Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 24. januar 2022

  Udvikling af fremtidens nordiske havne
  Den 20. februar var vi med på havnefronten i København sammen med de nordiske klyngepartnere, Norwegian Offshore Wind Cluster, MARLOG og RISE Research Institutes of Sweden, da der var arbejdsmøde i NOWPorts 2 – et af vores internationale innovationsprojekter finansieret af Nordic
 • 14. januar 2022

  Grønne nytårstanker for 2022
  2022 bliver et spændende år! Vi i energiklyngen skal arbejde mere i grønne innovationspartnerskaber med energiklyngens virksomheder og videninstitutioner – og vi skal samarbejde i større grønne partnerskaber på tværs af sektorer.
 • 13. januar 2022

  Uret tikker, tiden løber og 2050 er lige om hjørnet
  Et forsæt udtrykker en hensigt; noget nyt, man vælger at gøre og sætter viljestyrke bag.
  I år har jeg både et nytårsforsæt og et nytårsfortsæt – med t.
 • 7. januar 2022

  Innovationsprojekt: Fuglescreeninger kan spare vindmølleparker for millioner
  Innovationsprojekt har udviklet digitale screeninger af fugleliv, hvilket kan reducere nedetid og spare vindmølleparker for driftstab. Samtidig kan screeningerne gøre vindenergi muligt, hvor man ellers ikke kunne få lov.
 • 21. december 2021

  260 milioner kroner til nye energiprojekter
  Ny grøn innovation: Semco Maritime og Aegir Insights er blandt de virksomheder, der sammen med Energy Cluster Denmark netop har modtaget støtte fra EUDP til ny innovation på energiområdet.
 • 17. december 2021

  Energivirksomheder får fri adgang til Center Danmarks energidata
  Nyt strategisk samarbejde betyder, at medlemmer af Energy Cluster Denmark nu får gratis adgang til energidata fra Center Denmark. 
 • 16. december 2021

  Millionstøtte: Ny accelerator for start-ups i energiklyngen
  Beyond Beta-programmet under Erhvervsstyrelsen dedikerer 85 mio. kroner til at accelerere startups i hele Danmark. På energiområdet skal Energy Cluster Denmark og Next Step Challenge finde de nye spændende energi tech-starters og accelerere deres kurs mod global vækst.
 • 22. november 2021

  Nyt nordisk innovationsprojekt skal fremtidssikre havne til vindindustrien
  NOW Ports2 - New Offshore Wind Ports in the Nordics - er et innovationsprojekt, som med støtte fra Nordic Innovation-fonden samler et stort, internationalt konsortium om en fælles udvikling af nordiske havne.
 • 19. november 2021

  Energy Cluster Denmark bliver forgyldt i EU
  Energy Cluster Denmark er netop blevet certificeret til guld for fremragende klyngearbejde
 • 29. oktober 2021

  Klar, parat, skala! GreenHyScale er officielt skudt i gang
  Den 26. oktober 2021 er der officielt kick-off på innovationsprojektet, GreenHyScale, hvis formål er at udforske storskalaproduktion af grøn brint.
 • 6. oktober 2021

  Kun for medlemmer: Seks nye energiteknologiske Innovationsnetværk
  Energy Cluster Denmark tilbyder nu en række innovationsnetværk eksklusivt til vores medlemmer. Det er gratis for medlemmer at deltage og det er muligt at deltage i flere innovationsnetværk pr. medlem. Her mødes virksomheder, videninstitutioner og andre medlemmer i Energy Cluster.
 • 27. september 2021

  Digitalisering rummer store muligheder for energisektoren
  STRATEGISK SAMARBEJDE: Klyngeorganisationerne Energy Cluster Denmark og DigitalLead vil øge udbredelsen af digitalisering i energisektoren. Gennem fælles digitaliseringsevents og hackaton kan man både forenkle, forbedre og forny energisektoren.
1 - 9