Danske Enfor gør 15 procent af verdens energiprognoser bedre 

EuroGrid

Projektpartnere

Udfordring

Mængden af vedvarende energi i europæiske landes energisystemer øges år for år. Med fluktuerende energikilder som fx vind som en af flere bærende energikilder er det en konkret udfordring at balancere energisystemer på tværs af lande, da energiproduktionen ikke er konstant.

Det gælder både usikre data om udbuddet af energi og transmission samt priserne, der kan handles til. Udfordringen er derfor at sikre en stabil forsyning – og en stabil pris på energi – når de grønne energiformer i stigende grad indgår i det tvær-europæiske energisystem.

Løsning

EuroGrid innovationsprojektet har først og fremmest udviklet en digital platform, der kan levere bedre prognoser for forsyningen af vedvarende energi, elforsyning og elpriser på tværs af europæiske lande. Platformen beskriver den aktuelle markedssituation og energiforsyning på minuttet, så de enkelte landes energisystemer strømlines. Første fase handlede om Norden, og målet er senere at udbygge platformen til Central-, Øst- og Sydeuropa.

Resultat

Alt i alt optimerer Eurogrid forsyningssikkerheden gennem bedre digitale prognoser for energiforsyning. Med en mere effektiv integration af vedvarende energi i Europa har EuroGrid anvist en potentiel besparelse på 200-300 mio. kr. 15 procent af verdens energiprognoser er blevet mere præcise.

Som følge af projektet har en af problemløserne i projektet, danske Enfor, fået flere medarbejdere på grund af øgede arbejdsopgaver, og virksomheden er for fjerde år i træk kåret som Gazellevirksomhed.

”Med afsæt i projektet har vi bidraget til en øget præcision af prognoserne – det er der interesse for og potentiale i. Den støtte vi modtog igennem projektet, gjorde det muligt at tage risikoen og investeringen i projektet. Energy Cluster Denmark faciliterede midlerne til projektet og gjorde det mindre administrativt tungt for os. Vi kom i mål med projektet og har nu energihandlere flere steder i verden, der tester produktet.”

– Mikkel Westenholz, Direktør i Enfor.

 

Fakta

Projekt:

EuroGrid

Samlet budget:

2.683.901

Projektperiode:

Sep 2019 - Mar 2021

Finansieret af:

Kontaktperson

Christian Boysen

COO

Tel: +45 6171 8663

E-mail