Thermal Evacuated Tube

Evakuerede solfangerrør til solparaboler (brandpunktsrør) absorberer solenergi og overfører varmen til et medie, f.eks. olie som cirkuleres i rørene og lagres i en buffertank.

Et brandpunktsrør består af et eller to glasrør fremstillet af ekstremt stærkt borosilikatglas. Det ydre rør er gennemsigtigt og tillader sollys at passere igennem med minimal refleksion. Det indvendige rør er belagt med en aluminiumnitrid (Al-N / Al) belægning eller fremstillet i stål SUS 316 eller 420. Denne selektive overflade er fremragende til at absorbere solstråling med minimale reflektionstab.

Udfordring

Formålet med samarbejdet mellem ATE Denmark og DTU er at forbedre ATE Danmarks eksisterende teknologi for brandpunktsrør ved at opnå bedre effektivitet. Endvidere er det målet med projektet at sikre at produktionen lægges hos ATE Denmark i Slagelse.

Idé til løsning

  • Belægning af brændpunktsrør med kulstof-nanorør
  • Opblanding af kulstofnanorør til varmemediet

Projektleveringer

Test og rapport samt forbedringsforslag.

Problemejere

Problemløsere

Projektet er finansieret af Energy Cluster Denmarks støtteprogram Clean Tech Innovation (CTI), som tilbyder et 3-årigt støtteprogram, hvor små og mellemstore virksomheder sammen kan udvikle elektroniske innovative produkter med fokus på energi-optimering. CTI projektet støttes af Regionalfonden.

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Maj 2020
Slut: November 2020
Bevilling: DKK 576.938

Kontaktperson

Christian Boysen

Christian Boysen
COO
Tlf: +45 6171 8663
E-mail