Hobro II – Brint igennem rør til CCU

Udfordring
CO2- og brinttransport igennem rør er en vigtig integrator for mere CCUS i Danmark, da alt tyder på, at der vil blive behov for transport af større mængder af CO2 og brint over længere afstande.

Løsning
Dette projekt vil gennem tekniske og økonomiske forundersøgelser, klarlægge potentiale og udfordringer ved denne form for CO2- og brinttransport. Transporten vil blive koblet til potentielle PTX-forbrugere for at kunne klarlægge potentialet for fremtidig rørføring til PtX produktion i det nordjyske.

Effekt
Ved at kunne lagre op imod 10.000 tons brint og derefter kunne distribuere via rørledninger, bliver det muligt for tilkoblede virksomheder (eks. industri eller havne) at få ”grøn brint on demand”, hvilket vil give uanede muligheder for produktion af grønne brændstoffer og kemikalier, med store positive vækst og beskæftigelseseffekter til følge.

Partnere

  • Hydrogen Valley
  • Evida
  • European Wind Energy
  • Gas Storage Denmark

Projektet er en del af det nordjyske erhvervsfyrtårn, CO2Vision, som administreres af et konsortium bestående af  Energy Cluster Denmark, Erhvervshus Nordjylland, Aalborg Universitet, Aalborg Portland A/S, Arbejdsmarkedskontor Midt/Nord, Business Region North Denmark, Green Hub Denmark, EVIDA og Norddanmarks EU-kontor.

CO2Vision er finansieret af REACT-EU-midler.
Du kan læse meget mere om CO2Vision lige her: www.co2vision.dk

Finansieret af

Fakta

Projektperiode:
1. Juni 2022 – 31. August 2023

1.173.066 kr. i budget

514.517 kr. i støtte

Kontaktperson

Maria Kristiansen

Maria Kristiansen
Project Manager
Tlf: +45 6015 6446
E-mail