MILEPIL

Projektet skal udvikle pilemiler, som består af flishugget og blandet organisk materiale. Dette lægges i en specifik “kompostbunke”, der sammen med vand, bakterier og ilt komposterer. Herved opstår der en høj temperatur og varme/energi, som opsamles til udnyttelse i lighed med varmepumper.

Udfordring

Ny Vrå Er et landbrug, produktudvikler og producent af piletræer til globalt marked. Projektet skal udvikle pilemiler (flishugget og blandet organisk materiale lagt i specifik “kompostbunke” der komposterer sammen med vand, bakterier og ilt hvorved stor temperatur og varme opstår. Varmen/energien  opsamles til udnyttelse i lighed med varmepumper.

Idé til løsning

Et modulopbygget slange system med kobling til eksisterende vand bårne varme systemer, der kan lægges i miler, samt en model for opbygning af en biomile, der afgiver nok varme til evt opvarmning af drivhuse. Det komposterede materiale kan anvendes som jordmiddel i drivhusene.

Projektleveringer

Komposterings energianlæg  – i demo version.

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Energi Teknologi Innovation (ETI), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. ETI projektet støttes af Regionalfonden.

Projektfilm

Se en præsentation af projektet her:

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Februar 2020
Slut: December 2021
Bevilling: DKK 1.339.250

Kontaktperson

Hans Jørgen Brodersen

Hans Jørgen Brodersen
Senior Project Manager
Tlf: +45 2688 0228
E-mail