Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 4. august 2022

  Ny software optimerer test af vinger
  I innovationsprojektet REQUIM udvikler flere partnere en ny teknologi, der kan forbedre erosionstest af vindmøllevingers forkanter. Produktet forbedrer både kvaliteten af test og gør testen hurtigere at gennemføre.
 • 1. august 2022

  SkyClean: Kendte teknologier kan blive den store gamechanger
  ”Vi har kendt og brugt pyrolyse i mange år, blandt andet til at fremstille koks til brændsel. Det nye er at betragte pyrolyse som en kilde til at fange CO2 og udnytte teknologien i klimaindsatsen, siger Jesper Ahrenfeldt, chefingeniør i Stiesdal SkyClean.
 • 28. juli 2022

  ”Målet er selvfølgelig 100% biogas i gasnettet. Og det er realistisk”
  ”Med vores teknologi kan vi sammen gøre det danske gasforbrug CO2-neutralt allerede i 2034 – seks år tidligere end forventet”.
 • 26. juli 2022

  Energy Cluster Denmark i Maskinmesteren
  Maskinmesteren bringer en artikelserie om Energy Cluster Denmark, som er den nationale innovationsklynge for den samlede energisektor.
 • 22. juli 2022

  TotalEnergies: Væksten skal være grøn
  ”Vi tilsluttede os Paris-aftalen helt fra begyndelsen og påtager os vores del af ansvaret. Det vil afspejle sig i vores portefølje. Vi skal forholde os til, hvad vi leverer til vores kunder i dag, i 2030 og i 2050,” siger TotalEnergies danske landechef, Martin Rune Pedersen.
 • 18. juli 2022

  “Vores løsninger vil kunne inspirere udlandet og være en eksportvare på linje med vindenergi”
  ”Danmark har de bedste forudsætninger for at vise verden, at vi kan etablere et fuldt elektrificeret samfund. Det kan der da kun være vækstpotentiale i”.
  Kamilla Thingvad, direktør, Energiproduktion, -udvikling og handel, Green Power Denmark
 • 15. juli 2022

  Hvis vi vil vinde det her game, så skal energiøerne give værdi
  ”Det vilde med energiøerne er måske nok, at hvert eneste element kræver en løsning, vi skal opfinde,” siger Stine Grenaa Jensen, Energinets Vice President for Systemudvikling.
 • 11. juli 2022

  Vi mangler skovle, beslutninger og elektrikere
  ”Der er mange velmenende mennesker i både industri og forsyning, der gerne vil videre, end de kan komme for lovgivning. Mange muligheder for sektorkobling udnyttes og gribes ikke i dag,” siger EWII-koncernens administrerende direktør Lars Bonderup Bjørn
 • 7. juli 2022

  Hvis vi skal nå målsætningerne, skal vi integrere systemer og koble sektorer
  ”Hvis vi skal nå målsætningerne, er det utroligt vigtigt, at vi får integreret systemer og koblet sektorer.”
  Sten Arendt Stoltze, Senior Vice President, Engineering i Ørsted
 • 4. juli 2022

  Den grønne omstilling er mange bække små
  ”Det positive er, at vi allerede kender de teknologier, som kan gøre os uafhængige af fossil energi. Vi skal bare accelerere det, vi allerede gør,” siger Brian Vad Mathiesen, professor i energiplanlægning ved Aalborg Universitet.
 • 30. juni 2022

  Vind ny viden om vind!
  DU kan blive opdateret på den seneste viden om vindsektoren og de krav, som professionelle beslutningstagere står med og kommer til at stå med de kommende år med OWEMBA; vindindustriens egen MBA.
 • 30. juni 2022

  Startups får hestesko ind i energisektoren
  Med Beyond Beta-programmet løftes opstartsvirksomheder til vækst indenfor energisektoren.
1 - 12