Quali Drone

Udfordring

Havvindmøller placeres på et fundament, som fremstilles af underleverandører til vindmølleindustrien. Det er afgørende, at fundamentet opfylder specificerede krav fra vindmølleproducenter og operatørerne. Under produktionen og ved transporten af fundamentet frem til det sted, hvor fundamentet skal installeres, inspicerer producenten at fundamentet opfylder den specificerede kvalitet. Inspektionen foregår manuelt og er økonomisk tung og tidskrævende – og også risikofyldt for de involverede medarbejdere, der blandt andet skal klatre på fundamentet for at foretage inspektionen.

Idé til løsning

Quali-Drone projektet udvikler automatiseret droneinspektion af overfladeskader på TP møllefundamenter via kunstig intelligens og digital tvilling. Projektet har potentialet til at spare industrien for tid og penge samt forbedre sikkerheden omkring TP’erne.

Quali-Drone-projektets partnere udvikler en autonom løsning til droneinspektion, der kan bruges til at fotografere, scanne og analysere tilstanden af vindmøllefundamentet fra produktion til udskibning og ankomst ved den havvindmøllepark, hvor fundamentet skal installeres.

Projektleverancer

Ny løsning for droneinspektion af TP møllefundamenter.

Problemejere

Problemløsere

Presseklip om Quali-Drone 

Projektfilm

Se en film om projektet her:

Projekt tidslinje

FASE 1: Konceptualisering
FASE 2: Udvikling og test
FASE 3: Demonstration og validering
FASE 4: Kommercialisering

Finansieret af

Fakta

Start: Januar 2021
Slut: December 2022

Funding: 11.022.590,00

Kontaktperson

Christian Boysen

Christian Boysen
COO
Tlf: +45 6171 8663
E-mail