnyttede overskudsvarmepotentialer. Udarbejdelse af businesscases skal nu konkret belyse hvilke potentialer der er for lokal udnyttelse af overskudsvarme.
 • 12. maj 2021

  Innovativt studie viser potentiale for op til 70 procents reduktion af CO2-udledningen fra offshore olie- og gasproduktion
  En nyt studie af et innovationsprojekt baseret på Power-to-X og flydende vindteknologi viser, at CO2-emissionerne fra produktionen af olie og gas offshore kan reduceres betydeligt, hvis offshore olie- og gasproduktionsplatforme forsynes med bæredygtig energi.
 • 11. maj 2021

  Optimistisk energisektor på årsmødet: Vi har teknologierne til at få os i mål med 2030-målet!
  Vores årsmøde sendte en tydeligt budskab i sidste uge. Det er ikke de energiteknologiske løsninger, der vil agere stopklods for klimamålet i 2030, sådan lød konklusionen fra energisektoren på vores årsmøde 2021 i sidste uge. Men der er brug for teknologisk innovation.
 • 11. maj 2021

  Når Ønskeøen går i opfyldelse
  Det begyndte som en vild idé, men den var ikke til at skyde ned. Nu bygger Danmark verdens første energiøer og indleder en markant ny epoke for vindenergi. I 2030 skal de to energiøer i Nordsøen og Østersøen levere 5 GW effekt og producere strøm nok til det årlige elforbrug i fem
 • 6. maj 2021

  EuroGrid vinder Innovationsprisen 2021
  EuroGrid har medvirket til en besparelse på 200-300 mio. kr. i omkostninger til en mere effektiv integration af vedvarende energi i Europa. Derfor vandt innovationsprojektet EuroGrid Energy Cluster Denmarks Innovationspris 2021. 
 • 4. maj 2021

  Tre innovations-tendenser i energiklyngen
  D. 6. maj sætter vi spot på innovation, nye energiteknologier, værdikæder og markedsmuligheder, når vi inviterer hele den danske energisektor til digitalt årsmøde i Energy Cluster Denmark. Så skynd dig og tilmeld dig nu!
 • 20. april 2021

  Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
  Energi- og fibernetkoncernen Andel investerer 75 mio. DKK i Stiesdal Storage Technologies. Ambitionen er at tage energilagring i sten til nyt niveau.
 • 9. april 2021

  Energy Cluster Denmark lancerer nyt Roadmap for alle energiklyngens innovationsprojekter
  Den danske energisektor bobler af innovation, nye teknologier og grønne forretningsmodeller, og energivirksomheder og forskningsinstitutioner søger at forme fremtidens energisystem baseret på vedvarende energi.
 • 9. april 2021

  ESVAGTs skibe vil sejle grønt
  Kan et serviceskib arbejde på batterier, brint og brændselsceller i en vindmøllepark? Kan tanken bunkres med biodiesel eller ammoniak fra vedvarende energikilder? De spørgsmål besvares i et innovationsprojektet Green Vessel.
 • 7. april 2021

  Vindsektorens nye masteruddannelse får et akademisk stempel 
  Med en international akkreditering er Offshore Wind Energy MBA anerkendt som vindsektorens fælles masteruddannelse. ”Kombinationen af højt akademisk niveau og praktisk hverdag er ideel”, lyder vurderingen fra sektoren.
 • 16. marts 2021

  Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark indgår nyt strategisk samarbejde om at styrke innovationskraften i Nordjylland
  Energy Cluster Denmark og Green Hub Denmark vil fremover samarbejde tæt omkring udvikling af grønne energiteknologiske løsninger samt sikre Nordjylland som væsentlig demonstrator, testfacilitet og Living Lab for demonstrationsprojekter på energiområdet.
 • 15. marts 2021

  Leder til internationalisering og partnerskaber søges!
  Hos Energy Cluster Denmark har vi brug for en stærk ansvarlig leder, der både får ansvaret for udvikling og gennemførelse af internationale innovationsaktiviteter samt opdyrkning af spændende partnerskaber i og udenfor Danmark i tæt samarbejde med et stærkt team af projektledere.
 • 4. marts 2021

  Brug af bioaffald og rest-biomasse. Charterferie på biomasse venter forude
  Det lyder fantasifuldt, at man skulle kunne sende en containerfragt jorden rundt på biomasse, eller at man kan fragte turister på charterferie med slagteriaffald i tankene. At det er fantasifuldt, er dog på ingen måde en hindring for, at det kan realiseres.
 • 3. marts 2021

  Energi- og transportklynger vil realisere missionen om fremtidens grønne transport sammen
  Innovationsfonden har peget på udvikling af klimaneutrale brændstoffer som en af de fire missioner, man vil fokusere på i foråret 2021. To af Danmarks nye nationale klyngeorganisationer vil sammen udfolde det innovation roadmap, som skal udvikle fremtidens grønne brændstof.
 • 2. marts 2021

  Grøn strøm går til spilde: 12 partnere vil finde løsningen gennem digital styring af elnettet
  Det går ud over klimaet, når den grønne strøm fra solceller og vindmøller går tabt. Og vi skal som samfund blive langt bedre til at udnytte, når solen skinner, og vinden blæser, hvis vi skal nå i mål med grøn omstilling af samfundet.
 • 26. februar 2021

  En samlet energiklynge kan forkorte hockeystaven
  Med samarbejder på tværs af hele energiklyngen, hurtigere implementering af teknologisk innovation og en klar køreplan for projekter med fremtidens teknologier tror den danske energiklynge på, at man kan accelerere den grønne omstilling tilstrækkeligt til at nå målet om at reduce
 • 18. februar 2021

  Nyt konsortium skal bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering
  Et konsortium med i alt 17 partnere fra Danmark og andre europæiske lande modtager over 30 mio kr fra Innovationsfonden til at bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering.
 • 11. februar 2021

  Energiø sætter barren for innovation i 2021
  En energiø på størrelse med 20 fodboldbaner er et godt sted at starte, hvis man har ambitioner om at være innovativ på energiområdet i 2021.
 • 8. februar 2021

  ”Vi har fået to års forspring til resten af markedet”
  Bedre kvalitet, længere holdbarhed og helt op til 60 procent besparelse på strømforbruget. ViewNet fik meget ud af at udvikle næste generations LED-skærme i et innovationsprojekt med Energy Cluster Denmark.
 • 2. februar 2021

  Når teknologisk innovation har værdi, kan vi flytte de helt store hegnspæle
  Nye, teknologiske løsninger og værdiskabende innovation er afgørende for udvikling. Med fælles innovationsprojekter kan vi løfte på tværs af industrier og sektorer.
 • 25. januar 2021

  DecomBlades konsortium modtager støtte til et stort tværsektorielt projekt om genanvendelse af vindmøllevinger
  Et konsortium bestående af ti projektpartnere har modtaget støtte fra Innovationsfonden til projektet ’DecomBlades’, som i løbet af de næste tre år vil forsøge at danne basis for kommercialisering af bæredygtige løsninger til genanvendelse af vindmøllevinger.
 • 14. januar 2021

  Hvilke teknologier sætter dagsordenen på energiområdet i 2021?
  2021 kan blive året, hvor der for alvor kommer teknologiske gennembrud på energiområdet herhjemme. En række lovende teknologier og innovative projekter er sat i søen, så vi i år måske tager nogle af de store skridt i retning mod den grønne omstilling.
 • 17. december 2020

  Shell Raffinaderiet tester potentialet i droneinspektion
  Der kan være stort potentiale i at bruge droner til inspektion og tilsyn af rør og tanke, f.eks. på Shell Raffinaderiet i Fredericia. Energy Cluster Denmark samlede droneeksperter i innovationsprojekt til test af flyvende inspektion.
 • 16. december 2020

  100 mio. kr. til nye innovationsprojekter på vej til Energy Cluster Denmark
  Innovationskraften i den danske energiklynge styrkes, efter at Energy Cluster Denmark har sikret EUDP-funding til seks nye innovationsprojekter til et samlet budget på 100 mio. kroner.
 • 11. december 2020

  Olie- og gassektoren er allerede langt med den grønne omstilling
  Innovation og ny teknologiske løsninger har vist vejen videre for mange virksomheder i den danske olie- og gassektor.
 • 8. december 2020

  Sammen om grøn innovation
  Skibsfarten bør blive klimaneutral, og vi skal bruge mere vedvarende energi i mange flere sektorer end hidtil for at nå vores klimamål. Derfor indgår MARLOG og Energy Cluster Denmark et nyt strategisk samarbejde om fremtidens grønne transport.
 • 3. december 2020

  Uden en innovativ energisektor, når vi ikke klimamålene
  En væsentligt grønnere industri og transportsektor er en forudsætning for, at vi kan nå vores mål om en 70 procent reduktion i 2030.
 • 26. november 2020

  Pilen peger på Power to X
  Vi er nået langt med den grønne omstilling, og nu begynder det at spidse til. Skal vi nå målet om 70 procent reduktion i 2030, så skal vi finde de nye teknologier og innovative løsninger, som gør os i stand til at forsyne endnu flere sektorer med grøn energi. 
 • 18. november 2020

  Uden grøn transport når vi ikke frem
  Vi skal bogstaveligt talt hælde grønnere brændstof i tanken, hvis vi skal nå hele vejen til målet om 70 procent reduktion i 2030. Power-2-Mobility-konferencen giver et bud på fremtidens grønne transport.
 • 5. november 2020

  Invitation til Energy Cluster Denmarks Kick-Off Events!
  Etableringen af Danmarks nye klyngeorganisation for den samlede energisektor skal fejres med manér – og du er inviteret med, når vi går live fra vores forskellige kontorer rundt om i Danmark og går i dybden med vores fem faglige fokusområder, herunder energiproduktion, energilagering, energiinfrastruktur, energieffektivitet samt sektorkobling, systemintegration og digitalisering.
 • 4. november 2020

  Nordsøprojekt har skabt 1700 internationale kontakter for danske virksomheder
  Stærk matchmaking, nye netværk, klogere havnerum og en international MBA-uddannelse. Et større internationalt projekt i Energy Cluster Denmark har givet tydelige resultater, siger vores medlemmer.
 • 1. november 2020

  Overskudsvarme fra supermarkeders afkøling kan genanvendes som fjernvarme
  Med klimaaftalen er det blevet muligt at lede overskudsvarme fra supermarkederne direkte ind i fjernvarmenettet. Nu viser innovationsprojektet, at det også er økonomisk rentabelt.
 • 6. oktober 2020

  Dronen høster data og et væld af muligheder
  Dronebaseret dataindsamling har potentiale til at sparke mange nye døre ind i energisektoren, viser Offshore Operating Drones, der er et innovationsprojekt faciliteret af Energy Cluster Denmark.
 • 5. oktober 2020

  Ministeriet udpeger Energy Cluster Denmark til national klyngeorganisation for hele energisektoren
  Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget de klynger, som fra 2021-2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og sikre mere innovation i samfundet. Energy Cluster Denmark er udpeget til at løfte området for energiteknologi.
 • 2. oktober 2020

  Ny stærk bestyrelse har ambitioner for Energy Cluster Denmark
  ”Med Energy Cluster Denmark favner vi hele energisystemet. Det er der brug for”, vurderer klyngeorganisationens nyvalgte bestyrelse.
 • 28. september 2020

  Danske klynger skal være en åben favn
  Et endnu tættere samarbejde med brancheorganisationer på energiområdet skal sikre, at energisektorens udfordringer sætter kursen for Energy Cluster Denmark. Nye innovations boards giver vigtig strategisk forankring og retning for klyngeorganisationens arbejde.
 • 31. august 2020

  Industriens strategiske udfordringer skal forme Energy Cluster Denmark
  Et endnu tættere samarbejde med brancheorganisationer på energiområdet skal sikre, at energisektorens udfordringer sætter kursen for Energy Cluster Denmark. Nye innovations boards giver vigtig strategisk forankring og retning for klyngeorganisationens arbejde.
 • 31. august 2020

  Energy Cluster Denmark afholder ekstraordinær generalforsamling den 1. oktober i Vejle
  Med Energy Cluster Denmark har energisektoren fået én samlet, tværgående innovationsindsats og en forening med 400 medlemmer. I oktober kan alle medlemmer på en ekstraordinær generalforsamling bidrage til at sætte præg på klyngens arbejde.
 • 29. juli 2020

  Over 100 mio. kroner sikret til ny energi-innovation
  I løbet af sommeren har Energy Cluster Denmark sikret funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner. Energy Cluster Denmark skal styrke innovationskraften indenfor alle energiområder fra energiproduktion og lagring til infrastruktur, energieffektivitet og sektorkobling, og med helt friske tilsagn til seks nye innovationsprojekter for mere end 100 mio. kroner er klyngeorganisationen kommet stærkt fra start.
 • 26. juni 2020

  Vindvirksomheder sparer tid og penge med 3D-print
  Fra 3D-tegning til prototype. 15 små og mellemstore virksomheder har i to projekter implementeret 3D-print som en del af forretningen. Resultaterne viser, at teknologien kan gavne hele leverandørkæden indenfor vind.
 • 26. juni 2020

  Ny energiklynge står stærkt i Esbjerg
  Virksomheder og forskere får én indgang til samarbejder om energi-innovation, når Energy Cluster Denmark den 1. juli 2020 samler den danske energiinnovation i én klynge. Energy Cluster Denmark får seks kontorer i hele landet – et af de største placeres i Esbjerg.
 • 26. juni 2020

  Sønderborg bliver styrket af Energy Cluster Denmark
  Den nye nationale energiklynge Energy Cluster Denmark vil styrke den danske energiinnovation – ikke mindst i Sønderborg.
 • 24. juni 2020

  Energiklynge får hovedsæde i Aalborg
  Virksomheder og forskere får én indgang til samarbejder om energi-innovation, når Energy Cluster Denmark den 1. juli 2020 samler den danske energiinnovation i én klynge. Energy Cluster Denmark får seks kontorer i hele landet og hovedsæde i Aalborg.
 • 18. juni 2020

  Så er direktøren for Danmarks nye energiklynge udpeget
  Glenda Napier bliver ny CEO for Energy Cluster Denmark; Danmarks nye, fusionerede klyngeorganisation for hele energisektoren.
 • 15. juni 2020

  Fælles ansøgning styrker en samlet energisektor
  Danmarks styrkepositioner på energiområdet skal løftes yderligere. Ny, samlet ansøgning på 120 mio. kroner fra Energy Cluster Denmark sikrer fokuseret innovation indenfor vedvarende energi, energieffektivitet og sammenhængende energisystemer.
 • 11. juni 2020

  Samarbejde giver medvind
  Sammen med MHI Vestas Offshore Wind? Det kan du ikke mene!“

  Jesper Møller, Principal Expert i Siemens Gamesa, husker tydeligt de forbløffede reaktioner fra kollegerne forud for opstarten af innovationsprojektet Common Equipment Towers.
 • 11. juni 2020

  ”Vi skal skabe et energisystem i verdensklasse”
  Peder Østermark Andreasen, ny bestyrelsesformand for Danmarks nye, stærke klyngeorganisation for energi, Energy Cluster Denmark, ser både et stort behov for og et stort potentiale i at udvikle ét sammenhængende energisystem. 
 • 7. juni 2020

  Software fra nordjyske 2operate bidrager til bæredygtig teknologi i mobilnettet
  Forsøg rundt omkring i verden viser en anseelig økonomisk gevinst ved at optimere strømforbruget i mobilnetværket, og det er præcis her, den nordjyske software og televirksomhed 2operate kommer ind i billedet. 2operate arbejder nemlig på at udvikle en ny type algoritme.
 • 25. maj 2020

  Mød et medlem – Seaborg Technologies ApS
  Selvom sol og vind energi er utrolig vigtige spillere i den grønne omstilling skal der ifølge Seaborg Technologies nye teknologier og løsninger på bordet for at nå klimamålene. For at udsluse kul, olie og gas skal der tænkes ud af boksen.
 • 18. maj 2020

  Se virtuelle oplæg om smart energi
  Missede du workshoppen om smart energi i slutningen af april? Partnerne bag har netop offentliggjort flere af præsentationerne fra dagen, der blandt andet bød på oplæg om Power-to-X, energi i boliger og fleksible energisystemer.
 • 7. maj 2020

  VR-briller har stort træningspotentiale
  Energisektoren kan spare tid og omkostninger ved at benytte virtual reality i sikkerhedstræning. Med Covid-19’s begrænsninger af alles rejseaktiviteter kan virtuel træning hurtigt blive udbredt. Et nyt innovationsprojekt vil speede processen op.
 • 28. april 2020

  Clobotics opkøber AtSite for at udvide vind service portefølje
  Global markedsleder indenfor visuel inspektion og kunstig intelligens opkøber danske vindmølle vinge specialist virksomhed for bedre at imødekomme kundernes behov for automatisering og intelligent vedligehold.
 • 27. april 2020

  Salt gør den grønne energi langtidsholdbar
  Konservering: DTU og Seaborg Technologies er blandt partnerne i et nyt innovationsprojekt om energilagring i flydende fluorsalt. Målet er at gemme grøn strøm over tid på konkurrencedygtig vis – om nødvendigt i flere uger.
 • 27. april 2020

  Nyt innovationsprojekt vil reducere CO2-udledningen fra offshore olie- og gasproduktion
  Kan man drive offshore-produktionen af olie og gas med grøn energi fra vind- og bølgeenergi og brint? Total og en gruppe projektpartnere vil undersøge potentialet med et nyt innovationsprojekt. 
 • 14. april 2020

  900.000 støttekroner giver datadreven virksomhed mulighed for at arbejde med kunstig intelligens
  Udviklingen af en ny algoritme vil kunne forudsige hvilke maskiner, materialer og værktøjer en udlejningsbutik eller håndværker skal have på lager for at sikre en given forsyningssikkerhed.
 • 26. marts 2020

  Arbejdskøretøjer kan også køre på el
  Ingeniørvirksomheden Converdan A/S arbejder sammen med Banke ApS og Syddansk Universitet på en løsning til effektiv opladning af eldrevne arbejdskøretøjer – for her er der nemlig et stort potentiale.
 • 24. marts 2020

  Knap 2,8 millioner kroner skal være med til at gøre cementproduktionen grønnere
  Også Cement branchen står overfor en stor opgave, hvis Danmarks klimamål 2030 skal nås. Men der er håb forude…. Virksomheden CemGreen ApS har nemlig udviklet et supplerende cementmateriale der skal erstatte den flyveaske som der i dag bruges til cementproduktion.
 • 19. marts 2020

  Energy Cluster Denmark: Energien samles i én ny national klynge
  House of Energy, CLEAN Energi og Energy Innovation Cluster går sammen i en ny klyngeorganisation, som samler og styrker fælles innovation på tværs af hele energisektoren.
 • 18. marts 2020

  ”Med klyngen bliver industriens udfordringer gjort operationelle”
  Energisektorens strategiske partnerskaber bruger Energy Innovation Cluster til at give  de vigtigste teknologiske megatrends og tendenser konkret form og handling. 
 • 17. marts 2020

  Energiens næste innovationsprojekter runder 200 mio. kr.
  Sporene til energiindustriens næste innovationssamarbejder er lagt: Energy Innovation Cluster har sammen med partnere og medlemmer indleveret 12 projektansøgninger til en værdi af over 200 mio. kroner.
 • 17. marts 2020

  70 deltagere til Power-to-X
  Power-to-X-møde er proppet med muligheder, og mange industrier kan se et potentiale i Power-to-X-teknologien.
 • 25. februar 2020

  Mød vores medlem AquaGreen
  Med det stigende fokus på drivhusgasudledningen fra biomasser, herunder slam, og på de miljøfremmede stoffer og tungmetaller der er i slam kombineret med den mangel der er på fosfor/gødning i landbruget, kan AquaGreens damptørrings- og pyrolyseteknologi afhjælpe de udfordringer.
 • 31. januar 2020

  Algoritmer skal balancere den grønne energi
  Mere vedvarende energi i energisystemet udfordrer forsyning og stabilitet. I CRIF-projektet FIRE skal Energinet, Energi Danmark, QAMPO og en række andre partnere udvikle algoritmer til bedre balancering af de grønne energikilder. 
 • 29. januar 2020

  Klynger styrker vores innovationskraft
  ”Innovation er grundlaget for, at vi kan gå fra en sort energi til en grøn energi i vores forretning”.
 • 28. januar 2020

  Droner skal levere reservedele direkte til vindmøllen
  Droneteknologien har på kort tid etableret sig som en gamechanger med potentiale til at revolutionere snart sagt alle brancher.
 • 23. januar 2020

  Ny beregningsmodel – En accelerator til at fremme udnyttelsen af genbrugsvarme
  Super Supermarkets projektet er nu afsluttet. Men afslutningen markerer kun starten på langt bedre udnyttelse af overskudsvarme fra danske supermarkeder. Formålet med projektet har nemlig været at udvikle, demonstrere og verificere bedste praksis.
 • 21. januar 2020

  Kan du spare penge med en grøn forretningsplan?
  Med CLEAN Green Plan kan du spare penge i din virksomhed, opnå en grønnere profil og samtidig være med til at reducere energi- og materialeforbruget til gavn for økonomien, miljøet og klimaet!
 • 9. januar 2020

  Innovationskraft.nu: Værdien af klynger og netværk
  Det lyder fantasifuldt, at man skulle kunne sende en containerfragt jorden rundt på biomasse, eller at man kan fragte turister på charterferie med slagteriaffald i tankene. At det er fantasifuldt, er dog på ingen måde en hindring for, at det kan realiseres.
1 - 1