Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 13. september 2021

  Energi- og transportklynger forenet i missionen om fremtidens grønne transport
  Transportsektoren efterspørger nye, innovative brændsler for at reducere sit klimaaftryk, og energisektoren vil gerne levere. Udviklingen af fremtidens klimaneutrale brændstoffer har topprioritet for MARLOG og Energy Cluster Denmark.
 • 8. september 2021

  Vindparkejere og mølleproducenter går sammen om droneleverancer af reservedele
  Fire af vindindustriens giganter vil forsyne havmølleparker med reservedele ved hjælp af innovative droner. Vestas, Siemens Gamesa, Ørsted og Vattenfall ser stort potentiale i hurtig og fleksibel droneleverance med innovationsprojektet ADD2wind i regi af Energy Cluster Denmark.
 • 7. september 2021

  COWI giver topkarakter til Energy Cluster Denmark
  I en ny større afsluttende evaluering får Energy Cluster Denmarks innovationsmodel topkarakter fra COWI for at etablere og gennemføre mange samarbejder mellem knap 50 små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner i hele Danmark.
 • 26. august 2021

  To klynger får et ben på Lolland – velkommen til Energy Cluster Denmark og WE BUILD DENMARK
  Lollands grønne strøm skal løftes helt frem i udviklingen af fremtidens energisystem. Det er målet for det nye samarbejde mellem Danmarks erhvervsfremmeklynge og Lollands store energipartnerskab, REEL. Det vil skabe ny grøn vækst for den danske energiklynge.
 • 19. august 2021

  Nyt stort CCS-projekt sigter efter at omstille olie- og gasvirksomheder og skabe nye forretningsområder
  Ambitionen om at lagre millioner af tons CO2 i undergrunden er kommet et stort skridt nærmere, efter at 30 danske og udenlandske virksomheder og forskningsinstitutioner netop har underskrevet en aftale om næste fase af projekt Greensand under ledelse af Ineos.
 • 17. august 2021

  Droneinspektion viser stort potentiale i flere industrier
  Innovationsprojektet Quali Drone kan effektivisere og forbedre inspektion af store strukturer og samtidig reducere risiko ved arbejde i højden. Det kan mange industrier bruge.
 • 11. august 2021

  “Vi har ikke bare udviklet en app, men en helt ny telefon”
  Innovationsprojekt i Energy Cluster Denmark har vist Semco Maritime overraskende store gevinster ved at digitalisere overvågning af korrosion. “Vi kan potentielt fjerne to tredjedele af udgifterne,” lyder meldingen.
 • 4. august 2021

  “Med PTX bliver elektricitet et råstof, der dekarboniserer nye sektorer”
  Hvis landbruget og skibsfarten skal nå deres klimamål, så skal grøn strøm forædles til klimaneutral gødning og brændstof. Derfor bygger CIP Europas største Power-to-X-anlæg i Esbjerg.
 • 26. juli 2021

  Overskudsvarme fra supermarkeders afkøling kan genanvendes som fjernvarme
  Med klimaaftalen er det blevet muligt at lede overskudsvarme fra supermarkederne direkte ind i fjernvarmenettet. Dermed kan overskudsvarmen fra 2.700 danske supermarkeders køleanlæg fremover få ny værdi som fjernvarme.
 • 26. juli 2021

  Vi understøtter den historiske omstilling i energisektoren
  Sektorkobling er kernen i fremtidens grønne samfund, som alle lande, virksomheder og borgere kommer til at forholde sig til. Energisektoren er nøglen dertil og formentlig den mest spændende og innovative sektor i Danmark i dag.
 • 20. juli 2021

  Frugtbart internationalt samarbejde
  Energy Cluster Denmark samarbejder med andre klyngeorganisationer i udlandet omkring konkrete B2B matchmaking events, klyngesamarbejder, videnbro-projekter og værdikædeopbygning.
 • 13. juli 2021

  Stort potentiale i at udvikle nyt bæredygtigt brændstof
  Nyt innovationsprojekt skal bringe produktion af bæredygtige brændstoffer til fly og skibe frem til kommercialisering. Projektet faciliteres af Energy Cluster Denmark.
1 - 8