Guidelines for tunge løft sparer millioner i vindindustrien

Lifting guidelines

Projektpartnere

Udfordring

De forskellige producenter i vindindustrien stillede tidligere forskellige krav til løfteoperationer ved installation af havvindmøller. Det betød, at underleverandører skulle administrere flere processer forskelligt − på trods af at de i store træk var identiske. De forskellige krav kostede underleverandørerne tid og penge, da der var behov for uddannelse i de enkelte krav, og arbejdet med flere forskellige løfteoperationer var også forbundet med en vis sikkerhedsrisiko.

Løsning

Partnerne i projektet Lifting guidelines indsamlede erfaringer og definerede fælles standardiserede krav for sikkerhed og løft i vindindustrien. Det betyder, at løfteopgaver fremover udføres på samme måde, uanset om der er tale om opførelsen af en vindmølle i det ene eller det andet vindmølleprojekt.

Resultat

Samlet set vil fælles guidelines og standarder effektivisere løfteopgaver, øge sikkerheden, mindske fejl og skader på materiel og optimere tidsforbruget på opgaver og uddannelse af mandskab. Projektet har medvirket til 10-15% tidsbesparelser og øget effektivitet hos vindindustriens logistikpartnere.

Se de nye fælles guidelines for tunge løft her:

Download: Ny Recommened Practice for design for løft, transport og opbevarelse af udstyr 

Download: Ny Recommended Practice og Guideline for WTG Lifting Operations

 

Fakta

Projekt:

Lifting guidelines

Samlet budget:

DKK 2.800.000

Projektperiode:

Apr 2017 - Dec 2017

Finansieret af:

Kontaktperson

Christian Munk Jensen

Senior Project Manager

Tel: +45 5055 2606

E-mail