Bedre anvendelse af data fra energimærker via ”big data” adgang og chatbot

26. august 2024 – 9:00 – 10:30 Online

Energiforbrug i bygninger udgør næsten 40% af Danmarks samlede energiforbrug, og i særligt de eksisterende ejendomme ligger der et stort potentiale for energieffektivisering, som bl.a. kan identificeres via det lovpligtige energimærke. De enorme mængder af data, som ligger gemt i energimærkningsdatabasen (https://emoweb.dk/emostat) forventes derfor at have et stort potentiale i forhold til identificere og kvalificere muligheder for energiforbedringer.

På dette webinar vil du få indsigt i EMO-databasen, og i de mange muligheder der ligger i energimærkningsdata. Du vil desuden blive præsenteret for det netop afsluttede projekt Bedre udnyttelse af data fra energimærker med nye AI analysetekniker, som har udviklet en prototype på et værktøj, der kan gøre det lettere at finde og skabe værdi af de store mængder EMO-data. Alexandra Instituttet og 4B Consulting, der har lavet løsningen, der giver nem og offentlig adgang til databasen med samtlige energimærkedata i Danmark. Vi vender også de kommunale og kommercielle perspektiver samt inviterer til en dialog om ideer til anvendelsesmuligheder og evt. projektideer.

  • Målgruppe: Energimærkningskonsulenter, praktikere der udfører energirenoveringer, alle der arbejder med energieffektivisering, startups, der bygger nye databaserede løsninger, data scientists, der arbejder med AI og NLP for bedre og mere demokratisk dataadgang, kommuner og andre offentlige institutioner, der arbejder med energieffektivisering og datadrevet grøn omstilling.
  • Det får du ud af at deltage: Indsigt i energimærkningsdatabasen og inspiration til nye anvendelsespotentialer og services. Inspiration og viden om datadrevet energieffektivisering.

Program

09:00
Velkommen og intro til temaet
v/ Christina Burgos Nittegaard, Green Power Denmark

09:05
Uudnyttede potentialer og nye anvendelsesmuligheder ved dataanvendelse
v/ Jakob Nørby, 4B Consulting

09:15
Projektpræsentation: Chatbot optimerer anvendelse af EMO-data
v/ Etienne Bourbeau, Alexandra Instituttet

09:35
Muligheder, som adgang til energimærkedata i stor skala giver kommuner i forbindelse med at identificere fokusområder og kommunikere målrettet om energieffektivisering til borgere og virksomheder
v/ TBA, Middelfart kommune

09:45
Hvordan arbejder NRGI med energimærkningsdata i dag og hvad er perspektiverne ved have adgang til energimærkningsdata i stor skala
v/ TBA, NRGi

09:55
Spm. og dialog omkring anvendelsesmuligheder indenfor relevante områder og brancher

10:30
Afslutning i de respektive spor