Nyheder

Dyk ned i Energy Cluster Denmarks nyheder, pressemeddelelser, debatindlæg eller cases.

 • 17. december 2020

  Shell Raffinaderiet tester potentialet i droneinspektion
  Der kan være stort potentiale i at bruge droner til inspektion og tilsyn af rør og tanke, f.eks. på Shell Raffinaderiet i Fredericia. Energy Cluster Denmark samlede droneeksperter i innovationsprojekt til test af flyvende inspektion.
 • 16. december 2020

  100 mio. kr. til nye innovationsprojekter på vej til Energy Cluster Denmark
  Innovationskraften i den danske energiklynge styrkes, efter at Energy Cluster Denmark har sikret EUDP-funding til seks nye innovationsprojekter til et samlet budget på 100 mio. kroner.
 • 11. december 2020

  Olie- og gassektoren er allerede langt med den grønne omstilling
  Innovation og ny teknologiske løsninger har vist vejen videre for mange virksomheder i den danske olie- og gassektor.
 • 8. december 2020

  Sammen om grøn innovation
  To stærke klynger samarbejder strategisk om udviklingen af klimaneutrale brændstoffer
 • 3. december 2020

  Uden en innovativ energisektor, når vi ikke klimamålene
  En væsentligt grønnere industri og transportsektor er en forudsætning for, at vi kan nå vores mål om en 70 procent reduktion i 2030.
 • 26. november 2020

  Pilen peger på Power to X
  Vi er nået langt med den grønne omstilling, og nu begynder det at spidse til. Skal vi nå målet om 70 procent reduktion i 2030, så skal vi finde de nye teknologier og innovative løsninger, som gør os i stand til at forsyne endnu flere sektorer med grøn energi. 
 • 18. november 2020

  Uden grøn transport når vi ikke frem
  Vi skal bogstaveligt talt hælde grønnere brændstof i tanken, hvis vi skal nå hele vejen til målet om 70 procent reduktion i 2030. Power-2-Mobility-konferencen giver et bud på fremtidens grønne transport.
 • 5. november 2020

  Invitation til Energy Cluster Denmarks Kick-Off Events!
  Etableringen af Danmarks nye klyngeorganisation for den samlede energisektor skal fejres med manér – og du er inviteret med, når vi går live fra vores forskellige kontorer rundt om i Danmark og går i dybden med vores fem faglige fokusområder, herunder energiproduktion, energilagering, energiinfrastruktur, energieffektivitet samt sektorkobling, systemintegration og digitalisering.
 • 4. november 2020

  Nordsøprojekt har skabt 1700 internationale kontakter for danske virksomheder
  Stærk matchmaking, nye netværk, klogere havnerum og en international MBA-uddannelse. Et større internationalt projekt i Energy Cluster Denmark har givet tydelige resultater, siger vores medlemmer.
 • 1. november 2020

  Overskudsvarme fra supermarkeders afkøling kan genanvendes som fjernvarme
  Med klimaaftalen er det blevet muligt at lede overskudsvarme fra supermarkederne direkte ind i fjernvarmenettet. Nu viser innovationsprojektet, at det også er økonomisk rentabelt. Dermed kan overskudsvarmen fra 2700 danske supermarkeders køleanlæg fremover få ny værdi som fjernvarme.
 • 6. oktober 2020

  Dronen høster data og et væld af muligheder
  Dronebaseret dataindsamling har potentiale til at sparke mange nye døre ind i energisektoren, viser Offshore Operating Drones, der er et innovationsprojekt faciliteret af Energy Cluster Denmark.
 • 5. oktober 2020

  Ministeriet udpeger Energy Cluster Denmark til national klyngeorganisation for hele energisektoren
  Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget de klynger, som fra 2021-2024 skal skabe samarbejde mellem forskere og virksomheder og sikre mere innovation i samfundet. Energy Cluster Denmark er udpeget til at løfte området for energiteknologi.
1 - 2