Drone Control

Udfordring

Det kræver i dag meget energi og ressourcer at inspicerer offshore vindmøller, da det kræver både skibe, piloter til at styre skibet og mandskab til at klatre op i vindmøllen. Droner er ideelle som inspektionsværktøjer til offshore vindmøller, da autonome inspektioner kan spare penge, tid og energi, – og stadig fungere som en effektiv løsning tidsamling af inspektionsdata, der senere kan blive analyseret af eksperter.

Idé til løsning

Målet med projektet er at kunne navigere fra en central lokation, så som uptekos ladestation der i øjeblikket er under udvikling, til en specifik vindmølle via den mest optimale forhindringsfrie vej, og inspicerer vindmøllevingerne og tårnet. Dette skal fungere ved brug af GPS information om vindmøllerne for at lave en forhindringsfri bane hvor både vindmøller og skibe ikke er i vejen.

Derfor skal der udvikles en autonom droneløsning, der via GPS kan flyve til og fra den enkelte vindmølle og inspicerer den samt sende data tilbage til senere analyse.

Projektleveringer

Controlsystem baseret på GPS data til styring af droner til og fra vindmøllerne samt inspektionsalgoritmer.

Problemejere

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Fremme af innovation indenfor grøn energiteknologi (FIE), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. FIE projektet støttes af Regionalfonden.

Projektfilm

Se en præsentation af projektet her:

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: September 2020
Slut: December 2022
Bevilling: DKK 1.400.000

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Hans Jørgen Brodersen
Senior Project Manager
Tlf: +45 2688 0228
E-mail