Nyheder

Dyk ned i nyheder, pressemeddelelser eller cases, som relateret til Energy Cluster Denmark, energiteknologi, energi-innovation eller vores forskellige typer af projekter på tværs af hele energisektoren.

 • 7. juni 2021

  EWII: Fjernvarmen har store innovationsbehov
  Hvis forsyningsselskabet kunne få lov til at regulere varmen i Fru Hansens stue med en grad eller to, så̊ kunne fjernvarmenettet blive det største X i sektorkoblingen.
 • 4. juni 2021

  Innovationsprojekt: Udtømte olie- og gasfelter som effektive CO2-lagre
  Stort innovationsprojekt undersøger om særlige typer af sand i undergrunden i Nordsøen kan anvendes som sikker oplagring af CO2. Innovationsprojektet faciliteres af Energy Cluster Denmark.
 • 2. juni 2021

  “Sektorkobling vil løfte den grønne omstilling”
  Dan Jørgensen, klima-, energi- og forsyningsminister, anerkender de danske virksomheders indsats på vejen til at nå målet for 2030.
 • 1. juni 2021

  Nyt stort innovationsprojekt skal få prisen ned på vindenergi
  Vindmølleproducenterne Siemens Gamesa Renewable Energy og Vestas går sammen med bl.a. Force Technology, DTU Vindenergi og Baettr om at udvikle en ny metode til at svejse komponenterne til vindmøller, som kan blive en ”game changer" for hele industrien.
 • 1. juni 2021

  Hvor er der potentialer for udnyttelse af overskudsvarme i Sønderjylland?
  Kortlægning af virksomheder i 4 sønderjyske kommuner gør det lettere at identificere de uudnyttede overskudsvarmepotentialer. Udarbejdelse af businesscases skal nu konkret belyse hvilke potentialer der er for lokal udnyttelse af overskudsvarme.
 • 12. maj 2021

  Projektleder til videnbro-projekter
  Vil du være med til at udvikle og gennemføre videnbro-projekter (feasibility studier og forprojekter), som er samarbejder mellem universiteter, GTS’er og virksomheder indenfor hele energisektoren?
 • 12. maj 2021

  Innovativt studie viser potentiale for op til 70 procents reduktion af CO2-udledningen fra offshore olie- og gasproduktion
  En nyt studie af et innovationsprojekt baseret på Power-to-X og flydende vindteknologi viser, at CO2-emissionerne fra produktionen af olie og gas offshore kan reduceres betydeligt, hvis offshore olie- og gasproduktionsplatforme forsynes med bæredygtig energi.
 • 11. maj 2021

  Optimistisk energisektor på årsmødet: Vi har teknologierne til at få os i mål med 2030-målet!
  Vores årsmøde sendte en tydeligt budskab i sidste uge. Det er ikke de energiteknologiske løsninger, der vil agere stopklods for klimamålet i 2030, sådan lød konklusionen fra energisektoren på vores årsmøde 2021 i sidste uge. Men der er brug for teknologisk innovation.
 • 11. maj 2021

  Når Ønskeøen går i opfyldelse
  Det begyndte som en vild idé, men den var ikke til at skyde ned. Nu bygger Danmark verdens første energiøer og indleder en markant ny epoke for vindenergi. I 2030 skal de to energiøer i Nordsøen og Østersøen levere 5 GW effekt og producere strøm nok til det årlige elforbrug i fem
 • 6. maj 2021

  EuroGrid vinder Innovationsprisen 2021
  EuroGrid har medvirket til en besparelse på 200-300 mio. kr. i omkostninger til en mere effektiv integration af vedvarende energi i Europa. Derfor vandt innovationsprojektet EuroGrid Energy Cluster Denmarks Innovationspris 2021. 
 • 4. maj 2021

  Tre innovations-tendenser i energiklyngen
  D. 6. maj sætter vi spot på innovation, nye energiteknologier, værdikæder og markedsmuligheder, når vi inviterer hele den danske energisektor til digitalt årsmøde i Energy Cluster Denmark. Så skynd dig og tilmeld dig nu!
 • 20. april 2021

  Andel og Stiesdal sammen om storskala energilagring i sten
  Energi- og fibernetkoncernen Andel investerer 75 mio. DKK i Stiesdal Storage Technologies. Ambitionen er at tage energilagring i sten til nyt niveau.
1 - 7